FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

ANALIZĂ GSP » Lista lui Ouzounidis pentru titlu! Prima schimbare făcută la Craiova + ce mai are de rezolvat grecul

FOTO: facebook.com/UCVOficia
FOTO: facebook.com/UCVOficia

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2021 11:17 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 12:42

Prin schimbarea sistemului de joc, din 4-3-3 în 4-2-3-1, Marinos Ouzounidis, antrenorul Craiovei, a făcut ca Dan Nistor și Alex Cicâldău să nu se mai calce pe picioare. Mai are de rezolvat eficacitatea și repriza secundă, o chestiune de pregătire fizică și psihică. 

Întrebat ce a adus nou Marinos Ouzounidis la Craiova, închizătorul Alex Mateiu a menționat „o mai bună organizare”. De fapt, tehnicianul grec a adaptat sistemul de joc, trecând de la 4-3-3 la 4-2-3-1, pentru mai multă siguranță în defensivă, dar și pentru ca mijlocașii cu valențe de regizori, Dan Nistor și Alex Cicâldău, să nu se mai calce pe picioare.

Ouzounidis a schimbat sistemul la Craiova

Pe Nistor l-a retras lângă Mateiu, astfel că ex-dinamovistul distribuie baloanele începând de la 20-25 de metri de propria poartă, în timp ce „decarul" Cicâldău, principalul marcator al oltenilor, a rămas în avanposturi, în mijlocul liniei de trei, și are o mai mare libertate de acțiune.

Ouzounidis a admis însă că mai are mult de lucru până când CS Universitatea va arăta ca o echipă „de titlu”. Le-a cerut jucătorilor „să păstreze mingea cât mai mult și să iuțească ritmul”. Ceea ce cu FC Hermannstadt (1-0) le-a ieșit doar parțial.

Au avut o posesie superioară pe toată durata partidei, 65%, însă la ritmul de joc au suferit după reluare. O problemă complexă, de pregătire fizică, dar și psihică, devoalată la final de Cicâldău: „Am apărat rezultatul”. Mentalitate pe care o au, de regulă, echipele mici.

Ouzounidis știe însă care-i rezolvarea: „Trebuie să fim eficace și când ni se ivește ocazia să închidem meciul. Dacă nu reușim, dăm încredere adversarului și ne poate pune probleme. Iar noi devenim mai nervoși și lucrurile se pot precipita”.

Finanțatorul Mihai Rotaru i l-a adus pe ex-dinamovistul Juan Camara, ce ar putea suplini cu mai mult succes decât Ofosu sau Baiaram plecarea lui Mihăilă. Totodată, în martie, la timp pentru play-off, va reintra vârful Koljici, a cărui absență îndelungată i-a transformat pe juveți în veritabili minimaliști. 

Nu ne gândim încă la titlu. Vrem să intrăm în play-off cu cât mai multe puncte.
 - Andrei Ivan, atacant U Craiova

9 victorii,din totalul de 13, au bifat craiovenii la un singur gol diferență. Șase le-au câștigat cu 1-0

7 goluriși 2 assisturi are Cicâldău, golgeterul echipei, în L1. Koljici, absent din octombrie, a rămas cu 6 reușite

VIDEO Justin Ștefan, speriat de declarațiile lui Burleanu: „Să nu cumva să ajungem să legăm redeschiderea stadioanelor de vaccinare!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Marinos Ouzounidis anunță o schimbare importantă la Craiova: „Bineînțeles că asta vreau, suntem un club mare”

Juan Camara s-a lepădat de Dinamo » Totul despre transferul la Craiova: „Îi asigur pe suporteri de ceva”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
the.fixer
the.fixer  •  22 Februarie 2021, 14:12

Sa dea afara 8-9 jucatori si sa aduca doi fundasi centrali de meserie! Ivan, Barbut, Campanu, Ofosu, Mamut, Bic, Screciu, Papp, Acka inclusiv Bairam si cred ca va avea sanse sa se bata cu CFR la titlu!

remarque
remarque  •  22 Februarie 2021, 13:21

Craiova de acum joaca cum jucau franarii pe vremea lui Petrescu. Faze fixe, contraatac, cate un 1-0 de care tin cu dintii. Ma rog, fac puncte. Macar franarii lui Petrescu au ajuns sa dea si goluri jucand in acest stil criticat de olteni si folosit acum ca inventie tactica proprie. :))))))))))))

valu4ever
valu4ever  •  22 Februarie 2021, 13:19

Ivan out CAND revine bosniacul!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează