FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

LPF continuă atacul asupra televiziunilor deținătoare de drepturi » Cum se stabilesc orele meciurilor din alte campionate

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 noiembrie 2018 14:45

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a revenit cu un mesaj pe Facebook, după ce ieri a criticat în mod public televiziunile pentru orele pe care le stabilesc meciurilor din Liga 1.

Oficialul LPF a arătat astăzi într-o nouă postare modul în care se stabilesc orele disputării meciurilor în alte campionate din Europa.

"Câteva exemple legate de stabilirea orelor de disputare ale jocurilor în alte ligi europene potrivit unui benchmarking de la European Leagues:

1. LaLiga (Spania) - Deținătorii de drepturi nu au autoritate asupra stabilirii datelor și orelor de disputare ale jocurilor.

2. Bundesliga (Germania) - Deținătorii de drepturi sunt informați asupra numărului de jocuri, orelor și zilelor de disputare încă de la momentul dobândiri drepturilor de difuzare.

3. Israeli Professional Football Leagues (Israel) - Programarea jocurilor este la discreția ligii profesioniste de fotbal.

4. Lega Serie A (Italia) - Orele de începere ale partidelor din Serie A sunt fixate de Ligă și comunicate deținătorilor de drepturi.

5. Ekstraklasa (Polonia) - Orele de începere ale partidelor sunt stabilite la momentul dobândirii drepturilor de difuzare.

6. Swiss Football League (Elveția) - Decizia finală asupra programărilor aparține întotdeauna ligii profesioniste.

7. Ukraina Premier League (Ucraina) - orele de disputare ale jocurilor sunt prevăzute în regulament", se arată în postarea lui Justin Ștefan.

 

Meciurile din Liga 1 sunt transmise în acest moment de trei posturi TV: Digi, Telekom și Look.

Citește și: Surpriză! LPF atacă televiziunile: "Nu mai programați aiurea meciurile!" » Ce solicită șefii Ligii

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
cneius
cneius  •  14 Noiembrie 2018, 18:24

Aiureli! La conducerea Ligii trebuie sa fie persoane "puternice" care sint in stare sa negocieze cu televiziunile. Punct. Restul e gargara !

alexbibirica1
alexbibirica1  •  14 Noiembrie 2018, 17:58

la noi meciurile sunt programate in functie de cum sunt programate meciuri in alte campionate ale uniunii europene pentru a gasi loc sa umple orele programelor acelor posturi tv care detin drepturile Ligii 1.

lapusneanul
lapusneanul  •  14 Noiembrie 2018, 17:46
Postat de para.para pe 14 Noiembrie 2018, 15:44

Eu nu pot sa cred cum, intr-o tara atat de saraca din toate punctele de vedere, in care evident si fotbalul e vai mama lui, un meci de fotbal de genul Gaz Metan - Voluntari, meci care nu intereseaza pe nimeni, este transmis pe 3 canale tv diferite. Asta ca sa nu mai spun ca acelasi meci este reluat si suprareluan de "n"-spe ori pe urma.

e simplu, digi a cedat drepturile si catre look si telekom, asa platesc mai putin, se imparte suma la trei..

Vezi toate comentariile (14)
Comentează