FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO „Mi-ai stricat golaverajul, nu e posibil așa ceva!” » Amintire fabuloasă cu Dan Petrescu: „Era foc și pară pe mine, nu știu cum am scăpat”

Dan Petrescu e recunoscut ca un antrenor extrem de recalcitrant
Dan Petrescu e recunoscut ca un antrenor extrem de recalcitrant

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 aprilie 2022 10:15 / Actualizat vineri, 15 aprilie 2022 18:07

Invitat în această dimineață la GSP Live, Marius Onofraș (41 de ani), fost campion al României alături de Unirea Urziceni, a rememorat cu lux de amănunte perioada în care a fost antrenat de Dan Petrescu la formația ialomițeană, cea care avea să câștige titlul în 2009.

Fostul atacant, care a evoluat pentru Urizceni între 2006 și 2010, fiind unul dintre jucătorii reprezentativi ai Unirii, laudă și acum felul în care Dan Petrescu reușea să se impună în fața fotbaliștilor săi, precum și modul în care „Bursucul” pregătea meciurile.

Marius Onofraș, despre Dan Petrescu: „Visează fotbal, mânăncă fotbal, e diabolic”

„Dan Petrescu e un antrenor foarte bun. Ceea ce a reușit cu CFR Cluj sau Urziceni nu e întâmplător. E genul de antrenor care nu lasă nimic la voia întâmplării. Pentru el, contează felul în care mergi pe stradă, felul în care ții apa plată în mână, ce ghete porți la antrenament

E atent la toate lucrurile acestea și își face o idee despre jucătorii care sunt pregătiți mental pentru meci. Nimic nu e întâmplător la el. E un antrenor foarte implicat, din toate punctele de vedere. Visează fotbal, mânăncă fotbal, e diabolic din punct de vedere sportiv.

Ca fotbalist, trebuie doar să te adaptezi. Depinde ce-ți dorești și tu. Dacă vrei faimă și trofee, trebuie să te adaptezi. Cine nu reușește renunță sau se autoelimină. Pe noi, la Urziceni, ne-a făcut cunoscuți, chiar dacă nu eram jucători extraordinari. Ne-a luat și ne-a modelat după chipul și asemănărea sa. Gândurile noastre mergeau doar către fotbal, a fost un echilibru total din toate punctele de vedere”, a povestit Onofraș, în cadrul emisiunii moderate de jurnalistul Alberto Boțoghină. 

Ne certa și când câștigam meciuri. Vorbea altfel pentru a ne menține focusați pentru ce urmează. (...) La Urziceni, se transforma imediat după ce intra pe porțile stadionului. Dar în viața de zi cu zi era altfel, știa să facă diferența între fotbal și ce urmează după fotbal.

- Marius Onofraș 

Experimentul Bucșaru e încheiat » Urziceni - Roșiori, meci de Liga 4 cu țuică, suporteri toropiți de soare și bilete de pariuri
LIGA 4 » FC URZICENI
Experimentul Bucșaru e încheiat » Urziceni - Roșiori, meci de Liga 4 cu țuică, suporteri toropiți de soare și bilete de pariuri

Marius Onofraș și un moment hazliu cu Dan Petrescu: „Era foc și pară pe mine, nu știu cum am scăpat”

Onofraș și-a adus aminte pe parcursul emisiunii de un episod amuzant petrecut într-un meci cu Poli Timișoara, în care un moment de neatenție al său l-a exasperat pe Dan Petrescu.

„E un moment pe care n-am cum să-l uit vreodată. Era 17 august, ziua mea de naștere, jucam cu Poli Timișoara. Era 2-0 la pauză pentru noi. Am intrat prin minutul 60. Am dat gol, am dat bară, s-a făcut 4-0. Prin minutul 88, Poli Timișoara primește penalty. În poartă, Bogdan Stelea. 

Bate Gigel Bucur, apără Stelea. Au intrat câțiva jucători în suprafața de pedeapsă, s-a repetat iar lovitura. A bătut iar Gigel Bucur, iar a apărat-o Stelică. Din bucuria faptului că a apărat penalty, am mers și am sărit în brațele lui și, trecând prin spatele lui, am atins mingea cu mâna. A văzut arbitrul și a repetat penalty-ul. În cele din urmă, au înscris și s-a făcut 4-1. 

Dan Petrescu era foc și pară pe mine, nu știu cum de am scăpat. Spunea «Mi-ai stricat golaverajul, nu e posibil așa ceva!» A fost foarte vocal la adresa mea, cu toate că marcasem. Așa era el ca antrenor, voia întotdeauna să câștige fără să primească gol. Nu aveai cum să te superi, făcea lucrurile corect și aveai ce să înveți de la el”, a spus Onofraș. 

Marius Onofraș a jucat de-a lungul carierei pentru Poli Iași, FC Brașov, Unirea Urziceni, FCSB, Khazar Lankaran, CSMS Iași, Dacia Unirea Brăila și Bradu Borca. Onofraș a evoluat în perioada 2006-2010 la Urziceni și a devenit campion al României în sezonul 2008/2009 cu echipa ce era antrenată atunci de Dan Petrescu.

VIDEO Testele lui Dan Petrescu. Marius Onofraș: „Ne-a pus să scriem echipa lui Mediaș pe un bilet”

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Îl recunoști? Un fost campion al României încă joacă, la 41 de ani: „Asta e singura mea motivație“

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
valentindragobete
valentindragobete  •  15 Aprilie 2022, 11:03
Postat de alenb pe 15 Aprilie 2022, 10:59

hahaha

Petrescu, mare jucător, mare antrenor dar, din păcate, fotbalul echipelor antrenate de el foarte, foarte urât ... dar eficient !

alenb
alenb  •  15 Aprilie 2022, 10:59

hahaha

Vezi toate comentariile (2)
Comentează