FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. LPF l-a girat pe Cortacero! Cum a ajuns spaniolul s-o preia pe Dinamo fără să arate că are banii necesari

Articol de , , - Publicat joi, 24 decembrie 2020 14:30 / Actualizat joi, 24 decembrie 2020 14:50

Liga Profesionistă a acceptat ca spaniolul Pablo Cortacero să devină proprietarul clubului Dinamo și ca el să fie racordat la drepturile TV fără a verifica dacă ibericul ar fi capabil să investească.

În Anglia nu e posibil să devii proprietarul vreunui club profesionist dacă FA, Federația, nu-ți aprobă tranzacția. Britanicii verifică planul pe care-l prezinți, conturile și garanțiile bancare, sursele de finanțare. În România a fost posibil ca Pablo Cortacero să apară la Dinamo, să ridice cheltuielile de cinci ori și să aducă doar 550.000 de euro, o sumă cu care pot fi plătite doar salariile pentru o lună.

LPF nu a verificat cine o cumpără pe Dinamo

Nimeni nu l-a verificat pe spaniol. LPF l-a angajat recent pe Viorel Duru, după ce clubul Dinamo a fost tranzacționat, și are de gând să fie mai vigilentă de acum înainte, să ia la puricat cluburile mai atent.

Cortacero și oamenii lui dispun de banii din drepturile TV, pe care Liga îi transmite către cluburi. Suporterii roș-albilor au susținut că spaniolii au folosit o tranșă din banii televiziunilor ca să-și plătească apropiații, prietenii din club.

Pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple, DDB a împrumutat societatea cu 200.000 de euro, un credit garantat cu tranșa următoare din drepturile TV, ultima din acest sezon. În acest fel i-a împiedicat pe Cortacero și pe ceilalți să dispună de bani, chiar dacă Adunarea Generală a Acționarilor a confirmat puterea lui Pablo și a oamenilor lui. 

constituie suma minimă de care avea nevoie Dinamo ca să ducă la capăt sezonul acesta, în condițiile în care drepturile TV valorau un pic peste 900.000 de euro. Cortacero a contribuit doar cu 500.000 €

VIDEO Radu Birlică: „Sunt neîncrezător! De ce vrea Șerdean să predea acțiunile, dacă Pablo promite că aduce bani?”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Florin Prunea se ia de fanii lui Dinamo: „Nu cred că este o ruptură totală între suporteri și conducere! Unii stau la masă, alții dau comunicate”

Jucătorii lui Dinamo, ironii pe seama situației din club: „Nici nu știu dacă mi-au mărit salariul” » Ce îi reproșează lui Cortacero și ce speranțe mai au

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
creeperno
creeperno  •  24 Decembrie 2020, 22:40

S-a vazut la fata ca domnul Cortacero dispune de resurse financiare depline si lpf l-a lasat sa prelueze clubul pentru a imbunatati nivelul ligii 1

adi_stelistul
adi_stelistul  •  24 Decembrie 2020, 16:16
Postat de brancusi pe 24 Decembrie 2020, 16:11

Dumnezeule mare,Adi!Pur si simplu forurile de specialitate abilitate nu si-au facut datoria,punct!Din lene,din prostie,din complicitate,e alt aspect,ce poate fi circumstanta agravanta!

Pai care datorie? Ce regula nu au respectat? La noi nu exista regulamentul din Anglia. Ca ar trebui introdus, e alta poveste, posibil, dar nu exista.

pigforever2
pigforever2  •  24 Decembrie 2020, 16:14
Postat de brancusi pe 24 Decembrie 2020, 16:11

Dumnezeule mare,Adi!Pur si simplu forurile de specialitate abilitate nu si-au facut datoria,punct!Din lene,din prostie,din complicitate,e alt aspect,ce poate fi circumstanta agravanta!

Ce prostii indrugi pe aici! Spune baaaaaaa, cu subiect si predicat, ce legi, ce articol de lege, ce paragraf, ce litera, nu au fost respectate de LPF? Ce-i prostia asta?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează