FOTBAL  »  Superliga  »  ACUZE

Zăvăleanu, acuzat după insolvența de la CFR Cluj: „S-a folosit de anumite decizii ale judecătoarelor! Totul a fost politic!”

Răzvan Zăvăleanu (stânga), alături de Iuliu Mureșan
Răzvan Zăvăleanu (stânga), alături de Iuliu Mureșan

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 februarie 2022 13:38 / Actualizat sambata, 19 februarie 2022 18:09

Liviu Ganea (33 de ani) a vorbit în această dimineață despre perioada în care a fost sub contract cu CFR Cluj (februarie 2012 – iulie 2014) și despre banii pe care nu i-a mai primit de la formația din Gruia.

Fostul atacant avea de încasat aproximativ 80.000 de euro de la ardeleni, bani pe care nu i-a mai recuperat după ce societatea a intrat în insolvență.

La CFR e ca la Mediaș! Tensiuni în vestiarul campioanei: clujenii au restanțe uriașe » Un singur jucător e cu banii la zi!
CFR CLUJ
La CFR e ca la Mediaș! Tensiuni în vestiarul campioanei: clujenii au restanțe uriașe » Un singur jucător e cu banii la zi!

Liviu Ganea, dezvăluiri despre insolvența lui CFR Cluj

Fost jucător la Dinamo, Ganea a vorbit despre motivele care au făcut ca el și alți jucători ai lui CFR Cluj să nu-și primească banii.

CFR Cluj a depășit insolvența în mai 2017, după 2 ani, datorită lui Neluțu Varga, un afacerist local care a plătit datorii vechi de 5 milioane de euro, însă Liviu Ganea este deranjat de cele întâmplate.

„Perioada strict fotbalistică a fost una OK. Apoi, ce s-a întâmplat... Nu, nu mi-am luat banii. Păi, domnul Zăvăleanu s-a ocupat de chestia asta. A avut grijă să nu luăm nimic. Nimeni nu mai are la ce să spere. 

A fost foarte simplu, după ce am studiat. Ce au făcut? Au băgat echipa în insolvență, au suspendat toate memoriile, pentru că Legea 95 așa spune, și s-a intrat în insolvență. A fost depusă cererea și acceptată de Tribunalul Cluj. Tu ca fotbalist erai salariat la societatea SC CFR 1907 Cluj.

La Tribunal ne-am câștigat dreptul de a primi banii, dar la Curtea de Apel ne-au fost întoarse absolut toate deciziile și ne-au considerat chirografari. Era ca și cum am avea niște creanțe chirografare, iar noi nu suntem angajații clubului”, a declarat Liviu Ganea, potrivit digisport.ro.

  • Ce sunt chirografarii? În cadrul procesului de insolvență, creditorii chirografari au cele mai mici șanse să își recupereze banii. Deși sunt salariați și ar fi trebuit să aibă creanțele garantate și să își primească banii în cele din urmă, jucătorii au fost trecuți ca chirografari pentru că nu au contracte de muncă, ci contracte de activitate sportivă care nu oferă nicio garanție. 

Liviu Ganea: „Zăvăleanu s-a folosit de anumiți judecători”

Ganea îl acuză pe Răzvan Zăvăleanu, cel care lucrat la CFR Cluj în perioada insolvenței, că „s-a folosit de anumiți judecători de la Curtea de Apel de la Cluj” pentru a-i ajuta pe ardeleni să scape de datoriile către jucători. Zăvăleanu este acum administrator judiciar la Dinamo, după ce a trecut și pe la Gaz Metan.

„N-ai ce să mai faci. S-au folosit de chestia asta. Singura chestie prin care ne puteam judeca era Litigiul de Muncă, prin care să demonstrăm că acelea erau contracte de muncă. Noi aveam o convenție civilă, ca să nu se plătească taxe la stat. Cum să faci o convenție civilă unui om care prestează o muncă timp de trei ani zilnic? Era un contract de muncă mascat.

Domnul Zăvăleanu, nu că a fost foarte inteligent sau foarte bun, ci s-a folosit de anumite decizii ale judecătoarelor de la Curtea de Apel de la Cluj. A fost o chestie politică! Eu am vorbit cu avocații care mergeau la Cluj și îmi spuneau din start că merg degeaba, că știu ce se va întâmpla. 

Totul s-a întâmplat cu implicare politică. Era o judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj renumită, care atunci când avea niște dosare mai grele, le aranja ea ca să fie bine”, a adăugat Liviu Ganea.

Cum poți să spui că eu, ca fotbalist, am o creanță chirografară? Aveam de luat vreo 80.000 de euro. Erau mulți jucători în situația asta. Eu, Vasile Maftei, Laszlo Sepsi, Roberto de Zerbi, foarte mulți. Nu ne-am mai luat banii
Liviu Ganea

VIDEO Totul despre CFR Cluj - Rapid

Citește și:

Rapid e coșmarul campioanei! CFR Cluj, frisoane înainte de derby

Artificiu incredibil la CFR Cluj: i-au reziliat contractul, apoi l-au angajat la loc!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
silviu74
silviu74  •  19 Februarie 2022, 18:07

Ăștia sunt blatiștii și țeparii de la CFR.

silviu74
silviu74  •  19 Februarie 2022, 18:07

Ăștia sunt blatiștii și țeparii de la CFR.

opinez
opinez  •  19 Februarie 2022, 18:00

Credeati ca vrajeala de la Dinamo cu 50 de jucatori, 3 antrenori schimbati pentru 15 puncte din care 6 cu clinceni si medias, respectiv 3 cu fratiorii de la voluntari, a fost intamplatoare? Baietii stiau bine ca si daca intri cu echipa a treia joci baraj asa ca au mai pus de nise afaceri. Iar la baraj nu mai merge ulciorul la apa :-) Va fi meci greu cu concordia chiajna (finantata de badea) sau cu u cluj (finantata de cei care i-au trimis pe artistii astia doi in groapa doctorul presedinte si doctorul in insolventa). Zicea doctorul in insolventa ca negociaza cu unii prin dubai sa preia dinamo, cu siguranta e coada mare la vrajeala asta...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează