FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Marius Avram, despre lovitura primită de la CCA: „Mi-am pus întrebarea asta și tot m-am frământat să aflu ce s-a întâmplat”

Articol de - Publicat duminica, 21 februarie 2021 11:30 / Actualizat duminica, 21 februarie 2021 11:41

Fostul arbitru Marius Avram, 41 de ani, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Acesta a vorbit despre decizia CCA de a-l scoate de pe lista FIFA a României, despre relația cu fostul său șef, grecul Kyros Vassaras, dar și despre situația celor din Comisia Centrală a Arbitrilor.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Marius Avram a fost difuzată în februarie 2021

- Marius, te-ai lămurit de ce te-au scos de pe lista FIFA?
- Mi-am pus întrebarea asta și tot m-am frământat să aflu ce s-a întâmplat. Mi-am analizat inclusiv comportamentul în ultimele luni și nu s-a schimbat cu nimic. Prestațiile mele la meciuri au oferit o oarecare constanță. N-am înțeles de ce.

- N-ai vorbit deloc cu Vassaras?
- Comunicarea cu Vassaras a fost inexistentă. Am primit un telefon de la el la două zile după decizia CCA. Mi-a comunicat, sec, că CCA a hotărât scoaterea mea de la pe lista FIFA. La revedere! Mi-e foarte greu să-mi explic ce s-a întâmplat. Nu mi-a oferit nicio explicație.

- Dar cu restul celor din Comisie n-ai vorbit?
- Cu Alexandru Deaconu. Mi-a spus că a fost surprins, că cei din Comisia Centrală au fost surprinși, aflând de această decizie chiar în ziua ședinței! Au fost puși în fața unui fapt împlinit, de a vota o nouă lista FIFA. Vassaras a venit cu lista acolo, pe loc și s-a prezentat. Ei au fost surprinși, nu știau că există discuția asta. Sau cel puțin așa mi-au zis mie. Mai mult de-atât.... Înțeleg că Deaconu ar fi spus ceva, dar până la urmă s-a supus la vot și toată lumea a votat pentru.

- Ce relații ai avut cu Vassaras?
- Normale, nu l-am repezit niciodată. Am avut o comunicare normală. Bine, eu nu sunt genul să stau să sun zilnic, să suflu la ureche. Îmi făceam treaba la meci, iar dacă erau probleme vorbeam la telefon analizând o fază. Eu cu Kyros Vassaras am avut o relație foarte bună. Să nu uităm că el a fost adus în România drept colaborator al CCA de către tatăl meu, pe vremea când era președinte!

- Tu mai aveai 4 ani extern și 6 în România.
- Presupunând că îmi încheiam cariera la 45 de ani, pentru că acum pe lista FIFA nu mai există limită de vârstă. Te poți duce până nu mai iei testele fizice și teoretice. Pe mine m-au ajutat să ies mai repede. Am decis să-mi închei activitatea la finalul anului trecut.

- Ultimul meci fiind... 
- Ultimul meu meci a fost Dinamo-CFR Cluj. Conducătorii și jucătorii au venit în vestiar să-mi mulțumească pentru activitate. Ei au aflat pe moment că pentru mine e ultimul meci și mi-au adus câte un tricou cu semnăturile jucătorilor și mesajul «Felicitări pentru întreaga carieră. Respect!». Le voi păstra ca amintire. Comisia Centrală nu mi-a dat nimic! Mi-a dat un e-mail...

- Doar atât?
- Ei susțin că a fost decizia mea de a renunța la acești patru ani. Și eu i-am spus lui Alexandru Deaconu, unul dintre puținii cu care am avut o minimă comunicare din Comisia Centrală în ultimele luni, i-am spus că acești ani mi-au fost luați! Nu eu am renunțat! Am fost scos de pe lista FIFA, deci mi-au fost luați.

Citește și:

EXCLUSIV Rică Răducanu, la 40 de ani de la moartea lui Dan Coe: „Ăștia l-au lucrat! Mi s-a făcut pielea de găină...”

EXCLUSIV Eric de Oliveira, dezvăluiri incredibile: „Eram beat total. Beat, beat. Președintele avea patru bodyguarzi înarmați în birou”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
petschovschi
petschovschi  •  22 Februarie 2021, 03:44

Decizia e oarecum normala. Avram si Coltescu la nivel international nu mai contau, nu mai aveau nicio sansa de progres din cauza virstei. peste tot in Europa se pun arbitri foarte tineri pe lista FIFA ca sa aiba suficient timp sa avanseze pina in Elite. Dupa 11 ani de lista FIFA, Marius Avram era in penultima grupa valorica a arbitrilor UEFA, fara nicio sansa de progres. Coltescu, care a fost scos si el, era in ultima grupa valorica. Asta este realitatea.

sf_gheorghe
sf_gheorghe  •  21 Februarie 2021, 12:00
Postat de fabius_2014 pe 21 Februarie 2021, 11:58

S-au convins ca Marius Avram este arbitrul de casa al FCSB-ului si au hotarat sa-l scoata de pe lista FIFA. Cu toata sustinerea de care se bucura in presa, Marius Avram nu a mai putut fi acoperit. In scurt timp, Marius Avram va reprezenta interesele FCSB-ului in cadrul FRF sau o sa fie angajat de Gigi la club.

...alături de Tudor.

fabius_2014
fabius_2014  •  21 Februarie 2021, 11:58

S-au convins ca Marius Avram este arbitrul de casa al FCSB-ului si au hotarat sa-l scoata de pe lista FIFA. Cu toata sustinerea de care se bucura in presa, Marius Avram nu a mai putut fi acoperit. In scurt timp, Marius Avram va reprezenta interesele FCSB-ului in cadrul FRF sau o sa fie angajat de Gigi la club.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează