FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Marius Măldărășanu: „Va fi un campionat mai puternic decât precedentul. Văd cinci candidate la titlu”

Marius Măldărășanu
Marius Măldărășanu

Articol de - Publicat marti, 04 iulie 2023 09:51 / Actualizat marti, 04 iulie 2023 09:55

Antrenorul lui FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu (48 de ani), crede că Farul, CFR, FCSB, Universitatea Craiova și Rapid își vor disputa titlul într-o ediție ”dintre cele mai grele, ca și competiție”. El însuși visează la play-off, ”dar realist ar fi să terminăm undeva mai sus decât în sezonul precedent”.

- Domnule Măldărășanu, v-ați întors de câteva zile de la Bolu. Cum a fost cantonamentul din Turcia?

- A fost un cantonament dificil. Cel mai greu de gestionat. Am avut mulți jucători care s-au confruntat cu probleme medicale: Opruț, Ionuț Stoica, Gabi Iancu, Alexandru Jipa, Saed Issah. Iar Adi Petre n-a mai jucat de multă vreme și a venit și cu ceva kilograme în plus. S-au pregătit cu toții, dar a trebuit să avem grijă la problema fiecăruia.

"Mizăm pe ambiția lui Adi Petre de a reveni"

- Adi Petre nu mai jucase de prin februarie. Ce v-a determinat să-l aduceți la Sibiu?

- Ne-am asumat un risc, într-adevăr, dar mizăm pe dorința și pe ambiția lui de a reveni la un nivel înalt. Anul trecut am căutat atacanți și n-am găsit, l-am adus pe Babic în cursul sezonului.

- Sunteți mulțumit cu campania de achiziții?

- Au venit jucători care ne vor ajuta. Valerică Găman, cu experiența lui, Cristi Neguț, un mijlocaș tehnic, care a impresionat la Chindia, Alexandru Jipa e o soluție în zona de Under 21. Problema e că de când s-a înțeles cu noi, în iarnă, la Chindia n-a mai fost utilizat deloc.

"Trebuie să păstrăm un echilibru între sosiri și plecări"

- Mai aduceți pe cineva?

- Vedem. Eu merg pe omogenitate și în proporție de 80-90 la sută lotul e definitivat. Noi trebuie să avem grijă, să păstrăm un echilibru între sosiri și plecări, pentru că suntem un club în insolvență.

- Ce se întâmplă cu Paraschiv și cu Opruț? Rămân, pleacă? Erau niște oferte concrete pentru ei, de afară.

- Erau în iarnă, atunci când eram și noi sus în clasament. Apoi a intervenit acea depunctare dictată de FRF, am terminat jos și contează. Cluburile interesate se uită și la asta. Ce pot să vă spun este că în acest moment nu sunt oferte pe banii doriți de club.

"Realist e să terminăm mai sus decât sezonul trecut"

- Hermannstadt vrea să treacă la următorul nivel. Conducerea vorbește de play-off.

- Sezonul trecut, dacă nu era depunctarea, jucam în play-off. Ne dorim să ajungem acolo, dar e nevoie de timp, trebuie s-o iei pas cu pas, de la an la an. Eu zic că realist este să terminăm mai sus decât în 2022 - 2023. Acum avem și un avantaj, că vom disputa toate meciurile considerate pe teren propriu la Sibiu, nu ca altădată, când eram mereu în deplasare pentru că stadionul nostru se afla în renovare.

- Debutați în noul sezon cu Farul, acasă. V-ați fi dorit un adversar mai facil?

- Orice adversar este dificil, imprevizibil la început. Nu doar campioana. Farul va avea deja două meciuri la activ la ora întâlnirii cu noi, Supercupa și prima manșă a "dublei" cu Sheriff. Ce-mi doresc eu este să văd la ai mei plăcerea de a juca, personalitate. Să nu-i văd inhibați. Mentalul ne-a costat multe puncte sezonul trecut. După decizia TAS, care a menținut depunctarea dictată de FRF, ne-a luat ceva timp să revenim la linia de plutire.

"Sunt mai multe cluburi de tradiție"

- Cum vedeți campionatul în 2023/2024?

- Va fi unul dintre cele mai grele, ca și competiție. Îl văd mai puternic, mai echilibrat decât precedentul. A revenit Dinamo, s-au întors Poli Iași și Galațiul. Sunt mai multe cluburi de tradiție, cred că și la titlu sunt mai multe pretendente.

- Care ar fi favoritele?

- Farul e una. Gică Hagi a și declarat că vrea să meargă pe toate fronturile, campionat, Cupa României, cupe europene. Am văzut că a adus mulți jucători, are un lot numeros. Apoi CFR, care vrea să revină în frunte, e o chestiune de orgoliu. Și FCSB, care așteaptă de multă vreme un titlu. La acest grup le-aș adăuga pe Universitatea Craiova și Rapid. Craiova l-a adus pe Alexandru Mitriță, Giuleștiul s-a întărit de asemenea și am înțeles că obiectivul este să termine în primele trei.

2ani este durata noului contract semnat de Marius Măldărășanu cu Hermannstadt, în această vară. În primul sezon va câștiga 9.000 de euro pe lună, iar în următorul, 10.000 lunar

După ce Gigi Becali a împărțit Liga 1 în „sclavi” și „stăpâni”, un club a reacționat oficial: „Nu e un favor!”
ECHIPE
După ce Gigi Becali a împărțit Liga 1 în „sclavi” și „stăpâni”, un club a reacționat oficial: „Nu e un favor!”
Valerică Găman a semnat în Liga 1 » Unde a ajuns fostul fundaș de la FCSB și CSU Craiova
MERCATO
Valerică Găman a semnat în Liga 1 » Unde a ajuns fostul fundaș de la FCSB și CSU Craiova

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
sibman
sibman  •  04 Iulie 2023, 13:19
Postat de liviu79pit pe 04 Iulie 2023, 11:02

Sper sa va duceti in B! O echipa blatista, de 2 lei!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  04 Iulie 2023, 11:49

Cinci candidate?!Nee!Anul asta GG va defila!„Neluțu”de la Cluj e ca și falit(pohta ce-a pohtit bașcanul din Pipera, sa-l imprumute el și sa-l bage in cooperativa Omenia),pe Rotaru și pe Șucu ii are cu ceva la mâna și-ii șantajeaza sa nu fie„obraznici”!Fotbal de„superliga”!

farul_campioana
farul_campioana  •  04 Iulie 2023, 11:29

Un antrenor bun. Cu el Rapidul ar fi avut sanse mari la titlu.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează