FOTBAL  »  Superliga  »  DEMERS

LPF nu e de acord cu anunțul lui Klaus Iohannis! Demersul anunțat de Ligă: „Ni se pare normal”

Justin Ștefan, în dreapta, vrea spectatori la meciurile din Liga 1 +17   FOTO
Justin Ștefan, în dreapta, vrea spectatori la meciurile din Liga 1

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2020 07:52

Cluburile din Liga 1 se pregătesc de reluarea sezonului din Liga 1, în weekendul 13-14 iunie, dar pentru moment meciurile se vor disputa fără fani.

După ce Poli Iași, prin președintele Ciprian Paraschiv, a cerut ca măcar abonații să fie prezenți la meciuri, Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a anunțat că Liga vrea să facă un demers pentru ca măcar 500 de fani să fie prezenți pe stadion.

„În weekendul viitor Liga 1 va reveni pe stadioane și în casele oamenilor. Pe stadioane momentan fără spectatori. Continuăm să facem demersuri către instituțiile abilitate, deoarece ni se pare normal că, dacă avem spectacole în aer liber cu 500 de spectatori, să existe această posibilitate și pentru meciurile de fotbal. Mai ales că stadioanele au o capacitate mai mare decât locațiile unde se vor organiza spectacole în aer liber, festivaluri sau alte evenimente culturale”
- Justin Ștefan la Realitatea Plus

500 de oameni la spectacole

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noile măsuri de relaxare care intră în vigoare pe 1 iunie și a spus că, deși competițiile sportive se vor desfășura fără fani, la spectacole și la alte evenimente desfășurate în aer liber pot participa 500 de oameni.

„Tot de la 1 iunie, vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă. Competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și se vor desfășura în această etapă fără spectatori”, a spus Klaus Iohannis pe 28 mai.

„Dacă e vorba de spectacol în aer liber... Ce înseamnă? Înseamnă că și la fotbal pot fi 500 de oameni. Cu siguranță așa va fi! Nu putea omul să spună specific pe stadion. A zis că pot fi 500 la spectacol. Gata! Nu putea să spună «Pe stadion». Ce e fotbal? E spectacol. Au voie 500 de oameni. Punct.

Da, fără suporteri la meciuri. Dar cu 500 de «nesuporteri» se poate! Nu știu, domnule. 500 de oameni, nu suporteri. Suporterii sunt mii și mii. Vor fi spectatori, nu suporteri! Nu sunt suporteri. Se uită 500 de oameni. Dacă omul a spus că se poate să fie spectacol cu 500 de oameni, noi lăsăm 500!” 
Gigi Becali, patron FCSB, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

FOTO. Cum se practică sportul în timpul stării de alertă din România

+13 FOTO

VIDEO. Klaus Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Dumitru Dragomir, declarații incendiare despre Victor Ponta: „Pusesem mâna pe un scaun, îl alergam prin toată televiziunea” + acuze GRAVE: „El și Dragnea i-au promis amnistie fiscală ca să nu fiu ales”

Un nou boicot în Liga 1! Clubul cere fani pe stadioane: „Măcar abonații să vină la meciuri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
reddogsv
reddogsv  •  01 Iunie 2020, 12:06

Ceva anormal pt o Românie normala!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează