FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ

Ludovic Orban intervine hotărât în scandalul „FCSB în Ghencea”: „Decizia corectă nu poate fi decât una singură”

Ludovic Orban // foto: Facebook +28   FOTO
Ludovic Orban // foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 mai 2022 16:08 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 16:44

Ludovic Orban (58 de ani), fost prim-ministru al României din partea PNL, actual președinte al partidului Forța Dreptei, s-a pronunțat în subiectul momentului din fotbalul românesc, solicitarea oficială a celor de la FCSB de a disputa pe Ghencea posibila finală de titlu cu CFR Cluj. 

În noiembrie 2020, Ludovic Orban, în calitatea de prim-ministru al României, a participat la predarea noului stadion din Ghencea către Clubul Sportiv al Armatei.

Acum, la aproximativ un an și jumătate de la acel moment, arena de 96 de milioane de euro reprezintă mărul discordiei între FCSB și CSA Steaua. Echipa lui Gigi Becali vrea să joace acolo meciul cu CFR Cluj din ultima etapă a play-off-ului Ligii 1, dar administratorii arenei întârzie să-și dea acceptul.

Ludovic Orban s-a implicat astăzi în această problemă, poziționându-se clar de partea echipei lui Gigi Becali. „Clubul armatei nu este proprietar, ci doar administrator al stadionului, care este în proprietatea statului. Iar decizia corectă nu poate fi decât una singură: găzduirea meciului FCSB- CFR Cluj de stadionul din Ghencea”, a scris politicianul pe pagina oficială de Facebook.

„Să vadă și generalul de securitate Dîncu cum e să dea cu subsemnatul!” » Gigi Becali, ultimatum în scandalul „FCSB în Ghencea”: „Au 5 zile la dispoziție”
FCSB
„Să vadă și generalul de securitate Dîncu cum e să dea cu subsemnatul!” » Gigi Becali, ultimatum în scandalul „FCSB în Ghencea”: „Au 5 zile la dispoziție”

Ludovic Orban se implică în scandalul „FCSB în Ghencea”: „Decizia corectă, una singură”

Pe 27 noiembrie 2020 am participat, în calitate de premier, la evenimentul de finalizare și recepție a lucrărilor de construcție a stadionului Steaua. Un stadion modern, cu o capacitate de peste 31.000 de locuri, care a costat 96 de milioane de Euro și a fost finanțat din bugetul de stat. Proiectul s- a derulat prin Compania Națională de Investiții, iar lucrările de construcție au fost realizate de o asociere de firme românești, formată din Construcții Erbașu S. A., Concelex S. R. L. și Terra Gaz Construct S. R. L.

Decizia de construire a 4 stadioane noi ( Steaua, Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf ) a fost luată în 2016, de guvernul Cioloș, în cadrul acțiunilor de pregătire a găzduirii de către România a 4 partide de la Campionatul European de fotbal. Ministru al Dezvoltării în guvernul Cioloș nu era nimeni altul decât actualul Ministru al Apărării Naționale, Vasile Dâncu. Dâncu este cel care a făcut primul anunțul privind modernizarea celor 4 stadioane în iunie 2016, costurile urmând a fi finanțate din bugetul de stat.

Nu pot să înțeleg de ce Ministerul Apărării și conducerea CSA Steaua refuză să închirieze stadionul Steaua pentru meciul FCSB- CFR Cluj. Clubul armatei nu este proprietar, ci doar administrator al stadionului, care este în proprietatea statului. Ca administrator, conducerea CSA Steaua ar trebui să aibă obligația de a căuta ea evenimente pe care să le găzduiască și care să aducă venituri. Un meci ca acesta, practic o finală a campionatului, s- ar juca cu casa închisă. Ar fi un spectacol la care au dreptul să participe susținătorii celor două echipe în condițiile foarte bune oferite de stadion. 

Conducerea CSA Steaua a mai refuzat o dată organizarea unui meci al FCSB, cel cu Academica Clinceni, apelând la o șmecherie de doi bani- mutarea unui meci de rugby Steaua- U Cluj de la Cluj la București pentru a invoca faptul că stadionul nu este liber. Încasările la acel meci au fost ridicole, de sub 500 de lei. Acum, clubul armatei nu mai are la dispoziție nici măcar un astfel de pretext.

Înțeleg rivalitatea sportivă dintre CSA Steaua și FCSB. Dar nici asta nu poate să stea în picioare ca explicație pentru refuz. Cele două echipe nu sunt în competiție directă. Echipa de fotbal a CSA Steaua nu are voie să joace în liga 1 pentru că este de drept public și legea nu permite lucrul acesta.

Chiar dacă armata a câștigat procesul cu Becali, FCSB este percepută de mulți suporteri ca și continuatoare a echipei Steaua. Ar fi un lucru firesc ca FCSB să joace meciurile de acasă în Ghencea. În plus, este o echipă care se bate an de an la titlu și care participă în competiții europene. Nu văd de ce nu s- ar putea face un contract de utilizare a stadionului de către FCSB și pentru meciurile internaționale ale FCSB. La urma urmei de ce a investit statul în stadioane moderne, nu pentru a oferi publicului spectacole sportive de calitate în condiții civilizate ?

Nu aș vrea să cred că motivul real al refuzului ministerului de a găzdui meciul este faptul că ministrul este din Cluj- Napoca, orașul de baștină a adversarului. Oricum, în luarea deciziei nu trebuie să intervină factori subiectivi. Iar decizia corectă nu poate fi decât una singură: găzduirea meciului FCSB- CFR Cluj de stadionul din Ghencea.

- Facebook @ Ludovic Orban

Zilele trecute, FCSB a trimis o cerere oficială de a închiria stadionul din Ghencea pentru meciul cu CFR Cluj. Astăzi, patronul clubului din Liga 1, Gigi Becali, a anunțat că FCSB a oferit să plătească 46.000 de euro pentru a putea juca pe stadionul Steaua. 

Ludovic Orban intervine hotărât în scandalul „FCSB în Ghencea”: „Decizia corectă nu poate fi decât una singură”
Ludovic Orban, în stânga lui Gică Popescu, prezent la evenimentul de predare al stadionului din Ghencea

VIDEO » Vivi Răchită: „FCSB are dreptul să joace în Ghencea, nu-i poate interzice nimeni!”

Mai multe știri din Liga 1: 

Gigi Becali nu s-a abținut de 7 mai: „FCSB a câștigat Cupa Campionilor Europeni, avem deja răspunsul de la FIFA și UEFA!”

Jucători „ținuți în întuneric”! Detalii incredibile înainte de FC Argeș - CFR Cluj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (150)
boierasul
boierasul  •  08 Mai 2022, 19:05
Postat de danielo pe 08 Mai 2022, 08:32

Se termina in seara asta cu lupta la titlu, fcsb se incurca cu oltenii pentru ca nu au antrenor.La CFR Dan Petrescu e vulpoi bătrân stie sa gestioneze finalul asta de campionat.Deci toata discutia despre stadion e inutilă..o sa joace un meci fara miza la Buzau.

Stai liniștit ca rezolva *** meciul)) sa nu vedem un scor de maidan pentru Fcsb)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

113492877815998
Vasile Bazil  •  08 Mai 2022, 09:40

Mister orban este din nou in nota caracteristica intregii lui cariere de politruc,adica "pe linga subiect" ! N-are nici o legatura proprietatea publica(care nici nu-i publica in cazul asta,este proprietatea privata a statului)cu asazisul drept al becaliotilor !Becaliotii au declarat la licentiere 2 stadioane pe care isi vor desfasura activitatea competitionala : Arena Nationala si Marin Anastasovici din Giurgiu !Acolo "au dreptul" sa joace ! In rest,daca gasesc stadion si sunt si adversarii de acord POT sa joace(nu AU DREPTUL) si pe alt stadion ! Si in nici un caz nu au dreptul sa dea ultimatumuri nimanui !

danielo
danielo  •  08 Mai 2022, 08:32

Se termina in seara asta cu lupta la titlu, fcsb se incurca cu oltenii pentru ca nu au antrenor.La CFR Dan Petrescu e vulpoi bătrân stie sa gestioneze finalul asta de campionat.Deci toata discutia despre stadion e inutilă..o sa joace un meci fara miza la Buzau.

Vezi toate comentariile (150)
Comentează