FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Pleacă la vară după cel mai bun sezon » Becali a căutat să-l retrogradeze. Ultimul episod l-a făcut să ceară transferul

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat joi, 11 mai 2023 00:03 / Actualizat joi, 11 mai 2023 00:06

Relația pe care mijlocașul Maclom Edjouma (26 de ani) și FCSB au ajuns să o aibă e una ciudată. Fotbalistul nu va mai juca în sezonul acesta și caută un transfer, deși a fost cea mai bună stagiune din cariera lui. Pe măsură ce francezul a devenit tot mai important, Gigi Becali a căutat să-l retrogradeze.

Dintr-un fotbalist esențial, Edjouma a devenit un caz controversat și situația lui mai poate fi rezolvată în vara aceasta doar printr-un transfer într-un alt campionat.

Francezul e accidentat, clubul a ezitat să-l trimită la „vraciul" Marijana Kovacevici ca să-i grăbească vindecarea și apoi a explicat că leziunea pe care a suferit-o Malcom nu e una pe care sârboaica să o poată rezolva.

Mihai Stoica, plecăciuni și aplauze în direct: „N-ai, mă! N-ai cum!”
INEDIT
Mihai Stoica, plecăciuni și aplauze în direct: „N-ai, mă! N-ai cum!”

Malcom Edjouma pleacă de la FCSB

Relația dintre jucător și club era deja una tensionată din cauza evenimentelor care au avut loc în ultimele luni. Surse de la FCSB povestesc că Edjouma era oricum dezamăgit înainte ca Marijana să transmită că nu-l putea vindeca. De ce era supărat? Nimeni din conducere nu îi spusese să plece la Belgrad pentru tratamentul-minune. 

„El a înțeles că nu-i interesa pe antrenori, pe conducători, că-l invitau să se ducă în Serbia doar dacă ținea cu tot dinadinsul să fie recuperat mai devreme. Și să-și plătească singur totul", explică persoanele din club.

Oficialii au calculat până la urmă că prezența lui Malcom în lot pentru ultimele partide din play-off ar fi fost utilă, așa că i-au propus să meargă la „vrăjitoarea" din Belgrad, un plan care a picat atunci când Marijana a refuzat să-l trateze.

„A jucat bine chiar și pe alt post. Degeaba!"

Recuperarea lui Edjouma va dura minimum o lună după metodele medicinei tradiționale, așa că sezonul e încheiat pentru mijlocașul francez. Și e posibil să fie încheiată și cariera lui din campionatul românesc. Aceleași surse explică de ce Malcom era nemulțumit de statutul pe care ajunsese să-l aibă înaintea accidentării: 

„El a venit ca mijlocaș defensiv, după care Becali l-a transformat într-un inter, un mijlocaș ofensiv. A jucat din ce în ce mai bine, a marcat multe goluri și devenise foarte important. Din momentul acela, Gigi ori l-a ținut pe bancă, ori l-a schimbat devreme mai mereu atunci când a fost titular".

Edjouma are 26 de ani și a fost cumpărat de la Botoșani cu 330.000 de euro. Becali era încântat atunci când îl adusese, apoi a devenit dezamăgit, pe urmă iar ajunsese să fie entuziasmat de randamentul fotbalistului, pentru ca până la urmă să-l scoată din echipă cu forța, în ciuda randamentului foarte bun.

29 de meciuriși 9 goluri a înregistrat Edjouma în sezonul acesta

Așteaptă bani mai mulți în schimbul altora

Pleacă la vară după cel mai bun sezon » Becali a căutat să-l retrogradeze. Ultimul episod l-a făcut să ceară transferul
FOTO: Imago

De ce nu a fost Becali încântat de faptul că Edjouma înscria des și contribuia la rezultatele bune? La 26 de ani, francezul nu mai e un jucător foarte tânăr și nu poate fi vândut cu un preț foarte mare. Gigi crede că alții sunt mijlocașii importanți din punct de vedere economic, așa că a avut nevoie să îi etaleze pe ei. Olaru, pe care Mihai Stoica îl consideră „cel mai bun mijlocaș român din momentul acesta", chiar dacă Darius a marcat un gol, iar Malcom a înscris nouă. 

Mai e Adrian Șut, pe care a venit să-l vadă în meciul cu Sepsi un scouter de la FC Copenhaga. Danezii nu au transmis încă vreo ofertă concretă, dar sunt interesați de închizătorul român.

Oferte au mai existat

Edjouma a mai fost curtat pe parcursul acestui sezon, cel mai clar interes a existat din Ungaria, de la Ferencvaros. Becali nu-l consideră important din punct de vedere economic, iar prețul lui ar scădea dacă ar continua la FCSB, așa că sunt șanse foarte mari ca francezul să plece în vara acestui an. 

Reprezentanți ai lui Ferencvaros le-au transmis apropiaților lui Malcom că interesul va rămâne valabil, indiferent de context, și că înaintea campionatului următor vor face tot ceea ce vor putea ca să-l achiziționeze. Ferencvaros l-a mai adus din România pe Laidouni, tot un mijlocaș central, pe care apoi l-a vândut la Union Berlin, revelația stagiunii din Germania.

VIDEO Totul despre FCSB - CFR Cluj

Citește și: 

Amenințat cu depunctarea, Gigi Becali face scandal: „Ce tot mă hăituiți, mă, voi pe mine? Hai să văd că îi luați puncte lui FCSB!” » Cere intervenția lui Burleanu

Se „rupe” Arena Națională » Câte bilete s-au vândut deja pentru FCSB - CFR Cluj

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
adrian.7
adrian.7  •  11 Mai 2023, 12:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

luciann
luciann  •  11 Mai 2023, 11:25
Postat de cirus11 pe 11 Mai 2023, 10:04

Unde sa plece?? Omul are contract. Oricum, indiferent cate goluri a dat, nu doar asa analizezi prestatia unui jucator... cum spuneti si in articol, de profesie mijlocas defensiv. Insa pt un defensiv face enorm de multe greseli care pun in pericol apararea, este de foarte multe ori indolent pe teren... solutii inutil riscante, nu alearga sa recupereze mingile pierdute, sarcinile tactice nu si le respecta nici atat...

Si ne intoarcem (din nou) la faptul ca nu avem antrenor adevarat...cine sa-i spuna toate astea!?

cirus11
cirus11  •  11 Mai 2023, 10:04

Unde sa plece?? Omul are contract. Oricum, indiferent cate goluri a dat, nu doar asa analizezi prestatia unui jucator... cum spuneti si in articol, de profesie mijlocas defensiv. Insa pt un defensiv face enorm de multe greseli care pun in pericol apararea, este de foarte multe ori indolent pe teren... solutii inutil riscante, nu alearga sa recupereze mingile pierdute, sarcinile tactice nu si le respecta nici atat...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează