FOTBAL  »  Superliga  »  SPANIA / BARCELONA - SEVILLA 2-1

Loviti de Messi

Articol de GSP - Publicat luni, 24 septembrie 2007 00:00

Geniul argentinianului a adus victoria catalanilor in fata unei Sevilla mai defensiva ca niciodata. Sevillei nu-i merge prea bine. "Uraganul Arsenal", cum au descris ziaristii din Sevilla cele petrecute pe "Emirates", a lasat urme vizibile pe chipul unei echipe frumoase.

Sevilla se dusese la Londra sa joace fotbal si a fost mincata pe piine de gasca nebuna a lui Wenger. "A fost o lectie pentru noi", declara Juande Ramos. Care n-a mai vrut sa riste nimic, pentru ca si cu Barça daca joci deschis risti sa te trezesti vaporizat. Asa ca a gindit o formula superdefensiva, cu 3 inchizatori, Renato, Poulsen si Keita, doi mijlocasi laterali, Adriano si Navas, si doar un singur virf, Kanoute, pierdut undeva in generosul cimp al arenei catalane. Sevilla a inchis foarte bine spatiile, incomodind astfel o echipa obisnuita sa atace, dar faza sa ofensiva a cam lasat de dorit in aceste conditii.

A iesit astfel un meci de mare lupta. Pentru ca si Barcelona s-a schimbat mult dupa venirile lui Yaya Toure si Milito, devenind o echipa mult mai contondenta pe spate, care primeste mult mai greu goluri. Sa ne intelegem, n-a fost un meci urit. Dimpotriva, a fost frumos prin intensitatea la care s-a jucat pentru fiecare minge, prin indirjire.

De regula, astfel de meciuri sint cistigate de genii. Simbata, geniul a fost Messi, probabil cel mai in forma jucator din lume la aceasta ora, cu permisiunea lui Kaka. Avindu-l ca ajutor pe Iniesta, exceptional in tot ce-a facut, dar si pe Henry pe postul de pasator al lui Ronaldinho, Messi a rupt echilibrul cu un gol de generic. Pina la urma, a cistigat fotbalul.

Ce-i cu Ronaldinho?
Brazilianul a fost lasat in afara lotului, motivul oficial fiind o contractura. Nu sint cele mai fericite zile pentru Ronaldinho. Schimbat de 3 ori consecutiv de Rijkaard, lucru de neconceput altadata, brazilianul s-a trezit brusc in mijlocul unui scandal dupa ce doua ziare prestigioase din Spania, "El Pais" si "La Vanguardia", au dezvaluit, citind o sursa din rindul antrenorilor, ca "Dintosul" cam pierde noptile prin discoteci. Rijkaard nu l-a inclus in lot pentru Sevilla, motivul oficial fiind o contractura musculara. Unii sint de parere ca antrenorul olandez a vrut sa-l protejeze, altii cred ca a procedat asa la sfatul lui Cruyff, pentru a-i arata brazilianului ca nu-i de neinlocuit. si chiar asa e, caci echipa a mers bine fara el. Au lipsit "floricelele", dar s-a jucat mult mai direct, mai concis. Acum, toata lumea asteapta reactia de orgoliu a lui Ronaldinho.

Spijinit de Messi
Jucatorii Barcelonei au vrut sa-si arate in mod clar sprijinul fata de colegul lui. Messi i-a dedicat cele doua goluri, aratind tribunelor, pe degete, numarul 10, in vreme ce Deco, Marquez si ceilalti imitau gestul de bucurie pe care Ronaldinho il face dupa fiecare gol marcat. Iar Frank Rijkaard a declarat: "Cu furia sa, dragostea suporterilor si ajutorul nostru, Ronaldinho va redeveni numarul unu".

Un nou " Camp Nou"
Astazi se implinesc 50 de ani de la deschiderea oficiala a stadionului "Camp Nou". Cu acest prilej, inainte de meciul cu Sevilla, presedintele Joan Laporta a dezvaluit proiectul lucrarilor de modernizare a arenei, ce urmeaza sa fie gata in 2011. Noul "Camp Nou", realizat de arhitectul englez Norman Foster dupa stilul lui Antonio Gaudi, va avea in total 10 niveluri si 107.000 de locuri, toate acoperite, la care accesul se va face cu scari rulante. Costul total al lucrarilor se ridica la 270 de milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close