FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Marius Avram, năucit după infarctul suferit de Hațegan: „A fost un șoc total! Surprinderea mea e dublă”

Ovidiu Hațegan / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ovidiu Hațegan / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 28 martie 2022 11:45 / Actualizat luni, 28 martie 2022 12:59

Fostul arbitru Marius Avram, 42 de ani, e șocat de vestea care a lăsat perplex întreg fotbalul românesc: Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai valoroși „centrali” din România, a suferit un infarct, acesta fiind operat de urgență la Timișoara.

Bun prieten și coleg de generație cu Hațegan, Marius Avram a vorbit despre modul în care a primit vestea problemelor medicale ale arădeanului, dar și despre testele medicale periodice la care sunt supuși arbitrii.

Marius Avram, despre Hațegan: „A fost un șoc total! Cunoștințele medicale i-au salvat viața”

„A fost un șoc total, nu mi-a venit să cred când am citit ceea ce se întâmplă. Am rămas cu gura căscată. Am fost coleg cu Ovidiu atâția ani și empatizez cu el din toate punctele de vedere. 

Noi, arbitrii, eram foarte supravegheați din punct de vedere medical, cel puțin de două ori pe an. Participând la turnee finale, Ovidiu Hațegan a fost monitorizat și verificat inclusiv acolo. Surprinderea mea a fost dublă. Dar sunt optimist că nu va fi ceva foarte grav.

Cunoștințele lui medicale i-au salvat viața! Sunt multe experiențe prin care treci și ajungi să-ți cunoști foarte bine corpul. Acest lucru l-a ajutat foarte mult”, a spus Marius Avram, la Pro X. 

În aceste șase luni, cât va sta departe de arbitraj, Hațegan nu va încasa niciun ban, deoarece nu e angajat nicăieri. Familia lui va fi privată de un venit. Așa e în România!

- Marius Avram

Momente grele pentru Ovidiu Hațegan! Arbitrul de 41 de ani a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara
ARBITRAJ
Momente grele pentru Ovidiu Hațegan! Arbitrul de 41 de ani a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara

Ovidiu Hațegan a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara

Ovidiu Hațegan a fost operat de urgență la Timișoara, după ce duminică a simțit dureri puternice în zona pieptului. Ajuns la spitalul din Arad, medicii i-au comunicat că a suferit un infarct și a fost transportat de urgență la Timișoara, unde a fost operat. Medicii i-au montat stent, iar până pe finalul săptămânii va rămâne sub monitorizare medicală.

Hațegan se afla în locuința sa din Arad în momentul în care a simțit dureri foarte puternice în zona pieptului. Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce arbitrul terminase antrenamentul fizic pe care-l face în fiecare zi. Surse demne de încredere, apropiate „centralului”, au dezvăluit că acesta a decis să se prezinte la Camera de Gardă a spitalului din Arad pentru un consult, pentru că durerile puternice persistau.

După un control, medicii i-au comunicat arbitrului că a suferit un infarct și a fost transportat de urgență la Timișoara. Hațegan a intrat imediat în sala de operații, iar doctorii i-au montat un stent.

Ce este infarctul miocardic

  • O urgență medicală, care are ca substrat blocarea unei artere de la nivelul inimii, cel mai frecvent de către un cheag de sânge. Oprirea bruscă a fluxului arterial la nivelul mușchiului inimii duce la distrugerea acestuia și poate determina decesul pacientului. Recunoscut la timp, un pacient cu infarct miocardic are șanse de a fi salvat și recuperat, dacă se prezintă la spital în primele 4-6 ore de la debut.

Simptomele infarctului miocardic

  • dureri la nivelul toracelui, brusc instalate, tip opresiune sau strângere, care pot iradia la nivelul mandibulei, în brațe sau în spate
  • lipsa bruscă de aer (dispnee)
  • senzație bruscă de slăbiciune sau amețeală
  • transpirații reci

Managerul spitalului unde a fost operat Ovidiu Hațegan, despre starea actuală și cariera arbitrului: „A fost adus cu ambulanța, într-o stare gravă”

Citește și alte știri despre Ovidiu Hațegan:

Momente grele pentru Ovidiu Hațegan! Arbitrul de 41 de ani a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara

VIDEO Reacția lui Porumboiu după infarctul suferit de Hațegan: „Nu știu dacă va reveni până la Campionatul Mondial”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  28 Martie 2022, 21:12

Dacă Hațegan nu s-a angajat nicăieri, normal că nu ia nivi un ban. Așa e peste tot. Peste tot, arbitrii au o meserie și arbitrează.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează