FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

AFAN s-a oferit să-l ajute pe fotbalistul blocat în România » Până la urmă, a plătit soția: „Nici în Malaezia nu se întâmplă așa ceva”

Bryan Alceus, în stânga // foto: Imago Images
Bryan Alceus, în stânga // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 18 decembrie 2021 12:06 / Actualizat sambata, 18 decembrie 2021 13:05

Sindicatul fotbaliștilor a vrut să-l ajute pe Bryan Alceus (25 de ani), mijlocașul celor de la Gaz Metan care nu a avut bani de avion spre casă, dar haitianul îşi luase deja tichet spre Franţa din banii soţiei.

Bryan Alceus nu a fost plătit de cinci luni și i-a cerut clubului un bilet pentru Franța. Conducerea de la Gaz Metan i-a transmis jucătorului că nu există bani pentru un bilet și că l-ar putea ajuta doar cu o rezervare la o cursă a Tarom.

AFAN s-a oferit să-l ajute pe Bryan Alceus 

AFAN, sindicatul fotbaliștilor, i-a propus lui Alceus să îi achite biletul de avion. „Putem să plătim din cotizațiile jucătorilor, e un caz special și vrem să îl ajutăm”, a anunțat Emilian Hulubei, șeful AFAN.

Jucătorul s-a descurcat, între timp. „Soția mea mi-a cumpărat un bilet, așa că o să pot să plec în Franța”, explică el. Alceus are 26 de meciuri în naționala Haiti.

AFAN s-a oferit să-l ajute pe fotbalistul blocat în România » Până la urmă, a plătit soția: „Nici în Malaezia nu se întâmplă așa ceva”
Bryan Alceus, în stânga // foto: Imago Images

Pregătit pentru meciul cu CSU Craiova: „Joc gratis, pentru mine, colegi, antrenor și suporteri”

Cu doar două salarii luate pe durata întregului an calendaristic, Bryan era ieri extrem de cătrănit vizavi de situația umilitoare în care a ajuns. „O să joc cu Craiova, sunt focusat, întrucât joc pentru mine, pentru colegi, pentru antrenor, pentru suporteri. Nu pentru cei ce m-au păcălit! 

Nu sunt doar eu batjocorit, ci și coechipierii. Nu mai cred că voi primi salariile restante, nu cred în astfel de minuni, chiar dacă vine Crăciunul, iar eu sunt creștin. Familia mea nu este nici bogată, nici săracă, dar mi-e rușine de ceea ce am ajuns să fac. 

Totuși, sunt focusat pe fotbal, e singura mea bucurie. Chiar vreau să joc fotbal, chiar dacă o fac gratis, sunt conștient că nu există minuni în viața reală”, a mărturisit Alceus pentru Gazeta Sporturilor.

El și colegii lui vor ajunge în curând la șase luni de neplată a salariilor. „Nu depun memoriu, știu că antrenorul și președintele Iordănescu sunt și ei în aceeași situație, încearcă să rezolve problema”, spune jucătorul care a bifat în sezonul acesta 14 meciuri în campionat.

N-am ce cadouri să duc de Crăciun familiei, sper să-mi ajute Dumnezeu să ajung cu bine. Sunt de puțin timp la profesioniști, mulți ani am făcut fotbal la amatori, dar n-am auzit în viața mea de astfel de perioade cu salarii neplătite. Am prieteni ce-au jucat și-n Malaezia, și la capătul lumii, nu s-a întâmplat așa ceva.

Am contract, sunt obligat să mă întorc. Habar n-am ce va fi după 3 ianuarie! Este greu. Trebuie să am grijă de familia mea. Am dat totul la antrenamente, la meciuri. Eu nu am pentru ce să mă întorc, dar trebuie să-mi respect angajamentul, chiar dacă nu sunt plătit.

- Bryan Alceus, mijlocaș Gaz Metan

Mai multe știri din Liga 1: 

A reziliat cu Dinamo! » Rednic l-a dat afară pe fotbalistul despre care spunea în urmă cu o lună: „Se vede că e bun”

„I-a găsit” antrenor lui Mititelu: „De el avea nevoie Craiova”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
trink
trink  •  19 Decembrie 2021, 02:44

uite asa scapa dinamo de retrogradare gazu depunctata si tote celea clinceni e pe ultimul loc.... si din alea de o sa promoveze una nu are una alta nu are bani si tot asa! forza dinamo!

stamosh1
stamosh1  •  18 Decembrie 2021, 14:17
Postat de kuba pe 18 Decembrie 2021, 13:25

Depunctarea urgenta a Gazului si data ca exemplu pentru viitoarele situatii.

nu ai fost asa de vehement cand vitan barzesti si kfr nu isi plateau jucatorii si furau prin insolventa. nu te stresa,gaz metan medias 100% nu termina in ultimele 2.

881165428637603
Sorin Sfetcovici  •  18 Decembrie 2021, 13:58

Puscarie la cei care conduc. Cum sa ai integritate si sa nu fi expus mafiei pariurilor cand tu nu iti platesti jucatorii. Desfiintare directa

Vezi toate comentariile (5)
Comentează