FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - STEAUA 3-0

Martinovici e primul stelist care reacţionează la acuzele lui Becali: ”Semnez rezilierea şi gata!”

Articol de - Publicat luni, 12 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 11 septembrie 2011 22:40

Sîrbul simte că a fost sacrificat pe un post care nu-i convine, povesteşte că i s-a cerut să joace deşi era accidentat şi îl anunţă pe Gigi că n-are nevoie să fie plătit trei ani, cît durează contractul, fiind dispus să plece peste trei luni


Novak Martinovici a devenit responsabil pentru înfrîngerea cu 0-3 a Stelei. El a produs penalty-ul din care ardelenii au făcut 1-0, ţinîndu-l în careu pe Trtovac. Au urmat reacţiile lui Becali: "Pe fraierul de Martinovici să nu-l mai văd în echipă! El ne-a distrus! M-am luat după Piţurcă şi i-am făcut contract pe trei ani, de parcă ar fi cel mai mare fundaş!". Sîrbul de 26 de ani a analizat ieri eroarea care i se impută şi a acceptat să comenteze şi declaraţiile patronului.

- Novak, cum te simţi acum?
- Sînt supărat, dar să ştii că mai rău îmi pare că am pierdut la un asemenea scor decît că am făcut eu penalty.

- Bine, dar ce ai gîndit la faza aia care a produs lovitura de pedeapsă şi primul gol?
- În primul rînd, am aflat că mi s-a reproşat un fault comis în aceeaşi fază, dar înainte să se dicteze penalty. Am sărit la cap cu un adversar aşa cum se învaţă de la juniori, adică perfect regulamentar! Aaa, că m-am ajutat şi de mîini, da! Dar asta fac toţi fotbaliştii.

- Dar ţinerea în careu?
- Da, recunosc, l-am ţinut pe Trtovac, dar aveam mîna pe tricoul lui cînd a plecat centrarea şi l-am lăsat imediat. El a sesizat că nu poate să trimită mingea cum voia şi a căzut imediat. A fost...Cum se zice?

- Şmecher?
- Bravo! A făcut şmecherie, asta a fost! A profitat, bravo lui, n-am ce spune! Asta a fost...Dar Tudor nu trebuia să dea penalty! Eu aşa zic!

- Din echipă ţi-a reproşat cineva?
- Absolut nimeni. Toţi sîntem supăraţi din cauza înfrîngerii, nu se mai gîndeşte nimeni la vinovaţi. Şi, oricum, eu sînt deja prea trist ca să mai fie nevoie să mi se amintească ce greşeală am făcut.

"Ştiu că n-am calităţi!"
- A fost totuşi cineva care te-a criticat public, Gigi Becali. Ştii declaraţiile lui?
- Eu nu prea citesc ziarele. Adică evit, ca să nu...

- Atunci ţi le redau...
- Stai un pic, că am auzit ceva, "Martinovici, dezastrul echipei", parcă aşa a spus, nu?

- Asta a fost una dintre ele, da.
- Hai să-ţi zic eu ce fel de dezastru e Martinovici. Te întreb ceva întîi: care e postul meu?

- Înţeleg care e ideea. Fundaş central eşti, dar sîmbătă ai jucat pe dreapta.
- Exact! Dar nimeni nu spune asta, e incredibil! Nimeni! Doar dezastrul Martinovici se spune! Crezi că eu nu ştiu că n-am viteză, că nu driblez şi nu centrez ca un "lateral"? Ştiu şi eu astea. Dar mi s-a cerut să joc fundaş dreapta şi am acceptat imediat, în interesul echipei. Că nu exista altă soluţie! Eu nu sînt un fotbalist de calitate, sînt foarte conştient de asta, dar oamenii care m-au apreciat la Pandurii şi cei care m-au adus la Steaua au văzut determinarea mea şi le-a plăcut asta.

"A fost meciul lui Tudor!"
- Zici că te-ai sacrificat şi acum nimeni nu mai recunoaşte asta?
- Nu a fost doar schimbarea postului. Eram accidentat, n-a fost nici o problemă, am acceptat injecţii ca să joc. Nu făcusem antrenamente din cauza unor probleme medicale, la fel, n-a fost nici o problemă, am intrat fiindcă Steaua avea nevoie de mine. Dar Martinovici a distrus echipa, nu?

- Şi Piţurcă a fost acuzat. Gigi e supărat că selecţionerul ţi-a negociat un contract pe trei ani.
- Asta e problema? Contractul pe trei ani? Poate să scrie orice pe hîrtie, că eu nu ţin cu dinţii de cifrele acelea! Nu mai sînt dorit? OK, să mi se spună clar asta şi la iarnă, după tur, plec fără nici o altă discuţie!

- Revenim un pic la meciul de sîmbătă? V-a şocat rezultatul?
- A fost incredibil! Să pierzi la un asemenea scor...Uite, deşi urăsc alibiurile, scuzele, de data asta n-aveţi cum să nu recunoaşteţi cu toţii că a fost meciul lui Tudor.

- Adică din cauza arbitrului aţi pierdut cu 0-3?
- Primul gol a fost aşa cum a fost, adică dintr-un penalty care nu trebuia acordat. Al doilea, degajează Bourceanu şi un adversar opreşte mingea cu mîna. Ce face arbitrul? Duce fluierul la gură, dar se răzgîndeşte! Explică-mi tu!

- Poate şi-a dat seama că n-a fost henţ, că distanţa de la care a şutat Bourceanu a fost prea mică?
- Eu zic că n-a fost aşa. Mie mi s-a părut ciudat.

"Din cauza lui Martinovici, n-o să mai las niciodată antrenorul să decidă durata contractului unui jucător! A semnat pe trei ani cu el, de parcă-i era frică să nu-l pierdem! Dar e un dezastru!"
Gigi Becali, patron Steaua

6 meciuri a jucat Martinovici în acest sezon pentru Steaua. A lipsit de trei ori, în două situaţii din cauza accidentărilor şi o dată n-a fost inclus în lot

250.000 de euro a costat Martinovici în urmă cu un an, cînd a fost achiziţionat de la Pandurii. Cîştigă 10.000 de euro lunar

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (45)
airness_23
airness_23  •  13 Septembrie 2011, 15:09

Respect Martinovici! Deja nu mai suport sa aud comentariile ciobanului ! Sa plece odata futui mortii masii!!!

alin82
alin82  •  12 Septembrie 2011, 14:22

becali,mare cunoscator de fotbal............ RESPECT MARTINOVIC!

hofer
hofer  •  12 Septembrie 2011, 14:21

VIDEO Francezii ne iau iar la mişto: "Sportul naţional în România nu e fotbalul, e cerşitul" ..................................................................... Nu mai cumparati la CARREFOUR....! Aratati Francezilor cartonasul Rosu... ............................................................. Daca esti Roman adevarat transmite acest mesaj mai departe indiferent pe ce pagina esti ............................................................ VIVA LA ROUMANIE!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează