FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Luni de miere

Articol de GSP - Publicat marti, 08 ianuarie 2008 00:00

Lars Hirschfeld, prezentat alaturi de sotia sa, Natasa, vrea sa joace si in 2008 in Liga Campionilor, cu CFR Cluj

Proaspat intors din luna de miere, goalkeeperul Lars Hirschfeld a semnat cu CFR Cluj un angajament valabil pe 3 ani si jumatate.

Canadianul a dat declaratii ieri, pentru prima data de la venirea in Romania, intr-o conferinta de presa la care a asistat si sotia lui, Natasa. Fostul portar al lui Rosenborg s-a declarat impresionat de ritmul ascensiunii noului sau club. "Am vrut sa vad lucrurile la fata locului, sa am o discutie fata in fata cu cei de aici. A contat si recomandarea lui Mikael Dorsin. Sintem prieteni si mi-a spus numai lucruri bune despre ceea ce a gasit la Cluj. CFR e o echipa foarte ambitioasa, cu obiective importante. Vreau sa luam campionatul si sa joc din nou in Liga Campionilor", a declarat Lars.

El e convins ca va trebui sa munceasca pentru a prinde un loc de titular. "Pornesc din start cu un handicap, fiindca nu stiu limba. Pentru un portar e foarte importanta comunicarea. Nu ma astept sa primesc nimic gratis. Trebuie sa muncesc mult fiindca mai sint trei portari de valoare in lot. Pot sa va asigur ca voi munci din greu pentru a prinde echipa", a incheiat Hirschfeld.


Lars si Natasa si-au petrecut luna de miere in Hawaii / Foto: Raed Krishan


"Nu e anarhie"
Andone si Muresan au stabilit ca in primul stagiu de pregatire din Turcia (10-24 ianuarie) vor merge toti portarii din lot: Hirschfeld, Claro, Stancioiu si Turcas. Dupa primul cantonament, "Falcosul" va renunta la unul dintre goalkeeperi. Desi Stancioiu are sanse mici sa continue cu CFR Cluj, neacceptind se pare sa devina al treilea portar, Andone il vrea la pregatiri. "Nu ma intereseaza pe mine ce spune Stancioiu, ce declara, pina nu vorbesc cu el", a spus Andone, completat de Muresan: "Nu e anarhie. Stancioiu are contract cu noi". Edi e dorit de Unirea Urziceni, dispusa sa suporte salariul sau de 170.000 de euro.

Post cheie
In ciuda faptului ca "visiniii" au a doua aparare din Liga I, dupa 19 etape, cu numai 12 goluri incasate, presedintele Muresan a declarat ieri ca intarirea pe postul de portar era o prioritate pentru mercato-ul din iarna. "Am concluzionat impreuna cu Andone ca acest post trebuie acoperit mai bine. Ne trebuia un portar cu singe rece, nordic, cu talie si cu experienta in Liga Campionilor. Chiar am facut un mic joc cu el, desi nu obisnuiesc si am lasat la un moment dat senzatia ca transferul e in impas. I-am lasat pe dusmanii nostri sa se bucure. Cu el si cu Dorsin speram sa avem pe viitor apararea cea mai buna. Se spune ca atacul cistiga partida, iar apararea campionatul", a spus "Murinio".

Soclu pentru Ando
Muresan a marturisit ieri ca, pentru prima oara de cind e presedinte la CFR, nu are o varianta de inlocuire a antrenorului. "Asa sint eu, mai prapastios. Tot timpul aveam o solutie de rezerva, pentru antrenor, in caz ca se intimpla ceva. Acum n-o am, e prima oara. Oricum, in Romania e clar ca n-o sa gasesc niciodata o solutie mai buna. N-am zis ca cel mai bun antrenor e Piturca. Cel mai bun antrenor e linga mine, Ioan Andone", a declarat presedintele feroviarilor.

"Daca il voiam pe Datolo, il luam"
La revenirea din vacanta, Andone a declarat ca si-l doreste pe argentinianul lui Boca, Jesus Datolo. Ieri, Muresan a dezvaluit motivele pentru care transferul nu s-a mai perfectat: "Daca il voiam pe Datolo, il luam. Ne-a fost propus, l-am urmarit, dar l-am preferat pe Dubarbier din anumite considerente. Dubarbier are o viteza mult mai buna. Datolo joaca pe acelasi post, mijlocas stinga, iar acolo ii mai avem pe Culio si Deac. si Trica poate juca in stinga. Nu puteam avea 5 stingaci in lot".

Vine si "Bestia"
Directorul executiv Razvan Zamfir a anuntat ieri numele celor 4 jucatori ivorieni care vor ajunge la Cluj. Doi sint componenti ai selectionatei olimpice a Coastei de Fildes. Este vorba de capitanul lui ASEC Mimosas, Kone Koumatien (mijlocas, 21 de ani) si de fundasul Diarrasouba Viera (foto, 21 de ani) de la Reveil Club d'Aloa, un jucator care impresioneaza prin gabarit. "Viera are 1.90 inaltime", a spus Muresan. Ceilalti doi, Lamine Camara si Traore Lacina, ambii de 17 ani, vor evolua la echipa a doua a "visiniilor".


Cernat la CFR?
"Fanatik" a anuntat interesul echipei din Gruia pentru Florin Cernat, dar jucatorul lui Dinamo Kiev a respins ideea unui transfer la echipa clujeana. "Nu se pune problema sa vin la CFR. Oricum nu am fost contactat de nimeni de la Cluj", a spus jucatorul, completat de presedintele Iuliu Muresan: "Cernat este un jucator bun, dar nu se afla pe lista noastra de achizitii". Conform unor surse, nu este vorba de lipsa de interes din partea gruparii feroviare, ci doar asigurarea unui climat de liniste in care sa se poata realiza transferul.

Tari in poarta
Stancioiu a avut cel mai bun procentaj la baloanele salvate dintre portarii din Liga I, 79.41 la suta, dupa monitorizarile GSP. Zapata a iesit cel mai bun portar din tur, intr-un clasament conceput in Gazeta dupa mai multi parametri: goluri primite pe meci, procentaj baloane salvate si media notelor din Gazeta. Stancioiu a prins locul 4. In top au intrat doar fotbalistii, care au jucat minimum 10 meciuri. Nuno Claro a avut numai 9 aparitii. Daca ar mai fi jucat cel putin o partida, portughezul ar fi fost la egalitate cu Zapata. Daca n-ar fi luat gol in acel meci, Claro l-ar fi depasit pe columbian.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează