FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Marcel Vela, anunț important despre noul stadion al lui Dinamo: „Sper să înceapă construcția în 2021”

Marcel Vela este un fan al lui Dinamo +31   FOTO
Marcel Vela este un fan al lui Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 22 iulie 2020 13:38 / Actualizat miercuri, 22 iulie 2020 16:42

Astăzi, Marcel Vela (ministru de Interne), Dan Cristian Popescu (viceprimar Sector 2), Marius Niculae (fost fotbalist) și Manuela Pătrăşcoiu (directoare generală CNI) au fost prezenți pe velodromul din Ștefan Cel Mare, în apropierea căruia urmează să înceapă lucrările la noul stadion al „câinilor”.

Ministrul Vela a primit un tricou, o eșarfă și un card DDB din partea suporterilor-acționari ai lui Dinamo, prezenți la întâlnire. „Nu va fi exact pe Velodrom, vreau să liniștesc vecinii. Nu va fi construit paralel cu strada, ci în diagonală. Partea înaltă va fi spre bazin, iar spre partea cu stadionul de Rugby înălțimea va scădea treptat, până la cel mai jos nivel”, a declarat Vela, cel mai nou membru al organizației „Doar Dinamo București”, despre noua arenă a roș-albilor.

VIDEO Marcel Vela, despre noul stadion al lui Dinamo: „Sper să înceapă construcția în 2021”

„Clubul Dinamo are o problemă destul de veche, un litigiu istoric din cauza căruia Stadionul Dinamo n-a fost introdus pe lista de reabilitare sau reconstruire. Motiv pentru care am luat legătura cu CNI-ul, cu noua conducerea a clubului, cu administrația acestui sector și am găsit o soluție care să împace toate părțile.

Astfel încât vom putea demara construirea unui nou stadion, de care au nevoie clubul Dinamo, România și suporterii acestei echipe. După realizarea în aproximativ 6 luni a noului proiect și licitația organizată cu riscul contestațiilor de rigoare, în 2021 eu sper să înceapă construcția acestui stadion”, a spus Vela.

Ulterior, Manuela Pătrăşcoiu, directoarea CNI, s-a pronunțat cu privire la data la care arena ar trebui să fie gata: „24-30 de luni este termenul de finalizare pe care ni-l dorim pentru acest stadion”.

+27 FOTO

VIDEO Marcel Vela: „Vechiul stadion va fi reabilitat”

„Ce va avea de suferit? Velodromul, care oricum nu mai funcționează și nici nu mai este autorizat, terenul din spate, care din punct de vedere ecologic va avea de suferit, și terenul de rugby. Dar echipa de rugby va juca pe stadionul actual al lui Dinamo. 

Deci nu vor avea de suferit multe lucruri, dimpotrivă. Lateral, avem un poligon de tragere, unde sunt campioni ai clubului Dinamo la Tir. Sunt campioni și au condiții improprii pentru un asemenea nivel de pregătire, așa că am discutat cu CNI și cu noua conducere a clubului să modernizăm poligonul. Actualul stadion, după finalizarea litigiului, va trebui să fie reabilitat și modernizat”, a mai spus Vela.

VIDEO Marcel Vela suferă pentru Dinamo: „Mă doare sufletul!”

Eu recunosc că țin cu Dinamo de când eram mic. Sincer, acum nu mai am timp de evoluția fotbalistică, nu mai știu exact cine joacă, cum joacă. Dar mă doare sufletul când văd că Dinamo are de suferit. Acum e o situație tristă. - Marcel Vela, ministru al Afacerilor Interne

Stadionul Dinamo, disputat în instanță

Arena din Ștefan cel Mare, inclusă inițial în proiectul EURO 2020, alături de stadioanele Arcul de Triumf, Ghencea și Giulești, nu a fost încă cedată Companiei Naționale de Investiții, astfel că planul de modernizare a fost suspendat.

În acest moment, există mai multe procese pentru stabilirea proprietarului stadionului. Atunci când se va stabili cine este proprietarul stadionului, lucrările vor putea începe.

VIDEO. Marcel Vela, cadou de la suporterii dinamoviști

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Încă 7 cazuri de COVID-19 la Dinamo! Dezastru pentru „câini”

Marius Niculae, atac la jucătorii „câinilor”: „Nu sunt profesioniști! E o debandadă totală”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (67)
vasi1986
vasi1986  •  22 Iulie 2020, 23:45

Daca continuam asa, cand o sa avem stadion, nu o sa mai avem echipa...

creeperno
creeperno  •  22 Iulie 2020, 22:58

A fentat mai mult steaua decat dinamo

1258802267479225
Marian Ghergus  •  22 Iulie 2020, 20:09

Vela, populistule...ocupa-te mizerabilule de conditiile de munca ale subordonatilor si lasa traficul de influenta in interesul unui club privat care a fentat procesil de insolventa...respecta legea tovarasul vela!

Vezi toate comentariile (67)
Comentează