FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FC BOTOȘANI

Marius Croitoru visează s-o ducă pe Botoșani în Europa: „Vreau să bat Steaua, dar vreau să o fac jucând fotbal”

Marius Croitoru, antrenorul celor de la FC Botoșani, anunță obiectivele pentru meciul cu FCSB, de pe Arena Națională, care poate decide a treia reprezentantă a României în cupele europene prin intermediul Ligii 1.
Marius Croitoru, antrenorul celor de la FC Botoșani, anunță obiectivele pentru meciul cu FCSB, de pe Arena Națională, care poate decide a treia reprezentantă a României în cupele europene prin intermediul Ligii 1.

Articol de - Publicat vineri, 03 iulie 2020 15:56 / Actualizat vineri, 03 iulie 2020 19:12

Marius Croitoru, antrenorul celor de la FC Botoșani, anunță obiectivele pentru meciul cu FCSB, de pe Arena Națională, care poate decide a treia reprezentantă a României în cupele europene prin intermediul Ligii 1.

  • Meciul dintre FCSB și FC Botoșani va avea loc sâmbătă, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Digi Sport 1, TV Telekom Sport 1 și Look Sport.

- Marius, crezi că în acest meci se joacă locul de cupă europeană din Liga 1?
- Echipa care câștigă va lua un avans important, însă nu e decisiv pentru noi privind participarea în cupele europene. Să nu uităm că avem și varianta să ia Steaua Cupa României și atunci, automat, Botoșani va fi în Europa.

Marius Croitoru: „M-au deranjat opiniile unora”

- Care e, de fapt, obiectivul acestui final de sezon?
- Să terminăm pe locul 3. Chiar pot să spun că avem șanse mari la locul 3. Suntem la egalitate de puncte cu FCSB, la unul singur în spatele Astrei, echipă pe care o vom întâlni pe teren propriu, etapa viitoare.

- Până la meciul de la Mediaș, Botoșani avea 3 eșecuri și un egal în play-off, iar unii...
- Da, știu că unii s-au grăbit să spună că nu avem ce să căutăm în play-off, că nu avem față etc. Chiar m-au deranjat aceste opinii, dar niciunul dintre cei care au susținut aceste lucruri n-a analizat atent situația specială în care ne-am aflat. Cu Astra am pierdut 1-0 în urma unui arbitraj incredibil. Ni s-a anulat gol valabil, ni s-au refuzat două penalty-uri clare. Apoi a intervenit pandemia, după care știți povestea cu medicul și cu meciul amânat de la Craiova. Am intrat apoi într-o spirală în care a trebuit să susținem 3 partide în 7 zile, fără să facem niciun antrenament. Vă spun sincer, aș fi preferat să pierd jocul de la Craiova, 0-3 la "masa verde", dar să am apoi timp de antrenamente.

"Rodriguez nu are niciun simptom"

- Ce anticipezi pentru meciul cu FCSB?
- Două echipe bune. Ei cu problemele lor, noi cu ale noastre. Îmi lipsește foarte tare Jonathan Rodriguez.

- Cascini a ieșit negativ la toate testele, el va fi în lot?
- Nu-l iau nici pe el până nu ajunge la 5-6 teste negative. Nu vreau să risc să aduc în vestiar pe cineva care prezintă o probabilitate și de 0,001%. Cascini a venit în România împreună cu Rodriguez, chiar dacă a ieșit negativ, nu-l aduc încă în vestiar. Am trăit lecția cu doctorul și povestea care a fost atunci, nu mai vreau încă o situație la fel.

- Rodriguez cum se simte?
- Foarte bine. De fapt, nu are absolut nimic. Am vorbit cu el, nu prezintă niciun simptom, nimic.

- În campionatul regulat ați câștigat în meciul considerat pe terenul FCSB-ului, scor 2-0!
- Mi-aș dori să nu difere foarte tare meciul de acum față de acea partidă, în care am avut, mai ales în prima repriză, o prestație de zile mari.

"Unii specialiști n-au înțeles de ce am folosit aceiași jucători, deși am disputat 3 partide în 7 zile. Neavând timp de niciun antrenament, am încercat să-i ridic fizic prin intermediul meciurilor, ceea ce am și reușit fiindcă abia la Mediaș, după o săptămână, ne-am apropiat de volumul nostru de joc"
Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani

"Trebuie să pregătesc tot acum și sezonul viitor"

- O să joci la fel de ofensiv?
- Hai să-ți spun ceva, eu vreau să bat Steaua, însă nu vreau să o bat nejucând fotbal. Vreau să le arăt tuturor că avem valoare, că nu am făcut rezultate întâmplător. În plus, eu mai am un obiectiv în acest final de campionat. Să consolidez echipa pentru sezonul următor. Nu va fi timp de pregătire între acest sezon și celălalt, deci acum trebuie să fac și acest lucru.

- Apropo de acest lucru, Chindriș și Dugandzici vor pleca?
- Depinde și de ei cum vor arăta în ultimele 5 meciuri. Dacă vor avea nivel înalt, sunt sigur că vor exista oferte importante. Totuși, dacă vom accesa cupele europene, e posibil ca domnul Iftime să nu mai dorească să se despartă ușor de jucători.

- Sunt curios pe ce meci anume ai făcut analiza FCSB-ului de după pandemie?
- Pe toate, chiar dacă au schimbat mulți jucători de la un meci la altul, dinamica de joc nu se schimbă. Stilul, filosofia rămân aceleași.

- FCSB are un stil propriu?
- (Râde).. Există, unul ofensiv...Și, câteodată, și defensiv... Hahaha!

4 antrenorisunt în funcție de la începutul sezonului, printre care și Croitoru, ceilalți 3 fiind Petrescu (CFR Cluj), Poenaru (Clinceni) și Hagi (Viitorul)

Bogdan Vintilă: "Teamă n-are de ce să-mi fie, eu îmi fac meseria! Îmi fac planuri de viitor la această echipă"

Egalitate aproape perfectă

Până acum, FCSB și Botoșani au disputat fiecare câte 31 de meciuri: 26 în sezonul regulat și restul în prima jumătate a play-off-ului. Există un echilibru aproape total între formațiile care mâine seară se vor afla față în față. În privința meciurilor directe, egalitatea chiar e perfectă: Botoșani a câștigat în deplasare 2-0, a pierdut acasă cu același scor, iar confruntarea din debutul play-off-ului s-a terminat remiză, 2-2.

FCSBParametruBotoșani
49puncte49
14victorii13
10înfrângeri8
47goluri marcate41
38goluri primite37

Citește mai multe știri despre Botoșani:

Fotbalist din play-off-ul Ligii 1 depistat pozitiv cu COVID-19 la ultimul test: „A fost declanșată ancheta epidemiologică”

Liga 1 are clasă: Elvir & Marko, printre Mbappe, Ronaldo și Messi!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
ray51
ray51  •  04 Iulie 2020, 09:01

Si noi vrem sa vedem un spectacol fotbalistic.

mehighms
mehighms  •  04 Iulie 2020, 06:57
Postat de partea47mea pe 03 Iulie 2020, 19:37

Ce naiba ai cu Steaua ba moldovene?Nu ti-a spus nimeni ca joci cu fecesebeaua?

dute ma si bateti coasa!

partea47mea
partea47mea  •  03 Iulie 2020, 19:37

Ce naiba ai cu Steaua ba moldovene?Nu ti-a spus nimeni ca joci cu fecesebeaua?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează