FOTBAL  »  Superliga  »  PRIME

Mai bogaţi decît liderii! » Singura rivală a campioanei pentru participarea în sezonul viitor din UCL plăteşte bonusuri enorme

Mureșan poate juca în Europa și cu ASA, după ce a mai făcut-o cu CFR Cluj
Mureșan poate juca în Europa și cu ASA, după ce a mai făcut-o cu CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat joi, 12 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 00:03

Jucătorii lui ASA au prime de zeci de mii de euro pentru calificarea în cupele continentale. Roş-albaştrii iau bani doar dacă ajung în grupe, nimic pentru tururile preliminare.

La 8 puncte distanţă, ASA Tîrgu Mureş constituie singura ameninţare pentru Steaua, fiindcă nu mai există altă formaţie mai apropiată de roş-albaştri şi cu drept de participare în Europa. Cum a ajuns nou-promovata din Ardeal să ameninţe "uriaşul" ce domină campionatul de doi ani şi jumătate? Cu bani mulţi.

ASA a atras vedete, fotbalişti cu nume importante pentru nivelul campionatului românesc, cu salarii peste medie şi cu bonusuri uriaşe, de zeci de mii de euro! Primele sînt făgăduite pentru calificarea în cupele europene şi aproape sigur se vor plăti la vară, pentru că e greu ca mureşenii să mai rateze participarea în Europa, în condiţiile în care 7 echipe sînt interzise de UEFA din cauza insolvenţelor.

Surpriză şi pentru club
Fotbalişti precum Zicu, Mureşan, Hora şi Sepsi au bonusuri de pînă la 30.000 de euro de fiecare pentru clasarea pe o poziţie ce duce în eurocupe. Suma e uriaşă, în condiţiile în care salariul mediu la ASA e de 5.000 de euro lunar şi cel mai mare e de 8.000 euro.

Cea mai concludentă e o comparaţie cu Steaua, care achită prime numai pentru calificarea în grupele competiţiilor, fie Champions, fie Europa League. Dacă ies de tot încă din tururile preliminare, roş-albaştrii nu iau nici un ban!

Becali a stabilit regula aceasta ca să se asigure că achită doar din banii încasaţi din premii de la UEFA, ASA va trebui să dea recompensele pe care jucătorii le au prevăzute în contracte indiferent dacă ajunge să încaseze ceva din Europa sau nu. Nou-promovata a trebuit să accepte astfel de clauze în contractele fotbaliştilor ca să-i convingă să semneze cu un club ce nu atrăgea nici prin brand, nici prin salarii foarte mari.

În plus, nimeni de la Tîrgu Mureş nu credea că echipa chiar va ajunge să joace în cupele europene, atunci cînd s-au semnat contractele. :) Clubul finanţat aproape exclusiv din banii Primăriei spera doar să se salveze de la retrogradare în acest an, în care o treime din Liga 1 retrogradează în "B".

8 etape au rămas de disputat pînă la duelul direct dintre Steaua şi ASA, programat în Ghencea. În tur, mureşenii au cîştigat acasă cu 1-0

"Steaua încă se află la o distanţă considerabilă, dar nu putem să ne prefacem că nu vedem pe ce loc sîntem! Ne-am putea implica în lupta pentru titlu, în funcţie de jocul rezultatelor" (Liviu Ciobotariu, antrenor ASA)

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (11)
domodo
domodo  •  12 Martie 2015, 13:30

aveti putintica rabdare si ...ANCHETA DNA in cazul FINANTARII LUI ASA-tg.mures va exploda cat de curand!!!sa vedem cum primaria si consiliu local a finantat si finantat o echipa particulara!!!la fel si la CRAIOVA!!!!!

travka
travka  •  12 Martie 2015, 11:42

deci e finantat exclusiv din banii primariei Mures? pai mai stati putin, ca o sa ajunga DNA-ul si acolo sa vedem pe ce dau banii primarii in loc sa faca scoli-spitale ei platesc fotbalisti...astia nu au invatat nimic din episodul Petrolu si Primaria

lolica123
lolica123  •  12 Martie 2015, 11:10
Postat de rumunek pe 12 Martie 2015, 10:09

"Clubul finantat aproape exclusiv din banii primariei..." Si cam atat e de spus.

La asta ma gandeam si eu: "Oare de unde mama naibii sunt banii astia?!" :)

Vezi toate comentariile (11)
Comentează