FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRU

EXCLUSIV Marius Avram și-a amintit de cea mai neagră zi din arbitraj: „Bă, te-a retrogradat până și tac-tu! Te-ai făcut de râs!”

Marius Avram / Sursă foto: GSP
Marius Avram / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 07 ianuarie 2021 07:55 / Actualizat joi, 07 ianuarie 2021 12:04

Fostul arbitru Marius Avram, 41 de ani, retras din arbitraj la finalul lui 2020, și-a adus aminte de seara de coșmar a carierei. Se întâmpla în 2011, într-un meci CFR Cluj - Timișoara 1-2, în care a avut numeroase greșeli în defavoarea ambelor echipe.

Într-un interviu de amploare acordat Gazetei Sporturilor la finalul lui decembrie, Marius Avram a vorbit despre despre bornele importante ale carierei lui și a anunțat țintele înalte pe care le are pentru viitor.

- Domnule Avram, să vă provoc și cu un exemplu negativ: 2011, CFR - Timișoara 1-2, două penalty-uri false dictate în 10 minute, câte unul pentru fiecare echipă, un gol al lui Zicu anulat bizar pentru un fault în atac. O seară de coșmar! 
- Am greșit la ambele lovituri de la 11 metri, așa e! Și nu scuză cu nimic faptul că am defavorizat pe rând cele două formații. Am suferit mult după acel joc. Tata era președinte la CCA și m-a trimis apoi direct la Liga a 3-a. Striga lumea după mine: „Bă, te-a retrogradat până și tac-tu! Te-ai făcut de râs!”. A fost o lecție de viață pentru mine. Îmi ieșise înainte o serie foarte bună de partide, iar când mergi la treabă prea sigur pe tine, riști să-ți pierzi concentrarea. Atunci cred că gândeam: „Vai, ce bun sunt!”. Și am comis-o pentru că mi s-a părut că nimic nu se poate întâmpla dacă mă aflu pe val. La arbitri e ca la antrenori: contează prestația de la ultimul meci sau ultima decizie. Degeaba ai condus perfect 90 de minute dacă în ultimele secunde nu vezi un penalty sau dictezi o eliminare nejustificată!

- Iese Marius Avram, intră Andrei Chivulete. „Iese tusea, intră junghiul”, a comentat Ion Crăciunescu. De ce credeți că vâlceanul a fost permanent cu gura pe dumneavoastră în toți acești ani? 
- N-am înțeles niciodată disputa dintre tata și dânsul. Cu Teo Crăciunescu, fiul lui, am avut chiar o relație de prietenie, am făcut Revelioane împreună, frecventam același cerc de prieteni și mai discutam: "Băi, de ce naiba se tot ceartă părinții noștri?". Știam că e cu ochii pe mine, la fel ca și restul lumii, prin prisma simplului fapt că sunt băiatul lui Vasile Avram. Nu m-a deranjat însă deloc. Ba chiar m-am simțit stimulat să fiu mai atent, să fiu mai bun. Deși am suferit la început, n-am luat personal absolut nicio remarcă. Există aici și un mare paradox.

- Care? 
- Că în perioada în care a fost președinte la CCA, Ion Crăciunescu îmi încredința mai multe meciuri decât a făcut-o tata! Și vorbesc de partide tari, nu să iasă la număr! Mi-aduc aminte, de exemplu, că m-a delegat și la tur, și la retur la o semifinală de Cupa României între Vaslui și Rapid. Adică mesajul era: "Mă pot baza pe Avram să ducă niște dispute grele". Prin urmare, vorbele sunt una, faptele arată altfel.

VIDEO  Mourinho reacționează după scandalul provocat de Colțescu: „Doar asta poate face acum” 

Vezi și:

EXCLUSIV Marius Avram, interviu fără ocolișuri despre culisele ieșirii din arbitraj: „Am fost efectiv șocat!” + vrea șefia CCA!

EXCLUSIV Marius Avram, poziție fermă după scandalul de rasism cu Sebastian Colțescu: „O exagerare enormă!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează