FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV // VIDEO Liviu Ciobotariu, cuvinte de laudă pentru ce a găsit la Sepsi: „Un club stabil, care-și dorește performanță și oferă condiții pentru asta”

Foto Bogdan Bălaș +49   FOTO
Foto Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat luni, 07 august 2023 16:39 / Actualizat luni, 07 august 2023 16:54

Indiscutabil, Sepsi este revelația și surpriza plăcută a lunii iulie și a startului noului sezon competițional. Venirea lui Liviu Ciobotariu (52 de ani) a adus liniștea de care clubul avea nevoie. 

Ciobi a ieșit „Antrenorul lunii iulie” după ce a câștigat Supercupa și a început excelent campionatul: două victorii, un egal și niciun gol primit. Bonusul e surpriza plăcută din Conference League, unde a câștigat cu 2-0 pe terenul celor de la CSKA.

„Sepsi, un club solid care își dorește performanță”

În exclusivitate pentru GSP.RO, tehnicianul de 52 de ani vorbește despre plecarea din Bucureștiul aglomerat, agitat și transferul său la Sepsi, acolo unde i-a luat locul lui Cristiano Bergodi, ajung între timp la Rapid.

„La Sepsi am găsit un club foarte bine organizat, un club care-și dorește performanță și oferă condiții pentru performanță. Un club stabil și sunt foarte mulțumit de condițiile pe care mi l-a pus la dispoziție. 

Sunt mulțumit de lot. Este o regiune frumoasă, cu oameni OK, oameni care vin la stadion și încurajează echipa. Mă bucur că am făcut această alegere și sunt fericit că am semnat cu Sepsi”, spune Ciubotariu. 

„Jucătorii au avut de suferit în pregătire”

Întrebat dacă se aștepta la un asemenea start la noua sa echipă, antrenorul explică:

M-am gândit că putem realiza lucruri frumoase împreună, dar să știți că am avut o perioadă de pregătire în care jucătorii au avut de suferit din punct de vedere fizic, pentru că a trebuit să lucrăm foarte mult”.

Apoi spune că „nu este întâmplător ca în șase meciuri să nu primești niciun gol”

„Este o muncă a staff-ului și a jucătorilor pentru că ei respectă, ei se antrenează, ei închid culoarele și sunt primii în duel. Sunt foarte mulți factori care duc la aceste rezultate”, a mai declarat tehnicianul.

„Va trebuie să fac multe modificări”

După ce-a strălucit în iulie, pentru Cibotariu și Sepsi urmează o lună august plină de fotbal. Meciuri în campionat, dar și cel puțin două dueluri europene, în turul III preliminar cu Aktobe.

„Trebuie să luăm meciurile pe rând, pas cu pas. Nu va fi ușor pentru că vom juca din trei în trei zile și atunci lucrurile se complică pentru noi. Chiar dacă avem un lot echilibrat valoric va trebuie să fac multe modificări. 

Ne interesează omogenitatea echipei, inspirația pe care o am la meciuri, dar d-asta suntem aici să lucrăm și să punem jucătorii în valoare. Sper să am o lună august la fel de bună precum cea care a trecut”, a dezvăluit Ciobotariu.

În doar câteva săptămâni, Ciobotariu a reușit să-i facă pe cei de la Sf. Gheorghe să-i înțeleagă filosofia și stilul de joc. A început perfect cu Supercupa României, rezultatele foarte bune din SuperLigă, plus victoria incredibilă și nesperată cu CSKA i-au adus o mare bilă albă unui antrenor bun
Dorin Goian, fost internațional

Citește și:

LPF ajută echipele din Conference League: meciuri amânate pentru Farul, FCSB și Sepsi » Cum arată programul etapei #5
PROGRAM
LPF ajută echipele din Conference League: meciuri amânate pentru Farul, FCSB și Sepsi » Cum arată programul etapei #5
10 momente care nu s-au văzut la TV în Sepsi - CSKA Sofia » Laszlo Dioszegi a fost one-man show, mesajul bulgarilor pentru covăsneni și euforia din vestiar: „I-am spart, coach!”
SEPSI - CSKA SOFIA 2-0 (6-0 LA GENERAL)
10 momente care nu s-au văzut la TV în Sepsi - CSKA Sofia » Laszlo Dioszegi a fost one-man show, mesajul bulgarilor pentru covăsneni și euforia din vestiar: „I-am spart, coach!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează