FOTBAL  »  Superliga  »  CONDAMNARE

Cum a fugit Mario Iorgulescu din România » Dus de urgență la aeroport cu o ambulanță plătită de stat

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 11:15 / Actualizat luni, 15 ianuarie 2024 12:44

Condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare, Mario Iorgulescu se află în continuare în Italia. Apar noi detalii despre modul în care acesta a părăsit România, imediat după accident.

  • Pe 18 octombrie 2023, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru comiterea infracțiunii de omor și conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe
  • Mario Iorgulescu se află în aceste momente în Italia, fiind dat în urmărire generală 
„Tot ce făceam era să plâng alături de soție” » Dialog emoționant cu Luis Phelipe, brazilianul luat de FCSB. Renăscut după depresie, la un pas să-i fie amputat piciorul + Lacrimi când a văzut surpriza pregătită de GSP
SPECIAL
„Tot ce făceam era să plâng alături de soție” » Dialog emoționant cu Luis Phelipe, brazilianul luat de FCSB. Renăscut după depresie, la un pas să-i fie amputat piciorul + Lacrimi când a văzut surpriza pregătită de GSP

Libertatea dezvăluie cum fiul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, a părăsit Spitalul Elias. Externat la cererea tatălui său, Mario Iorgulescu a fost transportat cu o ambulanță plătită de stat, care l-a dus la Aeroportul Băneasa, de unde a luat o aeronavă privată spre Italia.

Cum a plecat Mario Iorgulescu din România

Potrivit datelor din dosarul penal, Mario Iorgulescu a fost externat de două ori din spital, de fiecare dată la cererea lui Gino. 

Prima dată, acesta a fost externat pe 20 septembrie 2019, la 12 zile de la accidentul grav pe care l-a provocat. Decizia familiei Iorgulescu de a-l lua pe Mario din spital a venit la o zi după ce procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București a venit la spital, alături de trei polițiști, pentru a încerca să-l audieze pe Mario. 

Pe 19 septembrie, procurorul anunțase că vrea să vină pe 20 pentru a-l audia pe Mario, dar i s-a spus că acesta ar putea fi externat și trimis într-o altă țară, la cererea familiei. Astfel, anchetatorii au venit la spital în seara zilei de 19.

Anghel nu a putut să-i aducă la cunoștință lui Mario că există o procedură penală deschisă pe numele său, astfel că nu s-a putut impune vreo interdicție. 

La o zi după vizita procurorilor, în seara zilei de vineri, 20 septembrie 2019, Mario Iorgulescu era externat și transportat cu o ambulanță privată spre Aeroportul Băneasa. Acolo, din cauza unor probleme tehnice, avionul nu a mai decolat spre Italia, iar Iorgulescu a revenit la „Elias”.

„În condițiile în care fiul meu era în comă şi pe moarte, am luat decizia dificilă de a-l transfera la o clinică din Italia, pentru că Mario intra şi ieşea din comă, fără vreo explicaţie”, s-a justificat Gino Iorgulescu, într-un comunicat publicat de luju.ro

Ulterior, pe 23 septembrie 2019, Gino Iorgulescu a cerut din nou externarea lui Mario, pe proprie răspundere. 

Un medic l-a anunțat pe procurorul de caz că există proceduri medicale în vederea transferului, dar până ca Parchetul să afle mai multe detalii, Mario Iorgulescu a fost urcat într-o salvare de stat, de la Serviciul de Ambulanţă București-Ilfov, dus la Aeroportul Băneasa, de unde a plecat în Italia cu o aeronavă închiriată din Turcia.

Costul transportului pacientului Mario Iorgulescu, «inclusiv cel privind asigurarea asistenţei medicale de urgenţă, a fost suportat din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii», precizează SABIF”, scrie Libertatea.

La clinica din Italia, Mario a stat până pe 7 octombrie, când a fost externat cu „autonomie completă motorie și alimentară/nutritivă, conștient, cu tulburări importante de somn și fluctuații ale stării de spirit”.

Pe 10 octombrie, Parchetul a cerut ca INML să facă o expertiză asupra stării lui Mario, iar medicii au spus că-l așteaptă pe acesta următoarea zi în țară, dar el nu s-a mai întors.

Mario Iorgulescu a rămas în Italia, unde a fost internat la mai multe clinici, iar statul român încearcă să obțină acordul justiției italiene pentru a-l extrăda.

Datele-cheie din dosarul lui Mario Iorgulescu:

  • La două săptămâni de la accidentul din 2019 în care a provocat decesul unui bărbat, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Expertiza tehnică a relevat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h.
  • Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale, probe recoltate la Spitalul Elias. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Curtea de Apel București: „Testul lui Mario Iorgulescu, pozitiv la cocaină”

Deși Gino Iorgulescu a susținut că fiul său nu era drogat în momentul accidentului, iar avocatul acestuia, Virgil Boglea, spunea că „victima era de 10 ori mai drogată”, analizele toxicologice prezentate de Curtea de Apel arată că Mario Iorgulescu consumase alcool și droguri înainte de accident.

„Potrivit datelor înscrise în buletinul de analiză toxicologică, la data de 08.09.2019, inculpatul Iorgulescu Mario avea o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 5:06 şi o concentraţie de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 6:06. De asemenea, mostra de urină recoltată la data de 08.09.2019, ora 5:42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul «pozitiv pentru cocaină».

Buletinul de analiză toxicologică a fost completat la data de 13.09.2019 cu rezultatul analizei prezenţei/absenţei în organism a substanţelor psihoactive prin metoda GCMS a mostrei de sânge, rezultând benzoilecgonină 0,013 ľg/ml (în mostra de sânge).

De asemenea, conform completării buletinului de analiză toxicologică, în mostra ade urină s-au pus în evidenţă cocaină şi metabolit; diclofenac (metaboliţi); fentanil. Totodată, prin raportul de expertiză medico-legală emis de INML, medicul legist a concluzionat următoarele: dacă se ţine seama de timpii de înjumătăţire a cocainei (0,7-1,5 ore) şi a benzoilecgoninei (2,57-5,10 ore), se poate aprecia că pe parcursul intervalului orar 02:50-03:03, în data de 08.09.2019, inculpatul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive de tipul cocainei, influenţă accentuată şi favorizată de alcoolemia asociată şi capabilă să modifice în sens nefavorabil capacitatea acestuia de a conduce autovehicule pe drumurile publice", se arată în motivarea deciziei în cazul lui Mario Iorgulescu.

Scrisoare șocantă a lui Gino Iorgulescu: „Persoana decedată era membră a unui clan interlop”

Gino Iorgulescu a susținut recent că probele toxicologice nu au fost luate corespunzător în cazul fiului său, Mario. Președintele LPF șochează și mai departe. Susține că victima ar fi făcut parte dintr-un clan interlop, că ar fi consumat o cantitate mare de cocaină și că familia ar fi cerut suma de 3 milioane de euro. 

„Daniel Vicol, persoana decedată în urma impactului, nu purta centură de siguranță și se afla sub influența cocainei, fiindu-i depistată o doză foarte mare, de consumator, membră a unui clan interlop specializat în trafic de persoane/proxenetism în afara granițelor țării.  

Totodată, femeile din clan sunt renumitele vrăjitoare care au escrocat-o și pe Oana Zăvoranu. Totodată, există suspiciuni mai mult decât rezonabile că aceste persoane practicau în mod obișnuit înșelăciunea prin metoda «Accidentul». 

Socrul victimei a fost a doua zi la mine, la spital, și mi-a cerut 3 milioane de euro, în contextul în care ginerele lui nici măcar nu era înmormântat, iar fiul meu era în pragul morții. În pofida acestor fapte, în aparițiile televizate repetate din acea perioada mințeau și spuneau că nu au cerut și nu au vrut nimic din partea familiei Iorgulescu, de la care au refuzat ajutorul oferit. 

După cum spuneam, încă din prima zi de după accident, socrul/tatăl concubinei persoanei vătămate, numitul Sigismund Minca, zis Tane din clanul Sadoveanu din Chitila – în prezent în închisoare - a venit la spitalul unde era internat fiul meu să îmi ceara bani”, a transmis Gino Iorgulescu, potrivit Lumea Justiției. 

VIDEO Dumitru Dragomir, despre problemele lui Gino Iorgulescu: „Stă până face banii de pensie” + Ce spune despre Răzvan Burleanu

Citește și: 

Mircea Tutovan, fost uriaș jucător de volei, a încetat din viață » În urmă cu un an și-a deschis sufletul și și-a spus povestea pentru GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
chiroaickaanghel
chiroaickaanghel  •  29 Martie 2024, 09:20

Nu merita sa fie liber. Cine dracu l-a pus sa se drogheze? E ridicol ce se intampla. Urasc astfel de drogati figuranti si vitezisti, merita pedepsiti ca sa invete minte sa nu mai faca altadata.Pielea lor nu face 2 lei. Daca ajunge in puscarie rau va fi de el. .

iri_
iri_  •  28 Martie 2024, 22:47
Postat de pacient pe 15 Ianuarie 2024, 18:29

Obiectiv vorbind, Iorgulescu al batran face ce ar face orice tata in pozitia si in situatia lui. El incearca sa repare (cum stie el mai bine) ce a facut darapanatura aia de fiu-sau! Cu siguranta multi dintre noi, daca ne-am afla in ipostaza asta (avand si relatiile, si banii lui Gino) am fi procedat la fel.

Sincer nu stiu ce sa zic, si ca parinte totusi exista o limita la care ar trebui sa spui stop. Deja taticu Iorgulescu a depasit aceasta limita, e penibil deja. Este autorul moral al acestui accident, a suportat inclusiv cu bani comportamentul deviant al propriului copil, inclusiv masina, obiectul crimei, de sute de mii de euro era cumparata cu banii lui. Vrei sa-mi zici ca nu stia ca are und drogat de copil? La fel si celalalt caz sfarsit cu 2 crime, drogatul Vlad Pascu, care astepta sa fie salvat la fel de parinti, care au depasit orice limita in incercarea de-al scoate din inchisoare, probabil si asta era facut pierdut prin Italia daca reuseau parintii sa-l scoata. Inteleg ca este copilul tau si ca trebuie sa faci orice pt el, dar in momentul de fata este un criminal care trebuie sa plateasca prin inchisoare pt faptele lui.

Singe_Violet
Singe_Violet  •  15 Ianuarie 2024, 19:13
Postat de dansy pe 15 Ianuarie 2024, 18:00

Săracul de el!Cuminte ?Nu era copil de bani gata? Te auzi ce prostii spui? Când conduci un Aston Martin,frecventezi barurile de noapte și te droghezi ce înseamnă?De unde bani dacă nu de la taticu?Lucra pe undeva și câștigă ca un rege? Vai de capul unora ca tine!

Tu stii ce inseamna sa fie cineva ironic?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează