FOTBAL  »  Superliga  »  STRANIER

Marica e neamt!

Articol de GSP - Publicat marti, 24 iulie 2007 00:00

Ieri, ora 12:30. Acesta a fost momentul in care Ciprian Marica a fost anuntat de impresarul lui si de sefii lui sahtior ca are cale libera spre Stuttgart. Dupa trei saptamini de tratative, cluburile picasera, in sfirsit, de acord asupra sumei de transfer. Nu 4 milioane de euro, nu 6 milioane, dar nici 10 sau 12 milioane, cum se vehiculase pina acum in diferite medii, ci 8 milioane de euro.

Transferul a fost confirmat ulterior si de antrenorul ucrainenilor, Mircea Lucescu. "Eu am insistat pe linga conducere sa-i dea drumul. Era timpul. Pentru el va fi mai bine la Stuttgart. Va evolua la campioana Germaniei, intr-o liga puternica, si va fi prezent inclusiv in Champions League. Are ocazia sa creasca valoric, fapt care-l va ajuta mult si la nationala", a spus "Luce".

Marica va ajunge astazi la Stuttgart, unde e asteptat sa efectueze vizita medicala si sa semneze un contract pe 4 ani, care-i garanteaza un salariu stagional de doua milioane de euro. Inaintea plecarii, isi va lua "la revedere" de la suporteri si de la colegi intr-o conferinta de presa.

PS: soc aseara. Tratativele au intrat in impas deoarece nemtii au refuzat sa parafeze intelegerea, nefiind de acord sa achite 200.000 de euro, suma reprezentind 2,5% din taxa de transfer de 8 milioane pentru formarea si promovarea lui Marica. Banii revin cluburilor Dinamo si sahtior. Marica s-a antrenat aseara cu minerii si spera ca situatia lui sa se rezolve azi, cind este asteptat sa se intoarca la Donetk patronul Rinat Ahmetov.

Dinamo ia 10 la suta
Din cele 8 milioane de euro pe care le va incasa sahtior, lui Dinamo ii revine 10 la suta, adica 800.000 de euro. Aceasta a fost intelegerea in 2004, cind "ciinii" l-au vindut pe Marica lui sahtior, pentru 6 milioane de euro.

Antrenorul a insistat
Cel care a urgentat transferul lui Marica a fost antrenorul Veh. Acesta i-a amenintat pe sefi cu demisia daca nu i-l aduc pe roman. Achizitia i-a picat bine si presedintelui Staudt, care a avut cu ce sa se laude, aseara, la Adunarea Generala Anuala a clubului, unde urma sa fie reales in functie.

Cel mai scump
Suma platita de Stuttgart pentru Marica, 8 milioane de euro, este cea mai mare investita vreodata de svabi pe piata transferurilor. Pina acum, recordul il detinea portughezul Fernando Meira, cumparat de VfB cu 7,5 milioane de euro de la Benfica, in 2002.

Inca doua cluburi
In afara lui VfB, sahtior a avut alte patru oferte pentru Marica. Udinese, din Italia, Manchester City, Derby County si inca un club, ramas necunoscut, din Anglia. Toate gruparile din Premier League erau dispuse sa dea intre 11 si 12 milioane de euro, insa jucatorul n-a vrut sa auda.

Suporterii exulta
"Acum, ca a venit si Marica, avem cel mai bun atac din Bundesliga dupa Bayern", scrie "Muje", un fan al Stuttgartului, pe unul dintre forumurile rezervate suporterilor clubului. "VfB 1893", la rindu-i, vorbeste despre "o achizitie fantastica. Banii au fost investiti nemaipomenit". Iar "Messi" sustine ca "Bundesliga va fi de acum si mai atractiva".

Al saptelea
Marica mareste contingentul roman din Bundesliga la sapte jucatori. El se alatura lui Vlad Munteanu, Sergiu Radu (ambii Wolfsburg), Tararache, Filipescu (ambii Duisburg), Burca (Cottbus) si Streit (Frankfurt). Reghecampf (Aachen) si Marius Niculae (Mainz) au retrogradat la finele sezonului trecut.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close