LIGA 1  ·  BILANŢ

Locul 6 în UEFA?

Articol de — Sambata, 01 Martie 2008, 00:00

Lupta pentru participarea în a doua competiţie europeană se anunţă la fel de palpitantă ca şi cea pentru Liga Campionilor

Calificarea Gloriei Buzău şi a Daciei Mioveni în semifinalele Cupei Timişoreana a dat peste cap calculele formaţiilor ce trag la Cupa UEFA. Cum România are asigurate 4 locuri în turul 1 al Cupei UEFA, acum se pune problema cine va fi a patra noastră reprezentantă în afara echipelor clasate pe poziţiile 3-5. Buzău, Mioveni sau ocupanta locului 6? Gazeta vă prezintă mai jos toate variantele posibile în funcţie de cîştigătoarea Cupei.


Cine cîştigă Cupa
- Cine merge în UEFA

1. CFR sau Urziceni (şi termină pe 1-2 în Liga I) - finalista Cupei sau locul 6 (dacă finalista e calificată deja într-o cupă europeană)
2. CFR sau Urziceni (şi termină pe 3-5 în Liga I) - locul 6
3. Buzău sau Mioveni - cîştigătoarea Cupei

Şansa Intertoto
Dacă pierde accesul în Cupa UEFA în favoarea Buzăului sau a Mioveniului, ocupanta locului 6 poate ajunge totuşi în a doua competiţie europeană prin intermediul Cupei Intertoto. Mai ales că reprezentanta României va avea de trecut un singur tur pentru a ajunge în turul 2 preliminar al Cupei UEFA. Cel mai probabil, adversarul va fi unul facil, venit din tururile precedente şi care, în cel mai rău caz, va fi reprezentanta Turciei, Bulgariei sau Serbiei.


Bine sau rău?
Afluenţa masivă a formaţiilor româneşti la startul cupelor europene ar putea însă avea ca efect şi o cădere a ţării noastre în clasamentul coeficienţilor. Şi asta pentru că toate punctele adunate se vor împărţi la 6 sau 7, adică la numărul echipelor româneşti participante. Mai mult, cele 4 reprezentante ale noastre în UEFA sînt calificate direct în turul 1 şi nu vor mai avea posibilitatea să strîngă puncte în tururile preliminare, în faţa unor adversari modeşti, aşa cum s-a întîmplat în ultimii ani.

6 este locul în clasamentul UEFA de pe care vom porni sezonul viitor. Dacă ne păstrăm această poziţie, vom avea în 2010 două echipe calificate în grupele LigiiClipuri șocante și indecente cu Margherita, făcute publice. Greu de privit pentru un tată. Reacția halucinantă a lui Ioniță din Clejani

Libertatea

Comentarii (3)

 •  01 Martie 2008, 01:20

la la la la Sa imi s-u-g-e-t-i P-U-L-A

 •  01 Martie 2008, 01:19

asaf

 •  01 Martie 2008, 01:18

P U L A in MA-TA

Vezi toate comentariile (3 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Bundesliga 2

Stuttgart - Hamburger

Digi 1
Program TV complet

Liga 1