FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Mărturiile unui fost fundaș acuzat de blat de Porumboiu și Iancu: „Luam 700.000 de euro! Cu ce puteau să mă «cumpere»?”

Articol de - Publicat luni, 20 aprilie 2020 12:48

Gabriel Cânu (39 de ani), fost fotbalist la Poli Timișoara și FC Vaslui, a fost în această dimineață la GSP Live, unde a vorbit despre greutatea care atârnă pe postul de fundaș central și două blaturi de care a fost acuzat. 

„A fost un Dinamo - Vaslui, în care am făcut un penalty și am luat roșu la 1-0, în repriza a doua, la jumătatea terenului, și am fost acuzat de blat. După acel meci, dacă nu aveam tăria de caracter pe care am avut-o de-a lungul carierei, pentru un om mai slab de înger, putea să conteze foarte mult. Atunci era fotbal în România și cântăreau foarte mult opiniile altora, acum poți trece chiar și neobservat. Orice greșeală, punct pierdut, era văzut altfel și erau căutați vinovații.  

Acum îmi e ușor să vorbesc despre acel meci pentru că știu că am fost tot timpul un om curat, dar am vrut să menționez importanța postului. Nu am mâncat două zile după acel meci, pentru că știam cum e domnul Porumboiu. Eram foarte supărat, mă așteptam la ce o să se întâmple pentru că îl cunoșteam foarte bine pe domnul Porumboiu. După meci nu s-a întâmplat nimic, însă după am avut multe discuții. Nea Adi era un om foarte suspicios”, a mărturisit Gabrile Cânu la GSP Live. 

Meciul despre care vorbește fostul fotbalist s-a petrecut în 2009, atunci Vasluiul suferea o înfrângere usturătoare în fața lui Dinamo, scor 1-4. Cânu a fost eliminat în minutul 58 după ce a primit al doilea cartonaș galben. 

VIDEO Cânu povestește ce s-a întâmplat în meciul cu Dinamo și momentele grele de după meci

Acuzat de blat și la Poli Timișoara

Înainte de acest episod, Cânu a mai fost acuzat de un blat, în 2008, când Timișoara suferea prima înfrângere acasă din acel sezon, în fața Daciei Mioveni cu 1-2. Însă atunci urmările au fost mult mai grave. Fostul fundaș a dezvăluit la GSP Live ce a stat în spatele plecării subite de la Poli Timișoara, unde fusese om de bază timp de patru sezoane. 

„Am fost acuzat mai voalat, pentru că nici Iancu și nici Uhrin nu au putut să spună ce s-a întâmplat atunci. Țin minte că era domnul Chivorchian președinte la Timișoara și înainte de meci am fost chemat la birouri ca să mi se ia „pulsul”, m-a întrebat ce fac etc. Îmi spune «Uite, am vorbit cu Marian și a auzit că pe la o masă prin Mioveni s-a lăudat primarul că ar avea niște jucători la Timișoara și că ar câștiga meciul. Te-am chemat doar așa, ca să știi și tu...». Din punctul meu de vedere, la Timișoara și Vaslui nu patronii au fost problema, ci oamenii de pe lângă, mesele astea rotunde de pe vremuri, unde auzeai ce voiai și ce nu voiai acolo.

Eu am continuat discuția și am spus că o să câștigăm ca să îi închid eu gura lui Marian să nu mai pună botul la lucrurile astea. Eu nici nu mă gândeam că aș putea să greșesc, Mioveni era la retrogradare în acel an și chiar a retrogradat. Toată săptămâna am avut probleme la spate, dar Uhrin mi-a spus că vrea neapărat să joc ca să prindem cupele europene. În meci, o neînțelegere cu Marius Popa, o minge în adâncime, și am primit un gol groaznic”, povestește Cânu. 

Reacția lui Marian Iancu? „M-am uitat de sute de ori la reluarea aia. Am pierdut acel meci, 1-2, și după am avut mai multe ședințe cu Marian Iancu. El a fost foarte diplomat, eu în locul lui aș fi reacționat altfel. L-am înțeles, i-am oferit o grămadă de variante să îi demonstrez că nu mint, să mergem la detectorul de minciuni, la biserică. După am plecat, nu a făcut foarte mare vâlvă în presă, asta am apreciat”.

VIDEO Gabriel Cânu vorbește despre ce s-a petrecut la Timișoara

Cânu: „Aș fi vrut ca Uhrin și colegii mei să aibă încredere în mine”

Acel meci a fost decisiv pentru Gabriel Cânu, care a fost nevoit să plece de la Timișoara, după ce abia semnase un nou contract pe 5 ani cu gruparea de pe Bega:

„După meciul ăla am dispărut pur și simplu, vreo două luni m-am antrenat singur. Mi s-a spus că hotărârea conducerii este să mă duc să mă pregătesc singur, nici măcar la echipa a doua, iar după m-am transferat la Vaslui alături de Marian Aliuță.

Uhrin a fost neutru, dar și faptul că Marian Iancu era un om foarte puternic, uns cu toate alifiile, părea că dacă are ceva în cap nu poți să îi schimbi părerea, l-a făcut să fie puțin neutru. E mult spus că am rămas cu un gust amar, dar aș fi vrut ca Uhrin să fie mai încrezător în mine, la fel și colegii”. 

„Eu tocmai îmi reînnoisem contractul cu Timișoara, un contract foarte bun, cam 700.000 de euro. Ce să îmi dea mie Dacia Mioveni peste ce semnasem eu cu câteva luni înainte? Eram apreciat la Timișoara, erau bani mulți, suporteri, tot ce îți doreai”.
Gabriel Cânu, fost fotbalist

73 de meciuriA evoluat Gabriel Cânu la Poli Timișoara, în 4 sezoane.

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Dezvăluiri la GSP Live. Cum a încercat Dinamo să mituiască un junior celebru de la Steaua, la 14 ani: „Blat la copii, îți dai seama?”

„Ce le răspunzi fotbaliștilor tineri care te întreabă cine e Adrian Mutu?” » Cum a răspuns „Briliantul” în direct: mărturie despre greșeli și performanțe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
2036290743290484
Ion Marin  •  20 Aprilie 2020, 16:43

E complicat , e foarte complicat pentru Dinamo.Scriu de vreo 7 ani si pentru Nea Goita si pentru suporterii lui Dinamo , dar nimeni nu a luat in seama nimic, sa nu mai vorbesc de caposenia lui Nea Goita, pacat!Branza buna in burduf de caine, cam asta a fost Nea Goita petru Dinamo.Suporterii s au miscat incet , daca timp de 7 ani adunau bani de la toti cei care sunt dinamovisti si de la unii care doreau si puteau sa sposorizeze clubul, acum nu erau probleme , dar s au multumit cu pica para malaiata in gura lui natafleata.Au asteptat sa vina vanatorul hocheist Tiriac si rapidisto stelistul Lucescu, care nici el nu stie ce este , dar numai dinamovist nu este, sa salveze clubul , astia au primit enorm de la acest club , iar ei cand clubul care i a facut celebrii are nevoie,stau cu spatele la el.Suporterii daca vor ca echipa sa mai existe trebuie in al 12-lea ceas sa se mobilizeze sa stranga oameni si bani in jurul clubului in regim de urgenta.Daca Porumboiu e disponibil sa mearga dupa el la Vaslui si sa l roage sa preia Dinamo de la Nea Goita.E un tip serios si ambitios , stie fotbal si cred ca a invatat din greselile pe care le a facut la Vaslui.Dragi suporteri , mergeti cu palaria in mana si la Badea , Borcea , A.Nastase si la altii si ceretii le bani si publicati in presa lista de solicitari si cat a dat fiecare , faceti asta pana nu e prea tarziu, cereti le si celor 2 , Lucescu si Tiriac , sa vedem cat dau ei.

hhannibal
hhannibal  •  20 Aprilie 2020, 16:20
Postat de eterna.terra.nova pe 20 Aprilie 2020, 16:16

700 pe4- 5 ani poate

Pe 5 ani...scrie mai sus (ma rog, se intelege)!:)

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  20 Aprilie 2020, 16:16

700 pe4- 5 ani poate

Vezi toate comentariile (4)
Comentează