FOTBAL  »  Superliga  »  LICENȚĂ

LPF a anunțat echipele care au primit licența pentru sezonul 2022 - 2023 al Ligii 1

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat astăzi că 20 de formații au primit licența pentru participarea în sezonul 2022/2023 din Liga 1.
Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat astăzi că 20 de formații au primit licența pentru participarea în sezonul 2022/2023 din Liga 1.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 mai 2022 19:10 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 19:20

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat astăzi că 20 de formații au primit licența pentru participarea în sezonul 2022/2023 din Liga 1. 

Toate formațiile participante în sezonul recent încheiat din Liga 1, cu excepția retrogradatelor Clinceni și Mediaș, au obținut licența, informează Administrația de Licențiere din cadrul FRF. 

Neluțu Varga i-a dat replica lui Șucu: „Să o întrebe pe soția dânsului cine sunt”
REPLICĂ
Neluțu Varga i-a dat replica lui Șucu: „Să o întrebe pe soția dânsului cine sunt”

Dintre participantele în play-off-ul ligii secunde, doar CSA Steaua a primit un răspuns negativ. În schimb, FC Buzău, formație din play-out, a aplicat și a luat licența.

Cine a obținut licența pentru Liga 1

Cele 20 de formații care au îndeplinit cerințele minime pentru obținerea licenței: 
- Asociaţia Club Sportiv Sepsi O.S.K. din Sfântu Gheorghe
- Asociaţia Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş
- Asociaţia Fotbal Club Botoşani
- Asociaţia Fotbal Club Chindia Târgovişte 
- Asociația Fotbal Club UTA Arad
- Clubul Sportiv Mioveni
- F.C.V. Farul Constanţa SA
- Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
- Fotbal Club Rapid 1923 SA
- Fotbal Club Voluntari SA
- SC Dinamo 1948 SA
- SC Fotbal Club FCSB SA
- U Craiova 1948 Club Sportiv SA
- U Craiova 1948 SA
- Asociaţia Clubul Sportiv Petrolul 52
- Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt 
- Asociaţia Fotbal Club Unirea 04 Slobozia
- Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău
- Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj
- Clubul Sportiv Concordia Chiajna

VIDEO Dumitru Dragomir: „S-a ales praful în ultimii 10 ani!”

Citește și alte știri din Liga 1:

Scandal între antrenori în Liga 1: „Lipsă de etică! Mi-a sunat staff-ul, a contactat jucătorii în numele clubului meu”

În timp ce Dinamo e cu un picior în prăpastie, un titular negociază transferul în străinătate

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
Ciprian_Birtea
Ciprian_Birtea  •  27 Mai 2022, 17:47
Postat de catalynn pe 25 Mai 2022, 21:19

Perfect, atunci așteptam și motivarea refuzului pt CSA pt a îl anexa la dosarul de la TAS. Matusalem mă tot întreabă despre “aranjamentul” dintre Burleanu și Bichir. Da, s-au discutat mai multe variante și s-a căzut de acord la una care avantajează pe toată lumea, Steaua promovează fără baraj (pe care îl putea pierde, pana la urma după ce ne-am ars cu Carmen suflăm și in Chindia, nu!?) iar FRF ies basma curată, dau vina pe TAS și nu le poate reproșa nimeni nimic. Vedem cum se vor termina cele doua baraje Duminica, dar sa nu va mirați dacă sezonul viitor va începe cu 18 echipe! :-)))

CSA nu poate merge la TAS pentru că nu a făcut recurs. Nu mai poate face nimic. Fanii Stelei sunt furioși. Nu pot pune url-uri dar iți zic că am citit pe Digi Sport.

klaus66
klaus66  •  26 Mai 2022, 08:14

Denumiri oficiale : U Craiova 1948 Club Sportiv SA ( denumire din 2018, dupa decizia CA Timisoara )- echipa lui rotaru, U Craiova 1948 SA ( denumire din 2017, cind a plecat din liga 4 )- echipa lui mititelu. Deci : care este clona ? Si priviti aici pe care sigla scrie Universitatea : ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn
catalynn  •  25 Mai 2022, 23:34
Postat de poison pe 25 Mai 2022, 22:53

Dacă Steaua va promova direct, crezi că a 18-a echipă va fi stabilită într-un baraj Chindia/Chiajna vs Dinamo/U Cluj?

Da! Cel mai probabil scenariu este ca U și Chindia vor câștiga barajele. FRF nu pot sa mai impună rejucarea barajului, deja echipele sunt in vacanța, unii jucatori au terminat contractele etc. așa ca Steaua va fi a 17a echipa. Un campionat cu nr impar de echipe e cam aiurea, pt ca etapa de etapa o echipa sta. Așa ca unde sunt 17 merg si 18. Cine va fi a 18a?! Evident Dinamo, ca doar nu Concordia, nu!? :-))) După regulament echipa din liga superioară va avea prioritate. Însă dacă retrogradează și Chindia atunci va fi mai complicat, pt ca a 18a echipa ar fi ei, fiind peste Dinamo la finalul play outului, caz in care FRF probabil vor rămâne la 17 echipe pt a nu dilua prea mult drepturile TV sau pur și simplu le vor spune Chindiei ca au jucat deja 2 ani in afara județului deci dacă nu e gata stadionul din Târgoviște (chiar mă mir ca au primit licența!) in L1 rămân Dinamo și nu ei. Știi cum e, chichițe se găsesc mereu … Burleanu s-a băgat singur in cursa, a declarat și dat Comunicate ca Steaua nu poate promova, sa vina de azi pe mâine sa schimbe îl punea intr-o situație penibila. Așa însă, nu ii poate reproșa nimeni nimic.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close