FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

exclusiv // video Il Luce despre marele plan cu Țiriac la Dinamo: „Vrea să se implice, dar nu suportăm nereușita!”. Fostele glorii nu cred în megaproiect: „Poate, în alte condiții”

Ion Țiriac și Mircea Lucescu
Ion Țiriac și Mircea Lucescu

Articol de , - Publicat joi, 08 februarie 2024 09:00 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 14:56

Mircea Lucescu a fost explicit în ceea ce privește implicarea de viitor a lui și a lui Ion Țiriac la Dinamo, un proiect de viitor nu pentru prezent. Rodion Cămătaru a explicat pentru GSP.ro de ce nu crede că Il Luce poate sosi imediat la conducerea ”câinilor”.

Dinamo a ajuns ultima în Liga 1, iar suflarea "câinilor roșii" este înfricoșată de o nouă retrogradare! Suporterii încearcă să se agațe de fiecare promisiune vizavi de posibilitatea salvării clubului.

De mai multe zile, numele lui Mircea Lucescu (78 de ani) și Ion Țiriac (84 de ani) au apărut în prim plan ca potențiali viitori investitori, chiar patroni, la Dinamo București. În diverse reacții publice, cele două legende ale sportului românesc au transmis că sunt interesați de un proiect, comun, dar în anumite condiții exacte. Oricum, la fel ca și alți oameni de afaceri, Cristi Borcea sau Ionuț Negoiță transmițând același lucru în trecut, totul depinde de noul stadion. Pe lângă alte condiții precise.

În prezent, este exclusă o implicare a lui Lucescu și/sau Țiriac la Dinamo din Liga 1. Totul este un plan de viitor, un proiect. Cristi Borcea, de exemplu, a ajutat financiar centrul de juniori al lui CS Dinamo, prin intermediul lui Ionuț Lupescu. "Kaiser"-ul dorește să-i implice în acest demers și pe Lucescu, și pe Țiriac, are mai mare șanse de reușită decât gruparea condusă de Red&White.

Cristi Borcea va investi la Dinamo! Reacție pentru GSP: cine l-a convins să revină în „Ștefan cel Mare” + ce spune despre salvarea de la retrogradare
DINAMO
Cristi Borcea va investi la Dinamo! Reacție pentru GSP: cine l-a convins să revină în „Ștefan cel Mare” + ce spune despre salvarea de la retrogradare

Chestionat la DigiSport dacă poate ajunge acum la Dinamo, Il Luce a replicat clar: "Nu se pune problema! Cât timp Dinamo nu are un stadion nou, e greu pentru cineva să investească. Nu ai în ce [investi]!

Trebuie creată o bază, o academie foarte serioasă. Zona lui Dinamo e foarte accesibilă pentru suporteri, stadionul poate fi foarte folosit, fiind central. Lumea de acolo (n.r. de la Dinamo din Liga 1) trebuie să încerce să salveze echipa. Eu nu sunt Mafalda, nu pot să discut despre salvare. 

E nevoie de o participare totală a conducerii, a suporterilor, ca să treacă peste momentele acestea. O să vedem ce va fi", a reacționat Lucescu.

Ţiriac vrea să se implice, dar vrea să aibă convingerea că implicarea lui duce la rezultate. Noi nu suportăm în niciun fel nereuşita
Mircea Lucescu

Dacă mâine dimineață, la vârsta pe care o are, Mircea Lucescu îmi zice: «Tabula rasa, facem o echipă care să se numească Dinamo Brașov, Dinamo Tărlungeni, un Dinamo», la asta m-aș băga cu nenea Mircea Lucescu. Cu toate că în fotbal sunt lucruri pe care nu le înțeleg
Ion Țiriac, la finalul lunii ianuarie 2024

Rodion Cămătaru despre Mircea Lucescu: ”Nu știu dacă ar veni în acest moment la echipă”

Mircea Lucescu l-a adus pe Rodion Cămătaru de la Craiova Maxima la Dinamo în a doua decadă a anilor "80, după ce l-a avut elev pe Cami și la prima reprezentativă. Și el om de afaceri în prezent, olteanul nu întrevede o sosire imediată a lui Il Luce la conducerea "câinilor".

"Sunt speculații, la momentul actual, nu știu dacă ar veni în acest moment la echipă. Poate în alte condiții, revenirea lui ar fi agreată. Și la antrenori, ca și la jucători, e dificil să-ți dai acordul să vii când există spectrul retrogradării.

Niciodată nu mi-am imaginat asta, vreodată (ca Dinamo să fie la retrogradare). Dar la fotbal orice e posibil. Au retrogradat Milan, Juventus, Hamburg, altele, la fotbal nu poți să știi niciodată", a declarat Rodion Cămătaru pentru GSP.ro.

Dinamo și-a diminuat șansele de a se mai salva direct de la retrogradare după eșecul de la Craiova. Universitatea Craiova rămâne iubirea mea, dar nu pot uita Dinamo. Aș fi mincinos să spun că mi-este indiferentă. Dar speranța moare ultima!

Pe stadionul Dinamo n-am mai fost de mult timp. Nici la meciurile de pe Arena Națională. N-aș putea spun când am fost ultima oară

Rodion Cămătaru

Citește și alte știri:

E gata! Dinamo și-a vândut căpitanul în Vietnam, pentru „doi lei”! » A fost prezentat oficial

Zeljko Kopic, în corzi! Croatul crede în salvarea de la retrogradare și-și asumă mercato de iarnă, conducerea îi pune tot în cârcă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează