FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI

Un antrenor din play-off, pe picior de plecare » Cine e favorit să-l înlocuiască

Liviu Ciobotariu, pe picior de plecare de la Voluntari
Foto: Imago
Liviu Ciobotariu, pe picior de plecare de la Voluntari Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 28 aprilie 2022 07:59 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 08:17

Sezonul excelent pe care îl parcurge Voluntari nu garantează continuarea colaborării cu Liviu Ciobotariu, intrat într-un conflict cu conducerea clubului.

FC Voluntari a ajuns în play-off pentru prima oară în istoria clubului și are șanse mari să prindă și a doua finală de Cupă a României. În turul semifinalei, ilfovenii au învins-o pe FC Argeș cu 2-0 și vor avea de jucat returul la Pitești. Rezultatele acestea impresionante nu asigură o continuitate, Liviu Ciobotariu e pe picior de plecare. 

MM Stoica îi dă replica lui Vasile Dîncu în problema arenei din Ghencea: „Sunt fracturi imense de logică, crevase!”
FCSB
MM Stoica îi dă replica lui Vasile Dîncu în problema arenei din Ghencea: „Sunt fracturi imense de logică, crevase!”

Care este motivul? Antrenorul nu mai are o relație bună cu conducerea. Oficialii au negociat deja cu înlocuitori posibili. Favoritul lor e Marius Croitoru, tehnicianul de la FC Botoșani pe care președintele Valeriu Iftime e convins că-l va păstra: „Acum e liniște între noi, ne înțelegem bine și cred că Marius va rămâne aici”. 

La Voluntari e incertitudine și echipei îi va fi foarte greu să repete stagiunea excelentă pe care o parcurge acum. Vor pleca sigur portarul Mihai Popa, căruia îi expiră împrumutul de la Astra, fundașul stânga Briceag și mijlocașul Ion Gheorghe, ambii aflați la finalul contractelor. 

Există și fotbaliști cu vârste înaintate și nu e clar dacă ei vor putea să mai păstreze randamentul bun pe care l-au avut în campionatul acesta: Tamaș, Armaș, Nemec. Toți trei sunt aproape de finalul carierelor.

Au căutat să scadă o lună

Ciobotariu a mai fost prins și într-o situație creată de un artificiu la care a apelat conducerea. El semnase un contract valabil până la sfârșitul lunii mai. 

Când a studiat dosarul pe care l-a depus FC Voluntari, Comisia de Licențiere i-a atenționat pe ilfoveni că regulamentul impune ca antrenorul principal să aibă un angajament valabil până la capătul sezonului, adică până la 30 iunie. 

Oficialii de la Voluntari l-au sunat pe Ciobotariu seara, după ce au aflat că erau obligați să-i extindă acordul cu o lună, și l-au chemat să semneze o înțelegere nouă. Antrenorul a acceptat, dar a rămas dezamăgit. Ca să economisească salariul lui pentru o lună, clubul „driblase” regulamentul și a intrat în normalitate abia după ce a fost forțat de „lege”.

Pățesc precum Clincenii?

Ilfovenii au înregistrat rezultatele bune din sezonul curent deși au avut mai mereu probleme cu banii, nu au reușit să achite la timp salariile către jucători și către alți angajați. Primarul Pandele a susținut la Digi Sport că salariile fotbaliștilor vor ajunge în curând la zi. 

Calificarea în play-off și posibila calificare în finala Cupei pot reprezenta niște capcane financiare pentru Voluntari, așa cum accesul în play-off a provocat un dezastru la Clinceni. Celălalt club din Ilfov a prins în premieră un loc printre primele 6 în stagiunea precedentă, dar performanța aceea a prăbușit bugetul. 

După ce au achitat bonusurile pentru calificarea în play-off, Clincenii nu au mai avut bani ca să-și păstreze lotul și nici nu au reușit să-i plătească pe jucătorii pe care i-au adus ulterior. Clubul e deja retrogradat și sunt șanse minime să mai existe de la vară

VIDEO Răzvan Burleanu despre situația celor de la Gaz Metan și Academica Clinceni: „Bineînțeles că insolvența e un instrument”

Citește alte știri din Liga 1:

Sancționat, după ce a votat » Adrian Mititelu jr. și-a aflat pedeapsa pentru acuzațiile de corupție la adresa arbitrului Ionuț Coza
FCU CRAIOVA
Sancționat, după ce a votat » Adrian Mititelu jr. și-a aflat pedeapsa pentru acuzațiile de corupție la adresa arbitrului Ionuț Coza
Poveste savuroasă despre un duel cu Gică Hagi: „Plecam ca boul după fentă, era să-mi rupă coloana! Nunweiller mi-a zis să-l țin. De ce? De tricou, de chiloți?”
GSP Live
Poveste savuroasă despre un duel cu Gică Hagi: „Plecam ca boul după fentă, era să-mi rupă coloana! Nunweiller mi-a zis să-l țin. De ce? De tricou, de chiloți?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
rav410wrc
rav410wrc  •  28 Aprilie 2022, 10:12

Da, Ciobi este singurul lucru, cat de cat profesionist, de la clubul securisto-psd-ist voluntari (ala cu ancora) si cu 50 de "spectatori" la meciurile de pe "arena" proprie (aia unde se poate juca polo, in caz de vreme rea) ;))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează