FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA 1-1

FOTO Explicații pentru faza controversată din FCSB - CSU Craiova » De ce n-a fost penalty la Edjouma

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2023 10:52 / Actualizat luni, 20 martie 2023 12:06

FCSB și CS Universitatea Craiova au terminat sâmbătă la egalitate, 1-1, însă amfitrionii au solicitat în partea secundă 3 penalty-uri.

Dacă la două dintre fazele încriminate nu s-a putut stabili exact cine are dreptate, gazdele sau arbitrul, care a lăsat jocul să continue, cea derulată în minutul 59 poate fi clarificată după o vizionare atentă a întregii faze. 

Inițial s-a analizat doar căderea lui Edjouma în careu, în urma unul duel cu Andrei Ivan, venit din spate.

Cum trece Malcom Edjouma peste toanele lui Becali: „Are sânge rece, nu-l mișcă nimic!”
FCSB
Cum trece Malcom Edjouma peste toanele lui Becali: „Are sânge rece, nu-l mișcă nimic!”

De ce a primit Edjouma galben în FCSB - CSU Craiova

Atacantul oltenilor nu atinge mingea, dar își bruschează evident adversarul. Arbitrul Florin Andrei i-a arătat cartonașul galben lui Edjouma, iar fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu a comentat astfel la DigiSport: „Intervenția lui Andrei Ivan nu are legătură cu mingea. Contactul există. OK, nu îți place cum cade Edjouma, dar e contact. Poți să nu dai penalty, dar galben pentru simulare e prea mult”.

Pe reluările oferite de televiziuni se vede însă că, înainte ca Ivan să-l împingă în careu, Edjouma preia balonul cu mâna. 

+4 FOTO

Se pare însă că nici ”centralul" din Târgu Mureș n-a sesizat hențul. Florin Andrei a ridicat brațul, acordând lovitură liberă indirectă, deci a sancționat ceea ce el a interpretat drept o simulare a mijlocașului francez.

În cazul în care ar fi acordat penalty, decizia ar fi trebuit corectată din cabina VAR.

Pentru mine a fost penalty (n.r. - la duelul lui Ivan), am fost în fața lui, iar el nu a atins mingea. Am vrut să împing mingea în față, iar el m-a lovit. Mi-am pierdut echilibrul și am căzut. Nu-l înțeleg pe arbitru.

Sunt înalt, uneori adversarii nu mă pot bloca când vin din spate. Când am șansa să joc, reușesc să înscriu. Cu siguranță putem câștiga titlul, trebuie să fim mai incisivi în față. Fiecare meci este dificil, dar trebuie să nu ne temem. Mie-mi place sentimentul pe care-l oferă astfel de meciuri.

- Malcom Edjouma

VIDEO Eugen Neagoe, după FCSB - CSU Craiova: „Prima repriză ne-a aparținut în totalitate, puteam marca mai multe goluri”

Citește și: 

Camora, OUT de la națională? » Ce șanse are să joace cu Andorra și Belarus, după ce s-a accidentat aseară

Program controversat la națională: Edi Iordănescu îi trimite pe jucători să dea probe de sânge, apoi îi pune la teste fizice!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (37)
manty_one
manty_one  •  28 Martie 2023, 16:43
Postat de adriann_ pe 20 Martie 2023, 16:56

E PIXELUL ALBASTRU 111111111111 ASA CEVA... :))

Pixel crezi tu... acolo e o brazda de jumatate de metru de-a latul terenului!.)))))))

dimco61
dimco61  •  22 Martie 2023, 09:53
Postat de ceglumabuna pe 22 Martie 2023, 08:45

Am avut si noi gol anulat ... si repet hentul a fost invizibil .. si penrru hent involuntsr nu primesti galben .. e simplu .. arbitrul a gresit .. afara cu el .. dimco , iti place liga 1 ? Iti place ce vezi ? Cum arayam in liga 1 si cum aratam in confederence league ?

Arbitrul nu a vazut faza,a gresit acordandu-i galben lui Edjouma,dar daca ar fi acordat penalty s-ar fi verificat faza la VAR si hentul chiar e vizibil,la fel ca faultul asupra lui Screciu,la golul anulat FCSB-ului.Sau,poate,VAR-ul nu ar fi vazut nimic,asa cum o face de foarte multe ori.Greselile sunt la fel de multe cum erau fara VAR,singura consecinta apreciabila fiind faptul ca arbitrii nu mai pot invoca faptul ca faza a fost prea rapida,deci e clar ca e vorba de reavointa.Din pacate,nu are cine sa-i pedepseasca pentru asta.In alta ordine de idei,Edjouma cred ca este cel mai valoros fotbalist de la FCSB,prin randamentul pe care-l da pe postul sau,atunci cand scapa de tortionarul Becali,care are ochi doar pentru cativa jucatori supraevaluati,pe care spera sa castige sute de milioane...

ceglumabuna
ceglumabuna  •  22 Martie 2023, 08:45
Postat de dimco61 pe 21 Martie 2023, 08:35

Hentul a fost cat se poate de vizibil,daca nu vrei sa te prefaci ca nu-l vezi.Daca se verifica faza cu VAR,s-ar fi dat hent,deci nu mai plangeti dupa ceva ce nu a existat.De golul lui Koljic ce zici?

Am avut si noi gol anulat ... si repet hentul a fost invizibil .. si penrru hent involuntsr nu primesti galben .. e simplu .. arbitrul a gresit .. afara cu el .. dimco , iti place liga 1 ? Iti place ce vezi ? Cum arayam in liga 1 si cum aratam in confederence league ?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează