FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FC ARGEȘ

VIDEO Conferința și atacul: „E incredibil! Lăsați-ne să-i jucăm!” » Dan Petrescu solicită schimbarea unei reguli în Liga 1

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: captură YouTube
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: captură YouTube

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 decembrie 2021 15:17 / Actualizat sambata, 18 decembrie 2021 16:28

După ce la precedenta întâlnire cu jurnaliștii atacase programările din Liga 1, astăzi, în cadrul conferinței premergătoare meciului dintre CFR Cluj și FC Argeș, Dan Petrescu (53 de ani) s-a plâns de faptul că nu poate să pună toți jucătorii aflați sub contract pe lista LPF. 

  • CFR Cluj - FC Argeș se joacă duminică, 19 decembrie, începând cu ora 16:00. Partida va fi live pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport +.

La începutul conferinței, Dan Petrescu a amintit de numărul mare de meciuri disputate de echipa lui în această stagiune și, implicit, de oboseala acumulată de elevii lui.

„Bursucul” este deranjat de faptul că nu poate trece pe lista pentru campionat câți și ce jucători dorește. CFR Cluj are 35 de fotbaliști pe lista înregistrată la LPF, dar printre aceștia nu se numără și Tahiri, Jonathan Rodriguez și Hoban, oameni cu experiență pe care Petrescu s-ar fi putut baza în această perioadă aglomerată.

CFR Cluj a încercat să-i adauge pe listă, dar regulamentele nu permit acest lucru.

Au venit banii la CFR Cluj » Pe ce a cheltuit campioana 600.000 de euro
CFR CLUJ
Au venit banii la CFR Cluj » Pe ce a cheltuit campioana 600.000 de euro

 „Realitatea e cea pe care o spune Dan Petrescu: doar CFR joacă la două zile și jumătate”

„Jucătorii sunt foarte obosiți, am avut un meci foarte greu (n.r. - cu Farul, 2-0), cu intensitate maximă, în care a trebuit să suferim. Sigur, moralul jucătorilor e bun după atâtea victorii la rând, dar fizicul nu e prea bine. Suntem singura echipă din România care joacă la 3 zile, nu am înțeles motivul. Realitatea e cea pe care o spune Dan Petrescu: singura echipă care joacă la două zile și jumătate e CFR

Toate echipele au avut 4 zile, singura care joacă la 3 zile e CFR. Asta nu am înțeles-o și nu o voi înțelege, indiferent ce mi-ar răspunde cei care organizează meciurile.

Sunt foarte îngrijorat, nu e normal, mai ales că avem mulți jucători importanți care nu pot juca. E foarte important să scoatem maximum din acest meci, sunt conștient că jucătorii sunt foarte obosiți, dar trebuie să facă un efort maxim în meciul ăsta. Sperăm să poată și să scoatem un rezultat pozitiv, pentru că ultima impresie contează. Ar fi un an fantastic pentru ei”, a spus Petrescu. 

Dan Petrescu: „Plătim jucători, dar la meci nu-i pot folosi! Incredibil!”

„Nu știu cum mai rezistă băieții să alerge atât, ținând cont că au jucat vreo 36 de meciuri, dublu față de celelalte echipe. Parcă s-a exagerat puțin anul ăsta cu meciurile, în condițiile în care noi avem jucători, dar nu putem să-i folosim.

Dacă e pandemie, domnilor, și cazurile sunt așa multe, lăsați-ne să avem câți jucători vrem în lot! CFR trebuie să aibă mai mulți, pentru că joacă cu 20 de meciuri mai mult decât celelalte echipe. Nu cerem un avantaj, cerem ca toate echipele să aibă în lot câți jucători vor. Noi îi plătim pe Tahiri, Hoban, Butean, dar doar îi antrenez, deși la meci nu-i pot folosi! Incredibil! Lăsați-mă să-i folosesc, că de aia îi avem aici.

Noi cred că nu știm în România că suntem în pandemie la fotbal. Trebuie să se trezească toți. Lăsați-ne să jucăm cu cine vrem! Vreau să aduc jucători noi, dar nu pot, pentru că nu mă lasă regulamentul. Sper din tot sufletul să se reglementeze acest lucru, să fie lăsate echipele să pună câți jucători vor pe listă”, a completat „Bursucul”. 

Mai multe știri din Liga 1: 

Edi Iordănescu îl persiflează pe Becali, într-o nouă postare pe Facebook: „Exact ca la noi”

AFAN s-a oferit să-l ajute pe fotbalistul blocat în România » Până la urmă, a plătit soția: „Nici în Malaezia nu se întâmplă așa ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
grigs1981
grigs1981  •  18 Decembrie 2021, 21:26

Ba,baieti,repede punem ***`!Da` de ce este parerea unui antrenor atac?Atac la cine?Adica un antrenor bun nu are dreptul sa-si spuna parerile,ideile?Adica Danut era bun cand inscria in America dar acum,***,vreti sa-i inchideti gura!De ce mai becalistilor?Nu v-ar mai satura Dumnezeu!***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cornelcc
cornelcc  •  18 Decembrie 2021, 20:43

Claudita Second Hand sare degraba in ajutorul marelui Antrenor-bocitoare! Amice, DP are la disapozitie doua liste, A si B, pe care poate trece vreo 56 de jucatori ce pot fi folositi in meciurile din prima liga. Aaaa, ca Nelutzu a fost jmeker, ca jiji, si a trecut mai putini, e treba lui!

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  18 Decembrie 2021, 17:39

Farul are 38 de jucători pe listele A și B și avea 52 în momentul amânării meciului cu Iași. Problema e că trebuie să ai un nr. maxim de străini. Și trebuie să ai un nr. minim de jucători formați la nivel național. Și poți pune pe listele A și B doar jucători transferați înainte de sfârșitul perioadei de transferuri. De aia CFR nu poate să înscrie pe listele A și B toți jucătorii din lot.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează