FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - JUVENTUS BUCUREȘTI 1-2

Mai jos de atât se poate? Rușini istorice pentru Dinamo: două recorduri negative egalate de echipa lui Bratu

Articol de - Publicat sambata, 31 martie 2018 10:22

Dupa ce au scris istorie neagră prin ratarea play-off-ului în acest sezon, jucătorii lui Dinamo au mai atins o bornă negativă, după 69 de ani.

Dinamo a pierdut vineri seară, 1-2 cu Juventus București, echipă aflată pe ultimul loc înainte de duelul cu formația alb-roșie. O singură dată în istorie s-a mai întâmplat ca Dinamo să piardă pe teren propriu în faţa unei echipe clasate pe ultimul loc după disputarea a cel puţin o treime din meciuri dintr-un sezon.

Astfel, pe 27 martie 1949, în primul sezon jucat de bucureşteni în principala întrecere internă, dinamoviştii au cedat "acasă" cu 2-1 contra celor de la Gaz Metan Mediaş, golul victoriei oaspeţilor fiind izbutit de Iuliu Pop, în minutul 89.

Înaintea etapei a 16-a din ediţia 1948 - 1949, Dinamo se clasa pe 3, cu 17 puncte, în timp ce Gaz Metan ocupa poziţia a 14-a, cu doar 7 puncte. Până la finalul campionatului respectiv, sibienii aveau să mai strângă doar două puncte. Roş-albii au terminat pe 8, cea mai slabă clasare din istorie, contraperformanţă întâlnită în alte două ediţii 1950 şi 1959 - 1960

Rudolf Wetzer, antrenorul lui Dinamo, a trimis în teren atunci următorul "11": Ivan - Ambru, Novac, Ignat, Teodorescu, Şiclovan, Farkas, Apostol, Carol Bartha, Ozon şi Naciu.

a 6-A ÎNFRÂNGERE PE TEREN PROPRIU

Ba mai mult, dinamoviştii au suferit aseară a 6-a înfrângere pe teren propriu din ediţia curentă şi au egalat recordul de partide pierdute "acasă" pe durata unui campionat, record ce data din stagiunea 1957 - 1958. Atunci, din cele 11 meciuri disputate din postura de gazde, dinamoviștii au câştigat patru, au remizat într-un joc, iar șase au fost pierdute.

Înfrângeri Dinamo pe teren propriu în acest sezon

Dinamo - FC Botoșani 0-1
Dinamo - Poli Timișoara  1-2
Dinamo - Concordia Chiajna 2-3
Dinamo - Viitorul 0-4
Dinamo - CFR Cluj 0-2
Dinamo - Juventus București 1-2

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
nicolas_blu
nicolas_blu  •  01 Aprilie 2018, 11:21

Cum sa nu se poate mai jos de atat??? Pai hai sa va spun ce se poate intampla mai departe Dinamo pierde sigur la Botosani....!! pierde sigur ambele meciuri cu Concordia iar cu Voluntari o sa aiba meci greu..sa nu mai spun de meciul din deplasare de la Gaz metan plus dubla de infern cu Sepsi iar Botosani va castiga si in Stefan cel Mare!! Fratilor retrogradarea bate la usa....nu mai avem aparare imposibil sa joci cu Popescu Olteanu si Katsikas sunt jucatori de liga a 2 a !!...Aaa era sa uit dubla grea si cu Timisoara ...avem probleme mari !!!

104267036963809
Costi Costica  •  01 Aprilie 2018, 10:13

rusinea vine de pe banca antrenor de juniori rezultat de juniori atat se poate acum sa nu mergem in liga 2 hu

randoom.___
randoom.___  •  01 Aprilie 2018, 00:53
Postat de vasy86le pe 31 Martie 2018, 17:16

Asta e rusine ma? fotbalul e un sport, daca adversarul a fost mai bun ca tine, inseamna ca e ceva rusinos? fcsb a pierdut cu aia din liga a 2-a cu 0 la 3, aia nu e rusine?

nu,pentru ca Steaua a jucat cu echipa a 3-a,nefortand nimica din cauza terenului si chiar fiind acuzat de non combat. adica wtf,a fost un risc asumat.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează