FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Scenariu fără precedent în Liga 1: toate meciurile din play-off într-o singură zi?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2020 14:13

Liga Profesionistă de Fotbal a analizat solicitarea lui Mirel Rădoi și a FRF, prin care echipele din play-off-ul Ligii 1 să evolueze mai devreme în etapa din preajma barajului cu Islanda din 26 martie (Detalii, AICI).

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

Conform informațiilor GSP.ro, LPF e de acord cu doleanțele lui Rădoi, dar se lovește de o problemă delicată. Partidele echipelor din play-off din acel week-end ar putea fi programate doar vineri, cel mai devreme, deoarece în zilele anterioare (marți, miercuri, joi) au loc meciuri din Champions League și Europa League.

UEFA interzice programarea meciurilor la ore de start ale duelurilor din competițiile europene, iar televiziunile din România nu ar accepta ca jocurile să fie devansate la ore când microbiștii sunt la serviciu. 

Astfel, sunt șanse importante să asistăm la scenariul în care toate cele trei meciuri din etapa respectivă de play-off să se desfășoare vineri, 20 martie. 

Dacă scenariul s-ar aplica pe configurația actuală a clasamentului, etapa a 4-a a play-off-ului ar programa partidele: 
- FCSB - CFR Cluj
- Craiova - Gaz Metan
- Astra - Viitorul

Fotbaliștii pasibili de convocare din play-off ar fi: Deac, Burcă, Țucudean, Bordeianu (CFR Cluj), Alibec, Budescu (Astra), Florinel Coman, Florin Tănase, Vali Crețu, Iulian Cristea, Dennis Man (FCSB) și Bancu, Cicâldău, Nistor (Craiova). 

Problema s-a dezbătut în Comitetul Executiv

Comitetul Executiv al FRF, întrunit marți, a dezbătut situația calendarului din preajma barajului României cu Islanda, din 26 martie. 

La cererea lui Mirel Rădoi, echipele din Liga 1 care vor da jucători la națională pentru „barajul” cu Islanda ar urma să fie programate să joace mai devreme în etapa din preajma duelului cu selecționata nordică.

Selecționerul intenționează să aibă la dispoziție jucătorii din Liga 1 mai devreme, pentru a pregăti cât mai bine partida cu Islanda. Plecarea spre Islanda urmează să aibă loc pe 24 martie.

Vezi și: 

VIDEO Mirel Rădoi, vizită în cantonamentul FCSB din Spania: „Parcă ar fi intrarea de la DNA”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (8)
10aripa
10aripa  •  15 Ianuarie 2020, 16:52

Crețu?

110050670309137
Ion Ion  •  15 Ianuarie 2020, 16:40

De ce nu toate meciurile din playoff la aceeasi ora, toate cele 10etape ?!?

grim_reaper_cu_tesla
grim_reaper_cu_tesla  •  15 Ianuarie 2020, 15:54
Postat de Robert Sergiu pe 15 Ianuarie 2020, 15:45

In germania poate sa joace Bayern Borussia si Leipzig in aceasi zi...ce e asa mare scofala?

randoame ce viata trista ai

Vezi toate comentariile (8)
Comentează