FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Maldonado a semnat cu Universitatea Craiova și „încinge” concurența în Bănie. Ce spun cifrele

Denil Maldonado, în negru/ foto Imago Images
Denil Maldonado, în negru/ foto Imago Images

Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2024 15:00 / Actualizat luni, 08 ianuarie 2024 19:17

Gazeta Sporturilor a comparat cifrele proaspetei achiziții a oltenilor, Denil Maldonado, cu ale celorlalți fundași centrali din lot. Concluzia? Nu e mai bun decât ceilalți.

Universitatea Craiova tocmai a bifat al doilea transfer al acestei ierni: Denil Maldonado. Internaționalul hondurian în vârstă de 25 de ani vine în Bănie sub formă de împrumut, pentru un sezon, în schimbul sumei de 200.000 de euro.

A semnat! Universitatea Craiova bifează al doilea transfer al iernii
CSU CRAIOVA
A semnat! Universitatea Craiova bifează al doilea transfer al iernii

Juveții au și o opțiune de transfer definitiv. Dacă-l vor păstra, ei vor trebui să achite la vară în jurul a 500.000 de euro. Maldonado se va alătura în cel mai scurt timp lotului aflat în cantonament, în Antalya.

Dar, până la primul meci oficial, posibil pe 21 ianuarie, contra Farului, în campionat, Gazeta Sporturilor a confruntat câteva din statisticile sale cu ale celorlalți „centrali” din lotul lui Ivaylo Petev. Sursa: wyscout.com.

Cifrele lui Maldonado nu sunt spectaculoase

Maldonado a semnat cu Universitatea Craiova și „încinge” concurența în Bănie. Ce spun cifrele

Iar cifrele spun că apărătorul hondurian nu este mai bun decât jucătorii cu care va concura pe cele două posturi din centrul defensivei oltenilor, respectiv Raul Silva, Gjoko Zajkov și Juraj Badelj.

La „acțiuni reușite”, unde are un procentaj de 74,2 la sută, el este depășit de toți ceilalți. Iar la „acuratețea paselor” (87,8%), doar Badelj stă mai rău decât el (86,3%). 

Denil Maldonado este al treilea la un capitol important

În ceea ce privește „duelurile câștigate”, capitol foarte important pentru un apărător central, Maldonado este al treilea, cu un procentaj de 61,2 la sută. Oricum, mai bun decât al lui Zajkov (59,6%).

Dacă la „dueluri aeriene câștigate” (61,1 la sută) este imediat sub Raul Silva (62,7%), la „baloane pierdute în propria jumătate”, mai bun decât internaționalul hondurian (51,5%) e doar Badelj (48,8%).

Luptă în patru pentru două locuri în centrul defensivei la Craiova

Lupta pentru titularizare se anunță extrem de interesantă și încinsă, în condițiile în care Gjoko Zajkov și Juraj Badelj au revenit la antrenamente și vor fi apți la reluarea campionatului, pe 20 ianuarie.

Amândoi au lipsit o bună parte din prima jumătate a sezonului, urmarea unor accidentări serioase. Internaționalul macedonean a suferit o leziune la nivelul vertebrelor din zona gâtului, croatul, o ruptură musculară.

VIDEO Noul fundaș de la Universitatea Craiova, Pyry Soiri, se descrie fanilor olteni: Sunt un jucător cu experiență, viteză și mentalitate de învingător”

Mai puteți citi:

Gică Hagi dă lovitura: Farul și-a adus „decar” » Fotbalistul a refuzat oferte din Olanda și Grecia

Sky Germania confirmă GSP: „Da, Radu Drăgușin e pe lista lui Bayern”. Sky și Bild citează GSP.RO

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
DON_JOSE
DON_JOSE  •  09 Ianuarie 2024, 14:28

Poate așa vom scăpa de mâinile moarte din apărare, care nu sunt în stare să iasă cu mingea din preajma careului și joacă obsesiv cu pasă la portar, punand artificial presiune pe acesta.

mirstelistu
mirstelistu  •  09 Ianuarie 2024, 14:24

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dandana
dandana  •  08 Ianuarie 2024, 19:57

Dacă venea la fcsb sigur era cel mai tare din tot universul. Și da! Cine crede ca este mai bun ca alți este ***, doar vine din SUA unde sunt bani, înseamnă că nu este prea bun pe cât spun alți oameni. Sa dea Dumnezeu sa fie bun, dar la ce aduce Craiova numai fără bani nu prea este șansă

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează