FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

EXCLUSIV Liga 1 se ridică împotriva FRF! 15 din 16 cluburi au semnat protestul și amenință cu tribunalul

15/16 cluburi din Liga 1 nu sunt de acord ca Federația să le oblige să folosească doi jucători U21.
15/16 cluburi din Liga 1 nu sunt de acord ca Federația să le oblige să folosească doi jucători U21.

Articol de - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 17:10 / Actualizat miercuri, 28 aprilie 2021 18:28

15 din 16 cluburi din Liga 1 nu sunt de acord ca Federația să le oblige să folosească doi jucători U21.

Joi, de la ora 12:00, se va întruni la Federația Română de Fotbal Comitetul Executiv. Regula U21 va reprezenta cea mai importantă discuție pe ordinea de zi.

Liga 1 se ridică împotriva FRF!

Planul Federației este ca din sezonul următor al doilea jucător eligibil pentru naționala de tineret să rămână pe teren cel puțin 45 de minute. În continuare, primul ar urma să fie integralist.

LPF a organizat marți o Adunare Generală Extraordinară pentru ca al doilea jucător U21 să NU fie obligatoriu. Cine a semnat această propunere? 15 din 16 echipe: Astra, CFR Cluj, FCSB, Gaz Metan, Dinamo, Viitorul, Poli Iași, FC Botoșani, Craiova, FC Voluntari, Hermannstadt, Sepsi, Chindia, Clinceni și FC Argeș au semnat. Doar UTA, care nici nu a participat la AGA LPF, nu s-a alăturat demersului.

Cluburile din Liga 1 susțin că o propunere de modificare a regulii U21 trebuia comunicată cu 3 zile înainte de ședință. GSP.ro a aflat și că echipele amenință cu instanțele arbitrale și judecătorești, în cazul în care FRF va schimba regula și va obliga cluburile să folosească al doilea jucător eligibil pentru reprezentativa de tineret cel puțin o repriză.

Ce înseamnă ACUM regula U21 în Liga 1

La nivelul primei ligi, regula impusă de FRF presupune ca echipele să înceapă meciurile cu doi jucători eligibili pentru naționala de tineret U21, doar unul fiind necesar să fie pe teren pe tot parcursul partidei. Astfel, regula poate fi driblată cu o schimbare efectuată chiar în primele secunde ale unei confruntări, practică obișnuită în L1.

Sorin Colceag: „Pentru un tânăr jucător, problema banilor nu știu cât e de firească!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ionuț Lupescu, mesaj pentru jucătorii lui Dinamo înainte de finalul sezonului: „E momentul să vă uniți, să fiți un comando”

Craiova, mutare de marcă pe piața transferurilor! Oltenii au cumpărat un internațional român

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  29 Aprilie 2021, 07:53

ciudat cum Viitorul sau FCSB sunt impotriva regulii! Viitorul din asta ar trebui sa traiasca, dincolo nea cici vrea sa faca bani!

ge0x
ge0x  •  29 Aprilie 2021, 07:44
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 28 Aprilie 2021, 22:46

regula cu 2 jucatori U21 e singura masura buna a FRF, obliga cluburile sa creasca fotbalisti si sa-i si foloseasca .

Uite la Dinamo. Grigore, Mihaiu, Moldoveanu, Bani, etc. Oricat i ai forța, nu au valoare. Echipa e trasa in jos. Nedelcearu a fost bunicel si s a transferat. La fel Costache si Ciobotariu. Au aratat ceva, au ajuns la CFR, joaca la naționala de tineret. Ce sa facem cu Moldoveanu care da un gol la 20 de meciuri el fiind atacant. Ce facem cu Ricardo Grigore care gafeaza la 4 meciuri din 5? Ești obligat sa i tii in lot si să i bagi, desi ei nu aduc nici un plus echipei. E ca si cum un copil de clasa a 4a il duci direct la liceu. Sunt si excepții, dar aia chiar merita si sunt foarte buni. Regula asta nu e diferită cum se poartă la noi, gen joaca cine are pile. Nu cine e mai bun. Asa si cu regula asta. Poate unul de 22,23 de ani nu mai e titular pt ca trebuie sa joace unul de 20 de ani.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  28 Aprilie 2021, 22:46

regula cu 2 jucatori U21 e singura masura buna a FRF, obliga cluburile sa creasca fotbalisti si sa-i si foloseasca .

Vezi toate comentariile (41)
Comentează