GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO „Fata mea a fost în comă 3 luni. Doctorii nu-i dădeau nicio șansă” » Povestea neștiută a celor 5 ani dramatici din viața unui cunoscut impresar român

Sara-Maria Iacob (în centru) alături de tatăl ei și de sora sa mai mare
Sara-Maria Iacob (în centru) alături de tatăl ei și de sora sa mai mare

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 11:55

Florin Iacob (61 de ani) este printre primii impresari de jucători din fotbalul românesc. În direct la GSP, el a povestit despre episodul dramatic care l-a scos din activitate pentru o perioadă de cinci ani: boala fiicei sale, Sara Maria.  

Cariera de impresar a lui Florin Iacob a început imediat după Revoluție. Agentul născut la Târgoviște și stabilit la Timișoara i-a avut clienți printre alții pe Cosmin Contra, Laurențiu Reghecampf, Basarab Panduru, Ciprian Tătărușan sau Cătălin Cursaru. 

În 2014, însă, viața și cariera sa s-au schimbat brusc. Fiica sa, Sara-Maria, a fost diagnosticată cu encefalită autoimună, o afecțiune extrem de rară.

 Povestește Florin Iacob: 

„În decembrie 2014, fiica mea care avea atunci 12 ani a contactat o boală rară în lume. 1.000 de cazuri erau la momentul ăla. În România, nu se știa de boala asta. A fost trei luni în comă. În 15 februarie 2015, nu-i mai nimeni nicio șansă să trăiască. 

Am mers înainte, iar Dumnezeu a făcut o minune. Nu e o bravură când vă spun asta, când îl invoc pe Dumnezeu. Asta e realitatea, asta am simțit și eu și toată familia. Profesorii, specialiștii, se uită acum la ea la controale și spun că e o minune de la Dumnezeu. 

Credeam în Dumnezeu înainte de boala Sarei, fusesem dus de mic la biserică, dar nu credeam așa cum cred acum. Și încă nu pot să-i mulțumesc așa cum aș vrea, nu sunt în stare”.

Impresarul a renunțat la carieră pentru a se dedica exclusiv încercării de însănătoșire a fiicei sale. Doctorii aveau, însă, un prognostic sumbru. 

„N-a fost ușor din niciun punct de vedere. Cel mai greu a fost din punct de vedere al trăirilor. În 2015, ne gândeam să ne mutăm din Ungaria la o clinică specializată din Europa. Prin ajutorul prietenilor, am intrat în contact cu clinici specializate, dar niciuna nu ne primea din cauză că în momentul ăla considerau că nu mai au nimic ce să facă. Gândiți-vă ce trăiri aveam în momentele alea!”. 

După cinci ani de chinuri, fiica lui Florin Iacob s-a vindecat. “Am avut 5 ani de inactivitate, cu trăiri pe care nu le doresc nimănui. Am trecut cu bine peste perioada asta. Sara nu a rămas cu niciun fel de sechele. În mai, împlinește 17 ani, ne pregătim de majorat. Mă rog la Dumnezeu ca binele ăsta să continue”, a declarat impresarul la GSP Live.  

Potrivit medlife.ro, encefalita autoimună este o afecțiune al cărei efect este atacarea creierului de către sistemul imunitar. Are ca simptome: febră, stare de confuzie, pierderi de memorie, psihoză și convulsii. Boala are un progres rapid, de la câteva zile și până la câteva săptămâni, și poate pune viața pacientului în pericol. 

Specialiștii pus declanșarea encefalitei pe seama unei infecții din organism, însă studii recente arată că sistemul imunitar este, în egală măsură, responsabil pentru debutul bolii. 

„Am trecut prin foarte multe greutăți, dar am trecut. Partenerii mei din țară și din lume au știut despre asta. M-am bucurat de susținerea multora și asta mi-a dat energie. Acum, trebuie să reiau contactele față în față cu partenerii. Prin telefon e mai greu. M-a bucurat să vorbesc după un an și jumătate cu Jorge Mendes”
- Florin Iacob, impresar

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Ce a pierdut România! În locul lui Daum putea să vină un antrenor URIAȘ, care le-a antrenat pe Barca, Real și Atletico.

Marius Croitoru susține categoric regula U21: „Trebuie și o extensie cu o regulă U23”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  01 Aprilie 2020, 15:34

Dupa aceasta incercare nu te-ai lasat de impresariat jucatori? Inseamna ca nu ai inteles nimic de "Ppalma divina" pe care ai primit-o!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează