FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV VIDEO Edjouma traversează cel mai bun moment al carierei: „Nici colegii mei nu înţeleg cum marchez aşa mult”

Gestul pe care îl face Edjouma împreună cu Dawa după ce marchează
Gestul pe care îl face Edjouma împreună cu Dawa după ce marchează

Articol de , - Publicat miercuri, 08 martie 2023 07:00 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 11:25

La 26 de ani, Malcom Edjouma traversează cel mai bun moment al carierei. Marchează aproape meci de meci pentru FCSB și e convins că echipa sa poate câștiga titlul în acest an.

- Malcom, ce ai schimbat, de unde forma excelentă prin care treci? 
- N-am schimbat nimic la mine. Nimic! Sunt cea mai bună versiune a mea în acest moment. Am 26 de ani, e momentul să arăt care este valoarea mea. Asta e! Trebuie să fiu focusat mereu pe ce am de făcut, să-mi păstrez încrederea în mine. Ăsta e jocul meu, iar oamenii plătesc să vadă acest fotbal.

Malcom Edjouma, „Jucătorul lunii februarie”! Cum s-a votat + Declarațiile mijlocașului: „Era momentul să-mi arăt valoarea”
CEI MAI BUNI
Malcom Edjouma, „Jucătorul lunii februarie”! Cum s-a votat + Declarațiile mijlocașului: „Era momentul să-mi arăt valoarea”

- Ai înscris de 8 ori din acțiune, un gol chiar din foarfecă, cel mai frumos din cariera ta? 
- Clar, a fost unul dintre cele mai frumoase din cariera mea. Am mai făcut-o când eram junior, am marcat atunci cum am făcut-o și în această seară. Și la Botoșani am reușit să dau goluri frumoase. Cum văd mingea în aer, imediat caut poarta să șutez. Am fost și norocos.

- Ascensiunea ta a fost „fulger”, la ce te aștepți în viitorul apropiat? 
- Desigur. Știi cum se zice, cerul este limita. Vreau să rămân concentrat și să dau totul pentru club până la finalul sezonului. Apoi voi vorbi cu cei din conducere și cu agentul pentru a stabili ceva. Deocamdată mă gândesc la echipă și mai puțin la partea individuală. Vreau să câștig trofee și cu echipa, nu doar trofee individuale.

Malcom Edjouma, FCSB: „Avem calitate, putem lua titlul”

- Te feliciți că n-ai plecat în Ungaria, la Ferencvaros
- Nu m-am gândit foarte mult la acest aspect și nici n-aș vrea să-l discut, sincer. Sunt fericit aici și vreau să-i ajut pe cei de la FCSB cât de mult pot.

- Dar ce campionat simți că ți s-ar potrivi? 
- Nu știu. Toate campionatele tari sunt bune: Anglia, Germania, Spania, Italia. N-am vreunul favorit. Sper să aleg bine. Îmi doresc să ajung în locul care este cel mai bun pentru mine și pentru cariera mea.

- Puteți „sparge” dominația CFR-ului? Puteți titlul? 
- Cu siguranță! Avem numai jucători de calitate pe toate pozițiile. Trebuie doar să fim într-o simbioză bună. Vom vedea ce se va întâmpla. Play-off-ul rămâne cel mai important, trebuie doar să fim pregătiți pentru asta.

- Multe goluri din acțiune, ce-ți zic colegii în vestiar? 
- Sunt fericiți pentru mine. Nici ei nu știu cum reușesc să marchez atât. În capul meu este să am 2-3 acțiuni în fiecare meci și să înscriu cât de mult pot. E nevoie doar de concentrare. Și apoi asta e! Iese!

10goluri și 3 pase decisive are Edjouma în acest sezon la FCSB în 34 de partide

Malcom Edjouma, FCSB: „Trebuie să fim killeri”

- Explică-ne puțin gestul de după gol, de unde vine? 
- E ceva între mine Dawa și Omrani. Am văzut un meci de NBA, după o aruncare de 3 puncte, jucătorii fac gestul ăsta. Iar noi am zis că oricare înscrie, facem asta. Acest gest și încă unul (n.r arată spre braț). Ambele sunt din NBA.

- Te afectează atunci când patronul te mai ceartă pe la TV? 
- Nu ascult ce se spune despre mine. Singura mea responsabilitate e legată de ceea ce fac pe teren. Așa îmi place mie să spun.

- Ce are FCSB și nu au Farul sau CFR? 
- Cred că mai multă calitate și jucători mult mai talentați. Dar nu trebuie să ne gândim doar la asta. Trebuie să fim niște killeri, așa cum am fost cu FC Argeș și acum, când am marcat 4 goluri. Suntem pe drumul cel bun. Am încredere că vom câștiga titlul.

1,2milioane de euro este cota pe transfermarkt a mijlocașului francez

Când eram mai tânăr, de fiecare dată când ajungeam în situații de gol, nu eram suficient de focusat. Parcă nu eram pregătit să dau goluri. Acum știu când pot marca, sunt gata când mingea vine la mine

- Malcom Edjouma, jucător FCSB

Al 4-lea jucător al lunii de la FCSB

Malcom Edjouma a devenit al 4-lea jucător din lotul FCSB care câștigă trofeul pentru „Jucătorul lunii” în ancheta GSP. Olaru, Tavi Popescu și Andrea Compagno sunt ceilalți care au reușit acest lucru. 

Mijlocașul francez speră să nu se oprească aici: „Sunt fericit pentru acest trofeu. Sper să câștig cât mai multe pentru că sentimentul este unul foarte frumos. Când câștigi unul, îl vrei pe al doilea și tot așa. E foarte greu pentru că sunt luni nebune. De asemenea, să păstrezi acest nivel este foarte dificil.”

Februarie a fost o lună fantastică pentru mine și pentru echipă. Am înscris de 4 ori, dar trebuie să țin același nivel ridicat până la finalul sezonului. Am fost și fotbalistul lunii, primul premiu individual pentru mine

- Malcom Edjouma, jucător FCSB

Citește și alte știri despre FCSB:

„Ar fi o mare nenorocire pentru fotbalul românesc ca FCSB să câștige titlul!” » Opinie vehementă la GSP Live: „Ne iau toți de proști”

„Linia de fund e moartă! Cu Tamm și Dawa, praf!” » Bănel Nicoliță acuză o altă decizie de neînțeles: „De ce nu joacă la FCSB, nu-i place fața lui?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
legio.sud
legio.sud  •  08 Martie 2023, 11:47

Pt că sunt , neînțelegători … ha ,ha , bă ești valoare , bă , ai fi bun de luptător în cușcă …

Vezi toate comentariile (1)
Comentează