FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Șumudică schimbă sistemul de joc la CFR Cluj, dar are o mare problemă! De ce are nevoie urgent + cum poate arăta primul „11”

Marius Șumudică schimbă sistemul de joc la CFR Cluj
Marius Șumudică schimbă sistemul de joc la CFR Cluj

Articol de , , - Publicat sambata, 05 iunie 2021 09:37 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 10:57

Noul antrenor al lui CFR Cluj va modifica sistemul de joc și formula obișnuită. Marius Șumudică abdică de la tactica favorită, 3-5-2, presat de timpul scurt rămas până la debutul în Champions League.

Clujul va avea o echipă nouă în sezonul următor. Campioana a schimbat antrenorul, Marius Șumudică l-a înlocuit pe Edward Iordănescu, și planul conține și alte modificări înainte de startul competițiilor.

Șumi a câștigat campionatul cu Astra jucând des cu trei fundași centrali, în sistemul 3-5-2, și a exportat strategia aceasta și în Turcia, unde jurnaliștii l-au criticat pentru abordarea care a părut stranie într-o ligă în care toate celelalte formații utilizau numai câte doi stoperi. Tehnicianul a repetat des că e sistemul lui preferat.

Marius Șumudică va continua cu patru fundași la CFR Cluj

La CFR va abdica de la ideea aceasta. O să modifice tactica, dar echipa va juca în 4-2-3-1, după patru ani în care Petrescu și Iordănescu au folosit același sistem, 4-3-3 transformat des în 4-1-4-1 în momentele în care vișiniii se apărau.

„Bursucul" mai folosise și el cinci apărători în unele partide, mai ales în cupele europene, când adversarii erau cu mult mai buni. A evoluat astfel împotriva lui Lazio, o formație care utiliza doi atacanți.

Marius nu va impune sistemul lui favorit, 3-5-2, din cauza timpului scurt rămas până la debutul în Champions League.

CFR va evolua în primul tur preliminar al competiției pe 6 sau pe 7 iulie, deci a mai rămas o lună până atunci. Noul "principal" nu crede că perioada de pregătire e suficient de lungă încât să aplice o schimbare radicală și să-și "dreseze" echipa îndeajuns de bine.

Lui CFR Cluj îi lipsește un mijlocaș

Clujul va păstra în formula de bază câteva dintre piesele importante pe care s-a bazat și până acum: Camora, Deac, Păun, Debeljuh vor continua să joace des. Șumi va trebui să-l recupereze pe Omrani, chinuit de accidentări în sezonul încheiat recent. Francezul a înscris doar trei goluri în ultimele 12 luni!

La mijloc, unul dintre cei doi jucători din fața apărării va fi Jonathan Rodriguez, playmakerul achiziționat de curând de la FC Botoșani.Al doilea mijlocaș va trebui să fie unul cu calități mai degrabă pentru apărare. Bordeianu a revenit în proprietatea lui Al Qadisiyah, din Arabia Saudită, de unde CFR l-a avut sub formă de împrumut.

Al Qadisiyah a retrogradat în liga a doua și nu e clar dacă-l va păstra pe închizătorul român sau va negocia cu el rezilierea contractului. Dacă devine liber, Mihai ar putea să se întoarcă la Cluj și ar completa locul de „gardian" din fața fundașilor. 

Cum ar putea arăta CFR-ul lui Șumudică:

Bălgrădean - Cr. Manea, A. Burcă, Bouhenna, Camora - Bordeianu, J. Rodriguez - Deac, Ad. Păun, V. Costache – Debeljuh

Formula e una de folosit în cupele europene. În campionat, va trebui ca clujenii să aibă la start doi fotbaliști U21. Două extreme, Petrila și Denis Rusu, sunt jucătorii cei mai buni din lot pentru respectarea acestei reguli. 

Amicale tari pentru CFR Cluj

CFR se va antrena în Austria în perioada următoare. Campioana României are stabilite și cinci meciuri amicale. Adversarii sunt câțiva cu nume importante: Ludogoreț, Akademia Puskas, Dinamo Moscova, Ujpest. Înaintea acestor dueluri, trupa lui Șumudică își va face încălzirea cu o mică formație austriacă, FC Wels

VIDEO Gigi Becali, despre numirea lui Șumudică la CFR Cluj: „În România, antrenorul contează doar 60%”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Reîncep tensiunile în Liga 1: „Becali vrea să-l bată pe Șumudică, e o ambiție totală! După lot, FCSB e favorită”

Marius Șumudică face o promisiune total neașteptată, după ce a semnat cu CFR Cluj: „Trebuie să fii nebun să faci asta”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  06 Iunie 2021, 10:20
Postat de Razvan Mihailescu pe 05 Iunie 2021, 12:31

25% ii antrenorul la o echipa, cu condiția sa ai echipa, dacă n ai ii zero.!

Echipa este. Numa Sumi sa fie si antrenor, preferabil nu ca pe vremea cand era la Astra

napocarepublic
napocarepublic  •  05 Iunie 2021, 21:00
Postat de elgabri pe 05 Iunie 2021, 15:26

CFR a pierdut mult la mijloc odata cu retragerea lui Culio !!

Arlauskis si Vinicius..principalele pierderi..

113071617503785
Constantin Morarescu  •  05 Iunie 2021, 20:26
Postat de Ernest Pap pe 05 Iunie 2021, 11:26

Mai întîi te întreb TU ȘTII CE ÎNSEAMNĂ CUVÂNTUL CATERINCĂ ??? DEX-ul spune că = A face caterincă = A-și bate joc.Ție ți se pare că la CFR Cluj își bate cineva joc de CLUB ,ANTRENOR sau JUCĂTORI de fotbal în general ??? Exemplu de „ caterincă ” este la FCSB principalul personaj fiind Becali .

Vad ca ai inteles ce am vrut sa spun .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează