FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO „Îi venea să se arunce de la etaj și nu glumea”. Cazul lui Andrei Sîntean, vârful dorit de Liverpool la 16 ani și intrat în depresie la un club de Liga 1

Sursă: frf.ro
Sursă: frf.ro

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 13:14

În direct la GSP Live, impresarul Florin Iacob a susținut că atacantul Andrei Sîntean, internațional român de tineret, a fost în depresie din cauza netitularizării sale la FC Hermannstadt, ajungând să le mărturisească apropiaților că vrea să se arunce de la etaj. În replică, jucătorul neagă intențiile sinucigașe. 

Andrei Sîntean (20 de ani) s-a transferat vara trecută la Hermannstadt de la Slavia Praga, clubul ceh care îl împrumutase în ultimele sezoane la Viktoria Zivkov și Sepsi.  

Internațional la toate reprezentativele de juniori, atacantul crescut la LPS Banatul a început sezonul ca titular în mandatul antrenorului Costel Enache. După instalarea lui Eugen Neagoe, nu a mai prins nici măcar lotul. 

 Intenție sinucigașă la 20 ani? 

Florin Iacob, impresarul lui Sîntean, spune că, din acel moment, jucătorul a intrat într-o depresie. 

 “Eu am mare încredere în Andrei. Cei de la Sibiu nu știu de ce nu au încredere în el. Suferă foarte mult copilul pe tema asta. Sper să nu mai aibă probleme de depresie. Eu și tatăl lui abia am reușit să-l ținem în viață, ca să spun așa. A ajuns la un moment dat să spună că îi vine să se arunce de la etaj. Și nu glumea”, a declarat Iacob în direct, la GSP Live. 

VIDEO. Florin Iacob, despre intenția sinucigașă a lui Sîntean:

„Sîntean e un băiat cu potențial, cu posibilități. Rădoi l-a urmărit când era la tineret, îl aștepta. Mutu m-a întrebat despre el. I-am zis să-i întrebe pe cei de la Sibiu care e situația cu el” 
- Florin Iacob, impresar

 Iacob spune că, împreună cu tatăl jucătorului și cu unul dintre patronii de la Hermannstadt, a reușit să readucă echilibrul în mintea atacantului: 

“Dintre toți tinerii U-21 de la Sibiu are cel mai bun CV, cel mai mare potențial să crească și e cel mai puțin folosit. Cei de acolo nu au ce să-i reproșeze în pregătire, în atitudine. Nu am explicații foarte mari. Mă surprinde pentru că acolo sunt oameni care au produs fotbal, Mureșan și Zamfir. Acum, băiatul s-a echilibrat. Lucrurile începuseră să revină la normal înainte de criza asta cu coronavirusul. Eu cred în el. La 16 ani, am discutat cu Liverpool despre el. Până la urmă a ajuns la Slavia Praga, a jucat la U-21 acolo”.  

Contactat de GSP după emisiune, Andrei Sîntean a negat intențiile sinucigașe: 

“Nu am spus serios că mă gândeam să mă arunc. A fost o expresie de moment, spusă din frustrare, la nervi. Discut mult cu tata și cu domnul Iacob. Fusesem la antrenorul Neagoe și am avut o discutie. I-am zis: “Mister, nu vreau să par nesimțit, greșesc undeva? Vreau să corectez”. El a zis că fac totul bine, să mă antrenez în continuare, apoi nu prindeam nici măcar lotul. Când i-am zis domnului Iacob că îmi vine să mă arunc de la etaj, el a vorbit imediat cu tata, s-au panicat puțin. Dar nu eram în depresie. La câte s-au întâmplat la Hermannstadt, dacă eram în depresie mă aruncam de mult”.  

După înlocuirea lui Neagoe cu Miriuță, Sîntean a mai fost folosit titular în partida pierdută cu 2-1 la Botoșani. În ultimele două partide jucate înainte de întreruperea forțată a Ligii 1, nu a fost în lot din cauza unei accidentări. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  01 Aprilie 2020, 20:24
Postat de dora pe 01 Aprilie 2020, 14:25

E un jucator slabuț. Norocul lui e ca eligibil U 21 altfel nu ”pupa”contact in Liga 1 !

cam da......daca nu obliga Bureanu cluburile, sa inceapa cu 2 jucatori sub 21 ani, cred ca in afara de "Mbappe" Coman, D. Man, Mihaila de la Craiova, Velisar de la Gazu si inca vreo 2-3....pe ici pe colo..,..nu vedeam noi juniori , poate nici in schimbari prin minutele 80-90...dapai sa mai fie si titul;ari, impusi de FRf....sa fim seriosi....

sibman
sibman  •  01 Aprilie 2020, 16:25

D-le Iacob fotbalul, din pacate, se joaca pe goluri. Santean, cu tot respectul, atunci cand juca poate atingea mingea de 3-4 ori. O fi talentat dar nu se potriveste unei echipe care se lupta pentru evitarea retrogradarii. La Sibiu, n-a dat randament. Si din cate stiu cand a plecat de la Sepsi, acolo tot Neagoe era antrenor

dora
dora  •  01 Aprilie 2020, 14:25

E un jucator slabuț. Norocul lui e ca eligibil U 21 altfel nu ”pupa”contact in Liga 1 !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează