FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

ANALIZĂ GSP LPF: aliat pentru FCSB, dușman pentru restul Ligii 1!

Valeriu Argăseală și compania au găsit înțelegere la Iustin Ștefan, secretarul general al LPF
Valeriu Argăseală și compania au găsit înțelegere la Iustin Ștefan, secretarul general al LPF

Articol de , , - Publicat marti, 26 octombrie 2021 18:52

FCSB a obținut amânarea meciului cu Farul având 16 absenți, pozitivi cu Covid sau accidentați, însă sezonul trecut, Sepsi, Voluntari și Viitorul n-au beneficiat de același tratament favorabil din partea Ligii, deși au avut aproape la fel de mulți jucători lipsă, fie infectați cu virusul, fie din alte motive.

Există o zicală în folclorul românesc: pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Aceasta poate fi foarte bine aplicată ca ștampilă pentru LPF privind modul diferit în care a judecat spețe identice ale unor cluburi din Liga 1 în privința impactului pe care acestea l-au resimțit când au avut focar de coronavirus. 

24 octombrie. Farul - FCSB. 16 absenți a avut FCSB. LPF a decis amânarea meciului

LPF a fost „mumă” pentru FCSB atunci când i-a reprogramat meciul cu Farul, de duminica trecută, fiindcă trupa lui Edi Iordănescu a spus că are prea mulți absenți. Nu mai puțin de 16 jucători, dintre care 9 aveau Covid sau erau în izolare, iar alți 7 erau accidentați. LPF a anunțat că meciul se va juca peste 11 zile.

LPF, drept la replică pentru Gică Popescu în polemica momentului: „Fie se află într-o eroare gravă, fie este dezinformat!”
FCSB
LPF, drept la replică pentru Gică Popescu în polemica momentului: „Fie se află într-o eroare gravă, fie este dezinformat!”

Totuși, nu la fel a procedat și pe parcursul sezonului trecut, cu alte TREI CLUBURI care au fost la fel de lovite de pandemie, dar și de accidentări.

Gică Popescu, nedumerit de decizia LPF: „Pe ce bază au amânat meciul cu FCSB? Le-am văzut echipa a doua jucând acum 2-3 zile!”
AMÂNARE
Gică Popescu, nedumerit de decizia LPF: „Pe ce bază au amânat meciul cu FCSB? Le-am văzut echipa a doua jucând acum 2-3 zile!”

1 noiembrie. Iași - Farul 2-1 (întrerupt, 0-3 la „masa verde”) 13 absenți au avut constanțenii! Decizia LPF: meciul se joacă

PRIMUL EXEMPLU e cel al Viitorului, chiar actuala adversară a FCSB-ului. În noiembrie anul trecut, clubul lui Hagi a avut mai multe cazuri de coronavirus, dar și câțiva jucători accidentați pentru meciul pe care trebuia să-l dispute la Iași. În total, 13 absenți. 

Viitorul a și cerut oficial Ligii să amâne jocul. Forul condus de Gino Iorgulescu a refuzat cererea și a programat partida, care a fost suspendată în repriza a doua după ce instalația de nocturnă a căzut de două ori. În acel moment, scorul era 2-1 pentru ieșeni, însă Viitorul a câștigat prin forfait, 3-0.

26 ianuarie. Viitorul - Sepsi 3-3. 11 absenți au avut oaspeții. Decizia LPF: meciul se joacă

AL DOILEA EXEMPLU e Sepsi Sf. Gheorghe. La începutul lui 2021, clubul s-a confruntat cu un adevărat focar de Covid-19. Situația a semănat izbitor cu ceea ce e acum la FCSB fiindcă inclusiv antrenorul principal al covăsnenilor, Leo Grozavu, era și el pozitiv. 

Au fost 3 meciuri, disputate la final de ianuarie, început de februarie, în care Sepsi a avut peste 10 absenți, dar a disputat toate meciurile din Liga 1, așa cum ele au fost programate. 

Finalul sezonului regulat a fost pe 10 aprilie, dată până la care Sepsi era obligată să dispute toate jocurile pe care le-ar fi reprogramat:

  • 26 ianuarie Viitorul - Sepsi 3-3  (11 absenți au avut constanțenii). Decizia LPF: meciul se joacă 
  • 30 ianuarie Sepsi - Voluntari 2-2 (13 absenți au avut gazdele). Decizia LPF: meciul se joacă
  • 5 februarie Sepsi - Poli Iași 3-3 (15 absenți au avut gazdele). Decizia LPF: meciul se joacă

4 decembrie .Voluntari - Clinceni 3-3. 14 absenți au avut gazdele. Decizia LPF: meciul se joacă

AL TREILEA EXEMPLU e FC Voluntari. În decembrie 2020, echipa a avut multe cazuri de fotbaliști pozitivi. Urma meciul de pe teren propriu cu Academica Clinceni. A avut nu mai puțin de 14 fotbaliști absenți, dar chiar și așa a fost pusă să joace de LPF. 

A fost nevoită să aducă puști pecum Buliga, Cotolan, Dorobanțu, Ozkara, Badea, Mihai pentru a completa foaia de joc. S-a terminat 3-3, în ciuda faptului că Academica a condus din primele minute cu 2-0.

Vasile Miriuță: „Dacă era altă echipă, LPF nu mai amâna nimic”

Vasile Miriuță, fost antrenor în Liga 1, a comentat pentru Fanatik decizia de amânare a meciului Farul - FCSB și a arătat-o cu degetul pe LPF. „Părerea mea e că se creează un precedent cu FCSB. Fără să atac pe nimeni. Regulamentul e pentru COVID din câte știu eu, nu pentru accidentați. Dacă știu eu bine regulamentul. 

Petrescu are dreptate, pentru că anul trecut a avut și el o grămadă de jucători accidentați și nu s-a amânat niciun meci pentru cupele europene. Dacă ai opt infectați de COVID-19, mâine vin și eu și zic că am zece accidentați. Și cine vine să mi-i controleze? Doctorul echipei, care e omul meu. Așa orice echipă poate să facă la fel și să zică că nu joacă. 

Nu știu dacă Florin Tănase s-a dat accidentat. Nu știu dacă se lua aceeași decizie dacă era vorba de Clinceni sau Târgoviște”, a spus Miriuță.

Nu știu pe ce punct din regulament a amânat LPF meciul Farul - FCSB, dar ce știu e că sezonul trecut, atunci când și noi ne-am aflat într-o situație asemănătoare cu cea în care se regăsește acum FCSB, am fost puși să jucăm la Iași, ni s-a refuzat solicitarea de a reprograma jocul.

- Gheorghe Popescu, președinte Farul

Mi se pare aiurea să amâni un meci pentru că sunt jucători accidentați. Eu știu că se suspendă pentru Covid, nu pentru jucători accidentați. Cred că dacă voi avea jucători accidentați, voi cere amânarea meciului. Dacă ai numai cazuri de Covid și n-ai 13 jucători, mi se pare corect să nu joci. Dar dacă ai și accidentați, nu mi se pare corect. E incredibil ce s-a întâmplat cu decizia în meciul Farul - FCSB.

- Dan Petrescu, antrenor CFR

Citește și alte articole despre Liga 1:

BREAKING NEWS FCSB, eliminată la „masa verde” din Cupa României!

Petrescu a consfințit eliminarea FCSB-ului din Cupă » CFR Cluj a refuzat să-i ajute pe roș-albaștri

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (117)
ucluj2011
ucluj2011  •  27 Octombrie 2021, 12:31

Și ce , asta este vreo noutate?!!!? Așa este de la înființarea acestul club *********!!! Au fost DINTOTDEAUNA (cei mai) avantajați și susținuți și legal și ilegal. Tupeiști , aroganți și nesuferiți. CEI MAI nesuferiți.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  27 Octombrie 2021, 10:49

Cum sa nu fie LPF„fata in casa”a lui„nea GG”?!Cine „l-a pus”acolo- la conducerea LPF- pe Gino Iorgulescu?!Cum cine?!Prietenul Victor Ponta( in urma „targului” cu Basescu- care „a ales” FRF- pentru Burleanu)!Da,Ponta(pe atunci Prim Ministru,cel care il vizita si la Poarta Alba pe GG!Iar Justin Stefan-cel care„face jocurile”la LPF...E nepotul lui Argaseala si fostul avocat-timp de 4 ani-al echipei lui Becali!!!

elgabri
elgabri  •  27 Octombrie 2021, 10:34

LPF este condusa de FCSB !!

Vezi toate comentariile (117)
Comentează