FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL CAMPIOANĂ

Marius Stan: "Speraţi să facem mare brînză în Ligă?! Facem pe dracu'!"

Marius Stan nu debordează de optimism în privinţa participării în grupele Ligii
Marius Stan nu debordează de optimism în privinţa participării în grupele Ligii

Articol de - Publicat miercuri, 18 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 18 mai 2011 14:34

Preşedintele Marius Stan a vorbit deschis despre Liga Campionilor, Dorinel Munteanu, strategia de transferuri şi fotoliul de primar.


Marius Stan intră în incinta stadionului. Apare şi Dorinel Munteanu. Încep poantele. "Ce faceţi, domnule preşedinte?". "Uite, caut antrenor!". Munti mai pune o întrebare: "Ce se mai aude cu TAS?". Boss-ul Oţelului rămîne ironic: "Acum m-au sunat, trebuie să jucăm cu Pandurii în seara asta, de la 18:00". Telefoanele conducătorului gălăţean sună încontinuu: "Dă-i în sufletul meu, spune-le că avem prioritate! Sîntem campioni doar... ". Trec încă 15 minute. >> TAS-ul menţine suspansul!

- Mă scuzaţi, gata, putem începe! Vorbeam cu cineva şi mi-am adus aminte una. O firmă specializată care a montat nocturna şi la Iaşi pe vreo 2 milioane de euro a făcut pariu cu noi că, dacă obţinem instalaţia cu tot cu stîlpi sub 1,4 milioane, ne dă un bax de whisky. Noi am scos-o sub 700.000 pentru că am negociat direct. Ca să vedeţi cum se fură în ţara asta... Unde se implică primăria, e parandărăt! Parandărăt!!!

- Ce v-a determinat să nu-l demiteţi pe Dorinel după turul de campionat de anul trecut?
- Foarte mulţi fac evaluări pe vocea tribunei. Pe mine nu mă poate minţi nimeni. Am asistat la 90 la sută din antrenamentele echipei dintr-un sezon. Am văzut cît şi cum se munceşte, dacă te pricepi cît de cît îţi dai seama cînd e munca făcută cum trebuie. Valoarea trebuie să iasă la suprafaţă la un moment dat.

"EU DECID TRANSFERURILE, NU ANTRENORUL" ;)

- Cine a ales jucătorii actualei campioane?
- Partea de scouting e responsabilitatea mea şi a oamenilor mei, nu a antrenorilor. Eu decid exclusiv cînd cumpărăm, fără să mă consult cu Dorinel. Nu e o aroganţă. Comunicăm tot timpul, îmi spune ce are nevoie... Dar nu sînt adeptul relaţiei în care antrenorul să-mi zică că-i vrea p-ăia, pe Curelea, Ferfelea, cînd eu ştiu ce preţuri mari se cer. Eu încerc să găsesc jucători de profilul cerut, dar variante cît mai necunoscute şi mai ieftine. (zîmbeşte)

- Nu schimbaţi nici acum strategia, vor veni banii din Ligă...?
- Noi, Oţelul, sîntem condamnaţi să mergem pe strategia asta, necunoscut şi ieftin. Vorbeşte lumea de milioane de euro, dar nu iau în calcul cioara de pe gard. Dacă vrei acum să ne scuturi, e contul gol. Bugetul nu se schimbă, va fi 5 milioane de euro şi la anul. N-o să dau niciodată un milion-două de euro pe un jucător. Ăsta ar veni cu un salariu de cîteva sute de mii, iar la noi 500.000 are tot vestiarul. Imaginaţi-vă cum s-ar aşeza unu' cu 200.000 salariu lîngă Rîpă, care are 36.000. Şi Cornel e şi internaţional de-ai noştri! Unde e dezechilibru de salarii, de stare psihică, apar disensiunile. Aşa se rupe vestiarul. Cînd se întîmplă asta, poţi să vii cu valize, cu orice, degeaba! Te uiţi la ei şi vezi că sînt morţi. Nu mai au acel ceva să-i unească. N-o să stric pentru nimic în lume puterea vestiarului! Seva noastră a venit tocmai din vestiar, aici e secretul mare, mulţi habar n-au ce înseamnă asta! Nu ne-am bazat niciodată pe jucători care decid un joc. Se zicea de Vali Ştefan, Tănase, mamă, ce jucători! Însă ei n-au fost genul de superindividualităţi pe care lumea să se îngrămădească să dea 10 milioane.

- Şi-atunci, unde se vor duce cele 15 milioane de euro?
- Trebuie punctat un lucru: mai există viaţă şi după Champions League! Să zicem că vine Mittal şi aprobă 200 de milioane buget de CL. Presupunem că am lua fotbalişti de 50 de milioane. Şi cu ăştia ce fac? Vestiar rupt, rezultate, ioc! Aud că se vorbeşte de Zicu, de Florin Cernat... Să vină Florin, dar pe 60.000 de euro salariu dacă vrea! Nu dorim ceva efemer, să-l luăm pe Drogba şi să ne rezolve meciuri, să aruncăm banii pe apa Sîmbetei. Urmărim să ne îmbunătăţim infrastructura. Asta rămîne în timp.

"MI-E JENĂ CĂ JUCĂM ÎN CL"

- Dorinel speră să facă mai mult de 8 puncte în grupe, să întreacă Urziceniul. >> În urmă cu un an şi jumătate, lui Dorinel i se cerea demisia!
- L-am auzit, m-a făcut să rîd. Gata, o să facem minuni, rupem norii! Pe dracu'! Să fim serioşi! Nimeni, nici o echipă de la noi, nu va mai face nimic, nu poţi, sîntem sortiţi pieirii cu toţii! Nu duc în derizoriu munca jucătorilor mei, valoarea lor. Dar e diferenţă prea mare între noi şi ei, de zeci de ani! Trebuie să fim realişti, să nu-i mai îmbătăm pe oameni cu apă rece, să nu le mai vindem iluzii! Nu e exces de modestie, ipocrizie. Sînt mîndru de jucători, de noi pentru cîştigarea campionatului, dar mă încearcă un sentiment de jenă că jucăm în Ligă. Dacă ai bun-simţ, te întrebi ce să căutăm noi să jucăm în grupe, pe Camp Nou, pe Bernabeu... Oh, Doamne!

"ŞI DACĂ DORINEL NU SEMNEAZĂ PRELUNGIREA, CE!?"

- Vindeţi ceva vara asta?
- Cu bucurie! Nu exită jucător indispensabil. Se poate fără oricine, şi fără mine, şi fără Dorinel. Dacă nu semnează Munteanu prelungirea, ce?! Se opreşte clubul în loc?! E o cutumă la noi să gîndim numai negativ. Aşa a fost şi după Grigoraş, plînsete că retrogradăm. Uite că n-am făcut-o! Mai mult, am progresat. Bine, n-o să fac nici ca Paszkany, cîştigă unul titlul şi du-te! Dar în momentul în care vreau să continuu colaborarea cu tine, trebuie să fiu convins că-ţi doreşti şi tu, nu că o s-o faci din inerţie. Eu îl las pe Dorinel să rumege el. Cînd avem discuţia decisivă, în jumătate de oră am terminat-o! Fie că e albă, fie că e neagră! Nu e nici o dramă.

"SÎNT ŞI MAI AMBIŢIONAT SĂ CANDIDEZ"

- Vă mai doriţi fotoliul de primar?
- N-aş vrea să pic şi eu în gîndirea ăstora care cred că scopul meu principal în fotbal a fost să-mi fac campanie. Eu mi-am făcut doar datoria pentru care sînt plătit. Că am făcut-o foarte bine e o consecinţă şi nu trebuie să-mi fie ruşine. Da, mă interesează să candidez! Dacă vedeam un candidat în care să am încredere, jos pălăria! Dar cu başbuzucii ăştia... mai rău nu se poate. N-avem nimic în oraş, infrastructură! Nici pe plan sportiv, nici ca divertisment! N-avem o sală, sîntem oraş la Dunăre fără bazin olimpic. Sîntem singurul oraş mare fără un mall. Mergem la film la multiplex în Brăila. Mie mi-e ruşine să mă duc, merg soţia cu fetiţa. Pe mine mă mai recunoaşte lumea şi nu vreau să mă simt ca ruda aia săracă care vine de la ţară la oraş. Tot ce s-a făcut aici s-a făcut sub pămînt, acolo nu se poate contabiliza nimic.

- Speraţi la vreun sprijin financiar din partea autorităţilor?
- Ha-ha! La Serbările Galaţiului, în iarnă, echipa asta era pe primul loc. N-au dat nici măcar o diplomă, un rahat de carton! Foarte bine, au premiat din sport, din cultură, au premiat bătrîni, cupluri de 50 de ani, dar să nu dai o diplomă Oţelului?! Bă, nu lui Stan, dă-i lui Paraschiv, lui Dorinel! S-au gîndit că-mi creşte mie popularitatea. Imbecilii, să le fie ruşine! Nu mă aştept la nimic din partea lor. Au acum ocazia să vină duminică să premieze echipa, dar sînt sigur că n-o vor face.

Citeşte un amplu interviu cu căpitanul Oţelului, Sergiu Costin!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (48)
georgev37
georgev37  •  19 Mai 2011, 11:33

A ni de zile de mizerii si magarii in fotbalul romanesc s-au uitat!!! Deodata Otelul suporta vina acestor mizerii doar pentru ca asa place unor oameni cu caracter marunt!!!

neil_10
neil_10  •  18 Mai 2011, 22:12
Postat de nitoimihairomeo pe 18 Mai 2011, 11:08

Ti+e teama ca te+a intrecut pe tine iancule, asta e problema ta. Tu poti sa faci la Timisoara o trupa de pusti sa castige campionatul sau trebuie sa mananci tu un sac de euro ca sa faci burta mai mare?

e frustrat si el si porumboiu ca au venit saracii astia... ambitiosi si organizati si le-a luat trofeul... asta ca si la liga toti sun egali dar unii mai egali... pare logic! Iar bragadireanul nu il va ierta pe marius stan mult timp de acum incolo...

neil_10
neil_10  •  18 Mai 2011, 22:09
Postat de zghihuit pe 18 Mai 2011, 14:55

toate manevrele care le-a facut au fost pentru a ajunge primar in Galati. banii din CL nu se vor duce in infrastructura ci se vor duce in campania electorala si la cei ce l-au ajutat.

banii albi se fac greu bani negri! M.Stan e legat de clubul Otelul si de Galati... aici e viata lui... am facut 10 ani de scoala impreuna... nu e caracterul! apoi are 800 de copii si juniori in club... cat despre campania electorale... sponsorizare...etc se gasesc sponsori pe interese nu?

Vezi toate comentariile (48)
Comentează