FOTBAL  »  Superliga  »  REGULAMENT

Reacția LPF după nemulțumirile exprimate de Dan Petrescu » Concluziile în privința regulii care l-a înfuriat pe „Bursuc”

Justin Ștefan (stânga) și Gino Iorgulescu, președintele LPF
Justin Ștefan (stânga) și Gino Iorgulescu, președintele LPF

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 decembrie 2021 08:23 / Actualizat duminica, 19 decembrie 2021 08:45

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a răspuns cererii lui Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, care a solicitat ca lista jucătorilor pentru campionat a cluburilor din Liga 1 să fie mărită.

Sâmbătă, la conferința de presă premergătoare meciului dintre CFR Cluj și FC Argeș, Dan Petrescu s-a plâns de faptul că nu poate să pună toți jucătorii aflați sub contract cu CFR Cluj pe lista A, pentru campionat, care are un număr limitat de 25 de locuri:

„Nu cerem un avantaj, cerem ca toate echipele să aibă în lot câți jucători vor. Noi îi plătim pe Tahiri, Hoban, Butean, dar doar îi antrenez, deși la meci nu-i pot folosi! Incredibil! Lăsați-mă să-i folosesc”, a „tunat” Petrescu.

MM Stoica, atac nemilos la Dan Petrescu: „Sunt siderat! Există legi, ar trebui să fie amendat!”
FCSB
MM Stoica, atac nemilos la Dan Petrescu: „Sunt siderat! Există legi, ar trebui să fie amendat!”

LPF, explicații în cazul invocat de Dan Petrescu: „Normal e să schimbi regulile între două campionate”

În replică, Justin Ștefan, secretarul general al LPF, spune că s-a mai discutat despre acest aspect, dar s-a considerat că o astfel de modificare nu poate avea loc în plin sezon. Totodată, oficialul Ligii a explicat de ce a fost implementată această regulă.

„Au mai fost niște discuții legate de subiectul acesta. Au fost făcute demersuri și către Federație, dar s-a stabilit că e greu să schimbi astfel de reguli în timpul campionatului și e normal să se schimbe între două campionate naționale. Știm poziția celor de la CFR și o analizăm în continuare, dar cred că e greu de schimbat această regulă în timpul campionatului.

E de luat în calcul această modificare oricând. Trebuie cântărite și argumentele lor. E normal ca fiecare să aibă nemulțumirile sale, pentru că încearcă să-și fructifice interesele cât mai bine”, a spus Justin Ștefan. 

Justin Ștefan: „Regulă instituită pentru a proteja cluburile”

„Această regulă a fost instituită tocmai pentru a proteja cluburile de eventuale cheltuieli. Și pentru a încerca să te asiguri că au un echilibru și gestionează foarte bine partea asta de transferuri.

Adică, în momentul în care ai un număr limitat de jucători, se presupune că ar trebui să fii mai atent cu privire la achizițiile pe care le faci. Plus să nu te trezești că ai în echipă 30-35 de jucători, ceea ce-ți crește foarte mult bugetul de salarii și te aduce mai aproape de riscuri pe care nu și le dorește nimeni. 

Rațiunea există în continuare, adică aceste argumente, după noi, stau în picioare. Dar e clar că e o perioadă mai dificilă pentru toată lumea și trebuie să cântărim în continuare.

Dacă își doresc o modificare, pot încerca din nou să facă o solicitare către Ligă, către Federație și eu cred că Federația va avea în vedere solicitarea lor și o va analiza Comitetul Executiv”, a adăugat oficialul LPF, pentru Fanatik.

Noi cred că nu știm în România că suntem în pandemie la fotbal. Trebuie să se trezească toți. Lăsați-ne să jucăm cu cine vrem! Vreau să aduc jucători noi, dar nu pot, pentru că nu mă lasă regulamentul. Sper din tot sufletul să se reglementeze acest lucru, să fie lăsate echipele să pună câți jucători vor pe listă. 

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Valeriu Iftime anunță schimbări majore în iarnă: „Avem ofertă și pentru el, nu doar pentru Ongenda”

Rapidiștii își avertizează rivalele: „Va fi un infern. Greu să jucați cu noi!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
robotzel
robotzel  •  19 Decembrie 2021, 18:33

Pai daca dorea să îi folosească trebuia să nu mai cumpere alți jucători. Bun! Facem cum spune Dănuț și creștem limita sau o eliminam dar daca mai ajunge iar *** in insolventa atunci retrogradată. Este stupid să poți face ce vrei iar după sa refuzi să plătești bani promiși sau către anaf

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

csaba
csaba  •  19 Decembrie 2021, 16:23

Minciunile federației, au schimbat regurile când au vrut, au schimbat regula să salveze dinamo, etc, dar nu le convine ca cineva din Ardeal să promoveze !!!!

jedela
jedela  •  19 Decembrie 2021, 16:22

Sa fiu sincer frf da niste argumente de *** cu regula asta. Daca tot te gandesti la stabilitate financiara pt cluburi pai pune i sa vireze o garantie financiara pt fiecare contract inregistrat gen 20, 30 % din contract si lasa clubul sa si inregistreze si 50 de jucatori. Si cu ocazia asta dispar toate cluburile inventate gen clinceni, voluntari..etc sustinute de guvern.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează