FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIȚII

Marian Iancu planifică revenirea în fotbal. Clubul din Liga 1 pe care-l țintește

Marian Iancu
Marian Iancu

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 19:44 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 20:14

Marian Iancu (57 de ani), fost patron al clubului Poli Timișoara, spune că s-ar putea întoarce ca investitor în fotbalul românesc, destinația ideală fiind Rapid București.

Eliberat din închisoare în vara lui 2022, Marian Iancu a revenit de curând în peisajul fotbalului autohton.

În urmă cu aproape două săptămâni, Iancu i-a criticat pe Dan Șucu și Daniel Niculae pentru modul în care aceștia conduc clubul Rapid București. Iar acum vorbește despre posibilitatea de a reveni în fotbal ca investitor.

Angajatul acuzat de Adrian Mititelu pentru 0-3 la „masa verde” cu Sepsi recunoaște: „Am făcut o greșeală prea mare”
Sepsi - FCU Craiova
Angajatul acuzat de Adrian Mititelu pentru 0-3 la „masa verde” cu Sepsi recunoaște: „Am făcut o greșeală prea mare”

Rapid este clubul din Liga 1 la care ar investi Marian Iancu

„Situația ultimilor ani mă depărtează acum de ideea de a investi în fotbal, dar asta nu înseamnă că în viitorul apropiat nu se va întâmpla.

Am câteva etape de parcurs până să recuperez timpul pierdut, și, după aceea, în funcție de anumite situații, voi veni”, a precizat Iancu la OrangeSport.

Întrebat dacă ar investi la Dinamo, Iancu a negat vehement: „În niciun caz. Trebuie să fiu cu sufletul acolo unde mă implic”.

Ulterior, fostul patron de la Poli Timișoara a lăsat de înțeles că nu exclude să devină acționar la Rapid, clubul său favorit:

„Sunt născut în Giulești, Rapidul ar fi... dar, astăzi, Rapid este bine acoperit din punct de vedere al acționariatului și sper ca lucrurile astea să se vadă.

În viitor voi vedea, oricum nu cred că mă voi mai angaja. Poate ca acționar, dar nu acționar cu decizie unică, majoritar, nu aș mai avea timpul necesar”.

Fotbalul îţi acaparează tot timpul, devii captiv în obiectul acesta de activitate şi atunci ţi-ai neglija celelalte activităţi.

- Marian Iancu

Marian Iancu a condus-o 6 ani pe Poli Timișoara

Marian Iancu a condus clubul Poli Timișoara mai bine de 6 ani, după ce a preluat societatea în iarna lui 2005.

Iancu a investit sume colosale, însă nu a câștigat niciun trofeu: a fost de două ori vicecampioană și de două ori în finala Cupei României.

În 2011, Poli n-a primit licența de Liga 1 și a fost retrogradată la masa verde. Iancu a fost ulterior condamnat la 12 ani de închisoare, în 2014, pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO. A ieșit din închisoare în vara lui 2022.

VIDEO. Cum l-a dat afară Marian Iancu pe sârbul Petrovic

Mai multe știri din Liga 1: 

La presiunea Ligii, U Cluj se mută de pe Cluj Arena: „Gazonul e mai bun acolo”

Mititelu declară război: „Au creat prăpăd! Sunt șantajat, hărțuit și am ajuns la limită”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
iuflo
iuflo  •  01 Februarie 2023, 15:29

asta e romania unde legile sunt zero si conduce o mana de fosti si probabil actuali sau convertiti ca securisti adica ccr care manevreaza ce si cum vor!!! a se intelege din asta ca unuia cu evaziune fiscala si spalare de bani nu i se confisca nimic, ba mai mult iese din inchisoare mai repede, bine mersi si mai poate si sa investeasca intr-un club de fotbal!!!!!

the_dude1980
the_dude1980  •  01 Februarie 2023, 14:41

Exact de Jabba the Hutt are nevoie fotbalul romanesc sa-si revina :)

balderis
balderis  •  01 Februarie 2023, 10:10
Postat de boierasul pe 01 Februarie 2023, 06:10

Dacă ești curios și rapidist ar trebui să cunoști istoria clubului Rapid)) voi ați fost primul club comunist din România)

Dacă ești atît de prost încît să iei de bună o frustrare de-a fcsbiștilor, e problema ta. Dar, ar trebui să știi că, în 1923, practic nu existau comuniști în România ! Pcr a luat ființă în 1921 cu 40 de membri, marea majoritate olteni ! Deci tu dinamu, care ești înființat de comuniști, condus de comuniști , finanțat de comuniști, ca să nu mai vorbesc despre abuzurile pe care le-ați făcut, însemnă că ai mansarda deranjată, să-i faci pe alții comuniști , dacă nu cumva dormi cu carnetul pcr sub pernă! Vezi că te caută Elias să dai cotizația !!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează