FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Marea provocare pentru Ouzounidis » Ce trebuie să schimbe noul antrenor al Craiovei dacă vrea să reintre în lupta pentru titlu

Marinos Ouzounidos e obligat să bată granzii CFR și FCSB dacă vrea s-o readucă pe Craiova în lupta pentru titlu
Marinos Ouzounidos e obligat să bată granzii CFR și FCSB dacă vrea s-o readucă pe Craiova în lupta pentru titlu

Articol de - Publicat marti, 09 februarie 2021 17:17 / Actualizat marti, 09 februarie 2021 18:21

Craiova suferă și-n acest sezon de acea labilitate psihică ce a împiedicat-o să ajungă la vârf în precedentele stagiuni în care a contat în lupta pentru titlu. Se „înmoaie” când dă ochii cu FCSB și CFR. Pe noul antrenor, Marinos Ouzounidos, îl așteaptă o mare provocare.

Marinos Ouzounidis și-a intrat luni în pâine la Craiova. Iar primul obiectiv pe care și l-a impus, obligatoriu pentru a ajunge la trofee, e să-i învețe pe olteni "să câștige meciurile mari. Voi lucra la mentalul jucătorilor. Acolo trebuie umblat. Ca să câștigi titluri e nevoie și de talent, dar și de jucători cu un psihic puternic, cu voință mare, cu caracter. Trebuie să devenim mai buni la meciurile importante. Asta vreau, ca eu și staff-ul meu să-i ajutăm pe jucători să devină mai buni"

Craiova, nici măcar 50% din puncte cu CFR și FCSB

De referință pentru tehnicianul grec a fost duelul cu titlul pe masă contra lui CFR (1-3), din finalul sezonului trecut: „În acea partidă, CFR a fost echipa mai puternică. Mai cu experiență în duelurile la vârf". Însă de când contează în lupta pentru titlu, din 2017-2018, juveții au dovedit slăbiciuni în meciurile cu contracandidatele CFR Cluj și FCSB. Indiferent cine a fost pe bancă, ei n-au reușit să-și adjudece nici jumătate din cele 21 de puncte puse în joc, în fiecare stagiune, în partidele tari.

Dacă în 2017-2018 s-a scos câștigând Cupa României, în 2018-2019, când pretențiile au crescut, Universitatea a capotat în play-off. Un singur punct din duelurile cu CFR și FCSB, 3 eșecuri la rând în ultimele tot atâtea etape, decisive în stabilirea campioanei. Atunci, foarte nemulțumit, președintele Sorin Cârțu a și anunțat renunțarea la mai mulți jucători „care ne-au dezamăgit". 

Trendul e același 

Însă ajustările aduse lotului și, ulterior, instalarea unui antrenor de titlu, Victor Pițurcă, n-au adus saltul dorit. „Piți" și-a fixat titlul ca obiectiv din capul locului, însă echipa încă nu era pregătită, calitativ și mai ales mental, pentru un asemenea target. 

Bergodi a pus ordine în defensivă și, beneficiind și de aportul golgeterului Koljici sănătos și în formă, a bătut la Cluj (3-2) și pe FCSB (2-1). Dar a venit confruntarea decisivă, cu CFR, care i-a copleșit pe olteni.

 Bariera limbii la Craiova, după venirea lui Ouzounidis

Iar tendința nu s-a schimbat, deocamdată, nici în 2020-2021. Când au dat ochii cu marile rivale a fost jale: 0-2 pe "Ion Oblemenco", cu FCSB, într-un meci care se putea termina foarte bine chiar 0-6, și un 0-0 "obosit" la Cluj, cu CFR. 

Ouzounidis a sesizat și vrea să lucreze la mentalul jucătorilor, ceea ce se anunță din start o mare provocare. Ca să „miști" ceva acolo trebuie să le vorbești pe limba lor, or el a anunțat că va comunica doar în engleză cu ei.

5 victoriiîn 26 de meciuri cu granzii CFR și FCSB a bifat Craiova începând din sezonul 2017 - 2018 până acum

Bobi Verdeș a refuzat Dinamo pentru a rămâne la Craiova: „Eram disperat să joc la Universitatea!”

Citește mai multe știri despre Craiova:

Craiova a făcut primul transfer după venirea noului antrenor: „Contract până în 2024”

Marinos Ouzounidis, prezentat oficial la Craiova » Toate declarațiile grecului: „Ar fi o greșeală să fac asta din prima zi”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  10 Februarie 2021, 09:03

Sigur ca nu se pot face prea multe lucruri intr-un timp foarte scurt dar poate sa ii explice lui Marius Constantin ca rostul sau nu este se faca antrenamente de pase cu Balasa, acestuia din urma sa ii deseneze, pe hartie, ca varful Omul este cartografiat de mult si nu mai este necesar sa trimita mingia peste Carpati, mijlocasilor sa stea mai aproape si sa paseze, jucatorilor de banda sa le spuna raspicat ca daca doar vor alerga pe langa tusa este ca si cum ar juca pentru adversar si ca degeaba trimit mingii pe sus, in careul advers, ca Ivan nu este jucator pentru astfel de situatii. Ah, da, si sa ii puna sa doarma inainte de meci pentru a nu mai dormi pe teren.

1102777563573131
Andrei Cosmin  •  10 Februarie 2021, 06:09
Postat de hashtag_truth pe 10 Februarie 2021, 01:32

Nu stiu cine sunt baietzii din poza, dar ce exprima ei prin "body language" ma face sa cred ca mai are de asteptat Craiova macar pana in 2022 sa se apropie de sansa unui campionat...asta este...frumosi baietii, cu priviri expresive si foarte inteligente...

A fost capitanul nationalei Greciei, a jucat o semifinala de Liga Campionilor cu Panathinaikos si a fost in teren cand i-au dat 6-3 lui Steaua in preliminarii. Nu e chiar oricine.

hashtag_truth
hashtag_truth  •  10 Februarie 2021, 01:32

Nu stiu cine sunt baietzii din poza, dar ce exprima ei prin "body language" ma face sa cred ca mai are de asteptat Craiova macar pana in 2022 sa se apropie de sansa unui campionat...asta este...frumosi baietii, cu priviri expresive si foarte inteligente...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează