FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

LOVITURA FINALULUI DE AN: "Decizia Curții de Apel în cazul FCSB este o hotărâre definitivă și executorie care trebuie sa fie pusă în aplicare! Becali nu poate ataca, nu se întrunesc condiţiile" Florin Talpan atac fără precedent către conducerea CSA

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 decembrie 2016 14:18

Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua și cel care conduce lupta din instanță cu echipa lui Gigi Becali, face afirmații extrem de dure într-un comunicat remis astăzi Gazetei Sporturilor!

Pe scurt:

  • spune că de acum clubul lui Becali nu mai poate ataca decizia prin care i s-a interzis să mai folosească numele Steaua. "Decizia trebuie pusă în aplicare acum!"
  •  își atacă fără menajamente superiorii din Minister și pe cei din Clubul Sportiv: "Îmi pun beţe în roate de parcă toţi ar fi acoliţii lui Becali"
  • cere explicit să primească un post în conducerea Clubului Sportiv: "Toate persoanele care mi-au pus piedici în activitate  si mi-au îngrădit activitatea au fost avansate în grad si functii, iar eu sunt constrâns, amenintat, hărtuit, în loc să fiu felicitat, avansat și numit în funcția pe care o merit la CSA Steaua Bucuresti"
  • îl pune la colț pe comandantul clubului: "Ar trebui să se abțină de la declarații, nu are pregătire juridică. Doar eu pot vorbi în cunoștină de cauză despre acest caz"
  • îl ceartă pe Ilie Năstase: "Opiniile dumnealui nu trebuie luate în consideraţie"
  • le spune lui Dică, Neaga sau Chipciu că "nu au jucat la adevărata Steaua"

Cea mai șocantă afirmație a lui Florin Talpan: "Eu am readus fotbalul la notorietatea din trecut si am readus  gloria numelui Steaua Bucuresti"

CONTEXT: SC FC Steaua București SA, echipa finanţată de George Becali, a pierdut, miercuri, pe 21 decembrie, litigiul la Curtea de Apel cu Clubul Sportiv al Armatei şi nu mai are dreptul să folosească numele Steaua Bucureşti. Mai există însă o cale de atac la care Becali poate apela. 

 

IATĂ COMUNICATUL INTEGRAL

Referitor la declaraţia din data de 23 decembrie 2016 a comandantului interimar al CSA Steaua Bucureşti, privind decizia Curtii de Apel Bucureşti pronunţată la data de 21 decembrie 2016, cum că nu ar fi definitivă şi irevocabilă, ţin să precizez urmatoarele:

Din păcate, dl. Comandant interimar nu are pregătire juridică, dumnealui făcând afirmaţii eronate, care induc în eroare presa, opinia publică şi suporterii care îmi cer lămuriri.

Conform Noului Cod de Procedură Civilă, nu mai există sentinţe „definitive şi irevocabile“ ci există doar sentinţe definitive.

Hotărârea cu nr. 989, pronunţată la data de 21.12.2016 de către Curtea de Apel Bucureşti, este o hotărâre definitivă şi executorie care trebuie şi poate fi pusă în aplicare.

Sentinţele definitive pot fi atacate cu o cale extraordinară de atac, printre care şi recursul, doar dacă sunt îndeplinite anumite condiţii prevăzute de Codul de Procedură Civilă. Recursul este o cale de atac ce nu suspendă executarea sentinţei definitive şi executorie pronunţate de către Curtea de Apel Bucureşti.

De aceea, în cazul în care decizia Curţii de Apel Bucureşti nu va fi respectată, eu, ca şi reprezentant convenţional al Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREŞTI“, o voi pune în aplicare prin executare în mod silit.

Conform Hotărârii cu nr 989/21.12.2016, atât Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cât şi SC FCSB S.A. vor fi obligaţi „să radieze elementele «STEAUA BUCUREŞTI» din cuprinsul denumirii comerciale“, respectiv să nu le mai folosească, în caz contrar, ca şsi reprezentant convenţional, voi apela la rigorile şi prevederile legii.

Dacă, până în prezent, FRF şi LPF au dat dovadă de rea-credinţă şi nu au dorit să pună în aplicare decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu nr. 3425/3.12.2014 şi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu nr 1119/24.04.2015, acum în schimb vor fi obligate să pună în aplicare decizia Curţii de Apel Bucureşti cu nr. 989/21.12.2016, deoarece nu mai există societatea cu numele SC Fotbal Club Steaua Bucuresti S.A., ONRC fiind obligată la efectuarea radierii elementelor „Steaua Bucureşti“ din cuprinsul denumirii comerciale.

Mai mult decât atât, se vor face culpabili de nerespectarea unor Hotărâri judecătoreşti.

Nu cred că reprezentanţii FRF şi LPF sau reprezentanţii ONRC doresc să li se atragă raspunderea penală.

Persoanele care dau informaţii false inducând în eroare opinia publică, dar mai ales suporterii, creând confuzie printre aceştia, neavând nicio legătură cu activitatea juridică din dosarele în cauză, din contră, punându-mi în permanenţă piedici doar ca să apară în atenţia presei, ar trebui să se abţină în a mai da declaraţii.

Ţin să precizez că notificările către UEFA privind măsurile legale ce trebuiau a fi dispuse împotriva S.C. FCSB S.A., notificări formulate de către mine de mai bine de două luni, nu sunt semnate nici la ora actuală de către cei abilitaţi, aceştia refuzând acest lucru sistematic şi inexplicabil.

Oamenii de bună credinţă, mari sportivi si suporteri, m-au felicitat pentru ultima mare realizare obţinută la Curtea de Apel Bucureşti în data de 21.12.2016 şi, pe această cale, le mulţumesc, căci au fost alături de mine, în schimb nimeni din conducerea Clubului şi a Ministerului Apărării Naţionale nu a făcut-o, din contră, în fiecare zi sunt ameninţat cu sancţionarea, de parcă toţi ar fi acoliţii lui Becali.

Recursul este o cale extraordinară de atac conform capitolului III din Noul Cod de Procedură Civilă respectiv art. 483 şi următoarele.

Conform Noului Cod de Procedură Civilă, nu mai există sentinţe definitive şi irevocabile ci doar sentinţe definitive, iar adevăraţii jurişti ştiu acest lucru.

Faptul că unele persoane neavizate şi necunoscătoare ale Noului Cod de Procedură Civilă fac afirmaţii eronate pentru a induce în eroare opinia publică, cum că S.C. FCSB S.A. ar avea şanse la formularea şi judecarea recursului, mi se pare cel puţin hilar, deoarece motivele de casare prevăzute la art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă nu sunt întrunite pentru atacarea hotărârii cu nr. 989/21.12.2016 cu recurs.

Eventualul recurs al S.C. FCSB S.A. va fi respins ca inadmisibil, deoarece eventualul motiv de recurs nu s-ar încadra în nici unul dintre motivele prevăzute de art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă. Astfel, S.C. FCSB S.A. nu ar avea motive legale de a formula un recurs plauzibil deoarece Instanţa de judecată a fost legal constituită, aceiaşi judecători care au participat la judecarea probelor au pronunţat şi Hotărârea, Instanţa a dat atât cât s-a cerut, Hotărârea a fost pronunţată cu respectarea competenţei generale, materiale şi teritoriale, Instanţa nu si-a depăşit atribuţiile puterii judecătoreşti, Hotărârea dată nu cuprinde motive contradictorii şi nici străine de natura cauzei şi nu în ultimul rând nu s-a încălcat autoritatea de lucru judecat.

Pentru informaţtii reale, juridice şi concludente, Comandantul interimar al CSA Steaua Bucureşti ar fi trebuit şi ar trebui ca pe viitor să se abţină în a face declaraţii publice privind dosarele existente, doar pentru a ieşi în atenţia presei.

Ar trebui să lase reprezentantul convenţional al Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua Bucuresti” sa dea răspunsuri juridice privind starea şi evoluţia dosarelor, precum şi interpretarea acestora, deoarece doar acesta este abilitat să poată răspunde cunoscând foarte bine situatia dosarelor, în urma muncii asidue de mai bine de 14 ani în legătura cu aceste dosare.

Niciodată până la Talpan Florin Costel nu s-a auzit în presă de vreun dosar câştigat de CSA Steaua Bucureşti împotriva celor de la S.C. FCSB S.A.

Prin aceste comunicate de presă în spaţiul public, ale diverselor persoane care nu au depus nici cel mai mic efort la soluţionarea cauzelor litigioase ale Clubului CSA Steaua Bucuresti, ci, din contră, mi-au îngrădit activitatea neluând măsurile pe care eu le-am propus pentru apărarea intereselor Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI”, s-a dorit şi se doreşte muşamalizarea activităţii şi rezultatelor mele remarcabile şi însuşirea de către alţii a roadelor muncii mele.

Nu înţeleg cum toate persoanele care mi-au pus piedici în activitate şi mi-au îngrădit activitatea au fost avansate în grad şi funcţii, iar eu, în schimb, care am readus fotbalul la notorietatea din trecut şi am readus gloria numelui Steaua Bucureşti, sunt constrâns, ameninţat, hărţuit, încercându-se a se lua împotriva mea măsuri coercitive nelegale, în loc să fiu felicitat, avansat şi numit în funcţia pe care o merit la CSA Steaua Bucuresti.

Ca ofiţer de justiţie care respect litera legii mai presus de orice, care îmi îndeplinesc cu profesionalism atribuţiile de serviciu, sunt jignit inclusiv în mass-media, sunt hărţuit în mod constant, ameninţat cu bătaia şi chiar cu moartea. Am ţinut să fac aceste precizări pentru că nu este normal ca un ofiţer care îşi îndeplineşte obligaţiile servind instituţiile statului să nu aibă nicio protecţie şi să nu beneficieze de roadele muncii sale, în schimb diverse persoane atribuindu-şi toate rezultatele mele remarcabile, beneficiind direct de pe urma acestora.

Referitor la declaratiile unor sportivi ca domnul Dică, domnul Neaga, domnul Chipciu, pe care îi apreciez la adevărata lor valoare, le aduc la cunoştintă faptul regretabil că, din păcate, ei şi-au desfăşurat activitatea sportivă la o societate comercială cu numele de SC FCSB SA care nu are nicio legătură cu adevărata Steaua Bucureşti, societate comercială care nu a deţinut niciodată palmaresul Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI” şi care şi-a însuşit în mod fraudulos dreptul de a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

Fiind induşi în eroare atât cei de mai sus, cât şi mulţi alţii, ar fi trebuit să se ”trezească” măcar în anul 2014, după pronunţarea hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Atunci doar suporterii, dar mai ales cele două peluze - în fond adevărata galerie stelistă - , au realizat că timp de 11 ani au fost induşi în eroare, iar de atunci şi până astăzi ei n-au mai fost prezenţi pe stadioane la meciurile FCSB - ului.

În legătură cu afirmaţiile domnului Ilie Năstăse, apărute în presă zilele acestea, ţin să precizez faptul că sunt afirmaţii denigratoare la adresa Statului Român, la adresa Armatei Române, a cărei uniformă o poartă şi azi la parade, la adresa mea şi a celor care muncesc şi îşi dau silinţa pentru a reînvia fotbalul militar, lezând pe toţi sportivii care şi-au desfăsurat şi-şi desfăsoară activitatea în cadrul Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI”, lezând onoarea tuturor acelora care au adus şi aduc glorie acestui club totalitar românesc de stat.

Nu înteleg şi nici nu aş putea înţelege cum un sportiv ca Ilie Năstase care şi-a desfăşurat activitatea sportivă în cadrul clubului nostru poate să aibă astfel de afirmaţii în spatiul public.

Chiar dacă este general şi un fost mare sportiv, opiniile dumnealui şi indicaţiile către Ministerul Apărării Naţionale privind viitorul Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI” nu trebuiesc luate în consideraţie, fiind opinii total subiective şi nicidecum obiective, având în vedere strânsa legătură de prietenie şi colaborare cu Becali şi cu S.C. FCSB S.A..

Mai mult decât atât, Ilie Năstase a fost numit o perioadă chiar administratorul S.C. FCSB S.A., entitate cu care CSA Steaua Bucureşti este în litigiu de ani de zile.

Vreau să asigur pe adevaraţii suporteri stelişti că, în ceea ce mă priveşte, voi continua lupta pe toate căile legale ca fotbalul stelist să revină acolo unde îi este locul.

Toate maşinaţiunile şi ilegalităţile S.C. FCSB S.A. acum încep să iasă la iveală.

Cu siguranţă, aceste nereguli ar putea face obiectul altor dosare, dar mie nu îmi este teamă deoarece am alături de mine Sportivii Stelişti foşti şi actuali, suporterii care mă susţin şi legea.

În concluzie, Hotărârea cu nr. 989, pronunţată la data de 21.12.2016 de către Curtea de Apel Bucureşti, este o hotărâre definitivă şi executorie care trebuie să fie pusă în aplicare.

Este o sentinţă definitivă şi executorie, domnilor de la FCSB, FRF, LPF şi ONRC.

Acest lucru însă trebuie să-l înţeleagă şi mass-media care până acum, conştient sau nu, sau în mod voit, a făcut jocul unor oameni certaţi cu legea, încurajând nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti considerându-se mai presus de lege şi mai presus de instanţele judecătoreşti.

FORZA STEAUA!
STEAUA ÎNSEAMNĂ C.S.A!.
SEFUL COMPARTIMENTULUI JURIDIC AL CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI ”STEAUA BUCUREŞTI”
Locotenent - colonel de justiţie
Florin - Costel TALPAN“  

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe + pe cine putem înfrunta în „optimi”

„Cel mai bun fotbalist cu care ai jucat?” » Toni Kroos n-a stat mult pe gânduri!


Comentarii (369)
raikkonen79
raikkonen79  •  30 Decembrie 2017, 02:24
Postat de crotalie pe 30 Decembrie 2016, 14:49

Suntem pregatiti ca dupa ce se desfiinteaza echipa lui nea Gigi care e om bun sa ne reorientam spre cea a armatei din liga a 4-a si e bine. Am avut si avem cea mai principala galerie. Hei, hei!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

beghegeanu
beghegeanu  •  09 Aprilie 2017, 03:46
Postat de beghegeanu pe 09 Aprilie 2017, 03:40

FCSB = STEAUA! Cel putin pana la proba contrarie. Problema si esenta acestui scandal creat de CSA/MApN se poate rezuma la doua aspecte ce vor trebui clarificate urgent: 1). Daca se va dovedi ca echipa de fotbal FCSB/STEAUA, actualmente pe locul 1 in Liga 1 este continuatoarea glorioasei Steaua, care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986, atunci totul va reveni in curand la normal si cei de la CSA/MApN, in frunte cu dl Talpan, vor trebui sa dea socoteala pentru deranjul provocat. Palmaresul sportiv al Glorioasei Steaua poate fi doar la echipa continuatoare a performantelor sportive, deoarece Palmaresul sportiv nu este bun patrimonial si pe cale de consecinta nu poate fi vandut, cumparat, inchiriat, cesionat, bagat in sertar in 2003 si scos din sertar on 2017, asa cum eronat considera Juristul Talpan! 2). Daca se va dovedi ca FCSB/STEAUA nu este continuatoarea glorioasei Steaua, atunci lucrurile se complica serios si consecintele juridice si sportive pentru fotbalul romanesc, FRF, Liga Profesionista pot fi grave. In aceasta situatie, in care FC Steaua Bucuresti - creata in 2003 prin preluarea jucatorilor de la AFC Steaua (creata la randul ei in 1998, prin preluarea echipei de fotbal de la CSA/MApN) - nu este continuatoarea glorioasei Steaua, atunci aceasta echipa creata in 2003 nu trebuia inscrisa in Liga 1 (pe principiul continuitatii), ci in Liga a 5-a (ca orice echipa nou formata in Bucuresti). In aceasta situatie, Palmaresul sportiv al glorioasei Steaua nu mai este l

In aceasta situatie, in care echipa FCSB/Steaua nu este continuatoarea performantelor sportive ale glorioasei Steaua, inseamna ca Palmaresul sportiv al glorioasei Steaua nu mai este la nici o echipa, deoarece si noua Steaua a CSA/MApN formata in 2017 este o echipa absolut noua, fara continuitate si fara nici o legatura cu glorioasa Steaua! Cu alte cuvinte, in aceasta situatie, in care FCSB/Steaua, actuala echipa din Liga 1 nu este continuatoarea performantelor sportive ale glorioasei Steaua, inseamna de fapt ca echipa de fotbal Steaua Bucuresti s-a desfiintat in 2003!

beghegeanu
beghegeanu  •  09 Aprilie 2017, 03:40

FCSB = STEAUA! Cel putin pana la proba contrarie. Problema si esenta acestui scandal creat de CSA/MApN se poate rezuma la doua aspecte ce vor trebui clarificate urgent: 1). Daca se va dovedi ca echipa de fotbal FCSB/STEAUA, actualmente pe locul 1 in Liga 1 este continuatoarea glorioasei Steaua, care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986, atunci totul va reveni in curand la normal si cei de la CSA/MApN, in frunte cu dl Talpan, vor trebui sa dea socoteala pentru deranjul provocat. Palmaresul sportiv al Glorioasei Steaua poate fi doar la echipa continuatoare a performantelor sportive, deoarece Palmaresul sportiv nu este bun patrimonial si pe cale de consecinta nu poate fi vandut, cumparat, inchiriat, cesionat, bagat in sertar in 2003 si scos din sertar on 2017, asa cum eronat considera Juristul Talpan! 2). Daca se va dovedi ca FCSB/STEAUA nu este continuatoarea glorioasei Steaua, atunci lucrurile se complica serios si consecintele juridice si sportive pentru fotbalul romanesc, FRF, Liga Profesionista pot fi grave. In aceasta situatie, in care FC Steaua Bucuresti - creata in 2003 prin preluarea jucatorilor de la AFC Steaua (creata la randul ei in 1998, prin preluarea echipei de fotbal de la CSA/MApN) - nu este continuatoarea glorioasei Steaua, atunci aceasta echipa creata in 2003 nu trebuia inscrisa in Liga 1 (pe principiul continuitatii), ci in Liga a 5-a (ca orice echipa nou formata in Bucuresti). In aceasta situatie, Palmaresul sportiv al glorioasei Steaua nu mai este l

Vezi toate comentariile (369)
Comentează