FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL CAMPIOANĂ

Sergiu Costin se resimte după cucerirea titlului: "Sînt cu 50 de kile mai uşor" :)

Articol de , - Publicat marti, 17 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 16 mai 2011 22:24

Fotbaliştii campioanei au avut programat ieri seară un antrenament de refacere. Gazeta a stat de vorbă cu căpitanul Sergiu Costin, în prima zi a lui de campion

- Sergiu, "centralul" Dumitru fluieră finalul, lumea năvăleşte pe gazon. Tu ce faci?
- Urc scările spre oficială, să ajung la nevasta mea. Dar e lume cît vezi cu ochii şi parcă alerg pe loc. Apoi mă duc la băieţi, în vestiar. E nebunie înăuntru şi eu parcă nu ştiu cum să mă bucur. Strig "Hăăă, campionii!", într-o parte, mă întorc în cealaltă. Sar ca apucatul şi în acelaşi timp mă întreb: «Ce naiba, faci, mă Sergiu?! Ce e asta, ce se întîmplă?». Pe telefon am deja zeci-sute de mesaje şi apuc să citesc cîteva.

- Ce scria în SMS-ul care te-a impresionat cel mai tare?
- Au fost multe cu «Te iubim, felicitări, eşti cel mai bun!». Poate o să ţi se pară un pic ciudat, dar cel mai mult m-a mişcat un mesaj de la Robert Elek, fost jucător la Oţelul. Nu am fost niciodată apropiaţi. Dar mi-a scris aşa: «Mă simt onorat că am făcut parte dintr-o asemenea echipă şi că am fost coleg cu tine». M-a surprins că a avut iniţiativa asta, că mi-a scris tocmai mie. M-a luat cu furnicături. Brrrr! Uite, mi s-a făcut pielea de găină.

- Ce titlu ai da poveştii tale?
- Cred că aş alege asta: «Povestea omului care a jucat meciul vieţii şi l-a cîştigat». Sînt un alt om după meciul cu Timişoara, un om împlinit. Ştiu că nu toţi au şansa asta, dar mi-aş dori cît mai multă lume să trăiască sentimentul pe care îl trăiesc eu. Îi mulţumesc lui Dumnezeu! (Costin împreunează palmele în dreptul pieptului ca pentru rugăciune şi se uită spre cer).

- Care e diferenţa dintre "înainte" şi "după"?
- Acum mă simt cu 50 de kile mai uşor, omule. Mi s-a dus tot stresul, m-am eliberat. Sînt cu sufletul împăcat că am început un vis şi l-am adus în realitate. Ar fi fost frustrant să nu se întîmple asta, de la început şi pînă la final am stat numai în top.

- Cum ai ajuns căpitanul Oţelului?
- Mai întîi, am plecat de la Bistriţa în urmă cu 6 ani. Marius Stan m-a adus liber de contract, după ce impresarul meu m-a răscumpărat de la Gloria cu 50.000 de dolari. Eu n-am ştiut nimic. Agentul m-a sunat la 5 dimineaţă şi mi-a zis să vin să semnez nişte hîrtii. Banderola mi-a oferit-o Dorinel. Eu şi Paraschiv eram cei mai experimentaţi din echipă. "Para" a mai lipsit însă pe alocuri din cauza accidentărilor, aşa că am rămas eu cu ea.

"Conduc o echipă de eroi"

- Eşti tipul liderului înnăscut sau... ?
- Oh, da! (afişează o mină ironică) De unde?! A trebuit să mă descurc şi să-mi îndeplinesc cît mai bine rolul. Eu sînt mai moale aşa, de fel, mai blînd, nu-mi place să fac pe şefu' sau să dau ordine. Dar dacă aşa a fost să fie, m-am conformat.

- Dar colegii pe care i-ai condus în luptă cum sînt?
- Eu cred că-i putem numi eroi. Ce-au făcut ei pentru această echipă e imens, e ceva istoric. Asta mă bucură cel mai mult, că rămînem şi noi în istorie cu ceva. În afară de Răzvan Ochiroşii, care mi se pare că mai are un titlu cu Steaua, restul nu ştiam ce-nseamnă să fii campion.

- Cunoşti "tradiţia" Oţelului. Vara e vremea exporturilor de jucători.
- Îmi dau seama că aici e vorba şi de afaceri, dar cred că ar fi o greşeală să ne plece jucători. Sîntem o echipă extrem de omogenă, ăsta a fost marele nostru atu, eu şi dacă mă uit doar la gleznele unuia în vestiar îmi dau seama cărui jucător îi aparţin.

- Ai 32 de ani şi eşti campion de 24 de ore. Ai avut timp să-ţi găseşti o nouă motivaţie?
- Cum să nu? Păi, urmează Supercupa acum, nu? Apoi, Liga Campionilor, le luăm rînd pe rînd, aşa am făcut şi pînă acum. O să vedeţi că veţi mai avea motive să-mi luaţi interviuri, eu şi colegii mei lucrăm în continuare la asta. Munca, viaţa nu s-au oprit aici!

"Nu ştiu dacă s-a văzut ceva la meciul cu Timişoara, dar aş vrea să scrieţi măcar acum că sîntem cu toţii alături de Neşu. Sîntem afectaţi de ce i s-a întîmplat acestui băiat. Prin rugă, putem fi uniţi cu toţii. Asemenea drame ar trebui să ne facă să devenim mai buni"
Sergiu Costin, căpitan Oţelul Galaţi

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (6)
ionut_g
ionut_g  •  18 Mai 2011, 11:30

Voi aveti parerea ca echipele din Champions League o sa faca scor cu otelul dar macar noi am ajuns acolo sa ne batem cu cele mai puternice echipe si sa dam totul iar la sfarsitul meciurilor sa iesim cu capul sus aratand un fotbal bun ca pana acuma.

tataie2010
tataie2010  •  18 Mai 2011, 11:27
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

bai van_daame, esti chiar prost. cu noi nu crezi ca isi dorea toata lumea sa pice? asa mare scula am facut in liga ca am facut 4 puncte? in afara de urzici care s-au facut de ras doar ulterior, nici o alta prezenta in UCL nu se poate spune ca a fost un succes. toate au fost jenante. si dupa 'marea victorie de la roma' ce-a mai urmat? un egal cu chelsea si declinul... stiaua dupa meciul extraordinar de la kiev ce-a facut? a luat tot cate trei acasa. macar otelul a castigat un rahat de campionat cand noi abia terminam peste U, pe la mijlocul clasamentul. lasa-i macar sa se bucure ca au castigat un rahat de campionat, le fel cum am face fiecare, fara sa ne gandim ce nivel are competitia.

umflorin
umflorin  •  18 Mai 2011, 10:18
Postat de umflorin pe 18 Mai 2011, 10:16

Salut,fanul Cfr-ului ia exemplu jucatorilor echipei tale si respecta,Otelul isi poate lua 12 goluri de la Barca,dar cine nu-si poate lua din Romania.Eu nu inteleg un lucru unde v-a credeti voi:CFR,Steaua,Dinamo,Rapid,Timisoara cu mult peste Otelul,faceti parte ca si noi dintr-un campionat mediocru.Meciul de duminica a fost unul decisiv daca incredibila echipa din Timisoara era asa cum spuneti venea si ne dadea 3-0 la pauza.Frustrarea e mare cand bagi vreo 8-9 milioane si nu reusesti sa castigi in fata undei echipe de 5.Ar fi normal si corect sa terminati cu "hotzelu" , "moldoveni" .Ca pana in 2002 cand a bagata Marian Iancu bani la Timisoara erati o echipa care lua batae

bataie cu 8-1 acasa,nu stia nimeni de voi,noi pana atunci mai jucasem cu un Juventus fara sa platim bani ca sa-i aducem.Ba mai mult am si castigat acasa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează