GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri la GSP Live. Cum a încercat Dinamo să mituiască un junior celebru de la Steaua, la 14 ani: „Blat la copii, îți dai seama?”

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 11:32

Marian Aliuță (42 de ani), fost fotbalist la echipe precum Steaua, Rapid sau Șahtior, a fost în această dimineață la GSP Live și a povestit un episod incredibil din perioada junioratului la Steaua. 

În direct la GSP Live, Aliuță a povestit cum înainte de un derby Steaua – Dinamo, la juniori, trebuia să primească o sumă de bani pentru a nu le pune probleme dinamoviștilor: 

„Noi pierdusem pe București și nu mai aveam nicio șansă să mergem pe țară la turneul final. Dinamo avea nevoie de victorie cu noi. Eram copil, aveam 14-15 ani. Marin Andrei, portarul de la Dinamo din generația lui Cornel Dinu, era antrenor. Eu am un fin care a jucat la Dinamo. După 20 de ani mi-a povestit: «Mai ții minte când trebuia noi să mergem la turneul final? Știi că nu te-a băgat? Atunci mi-a dat Marin Andrei niște bani să ți-i dau». 

Îți dai seama, blat la copii (râde). Acum îmi spune «Nașule, am uitat să îți dau banii, mi-am adus aminte abia acum». El a luat banii și nu mi i-a dat. Mi-a zis după 20 de ani.  Antrenorul meu a zis să nu mă bage ca să meargă ei mai departe la turneul final, pentru că noi, Steaua, nu mai aveam nicio șansă. Nu știu câți bani erau”. 

VIDEO Aliuță povestește cum au încercat dinamoviștii să-l mituiască

Aliuță: „Visul meu a fost să am un tricou de-al Stelei!”

Marian Aliuță și-a început junioratul la Steaua la vârsta de 8 ani, în 1986, după ce roș-albaștrii au cucerit Cupa Campionilor. Aliuță a rememorat la GSP Live momentul când a ajuns la Steaua:  

„Știu că ne-a chemat la selecție în ‘86, dimineața pe la 9, pe terenul de rugby. Eram foarte mulți. S-au făcut echipe și ne-au spus că primul jucător care va fi ales, va primi un tricou cu Steaua, de la echipa mare. Aveam niște emoții. Pentru mine, să fi văzut emblema aia mare a Stelei... atunci să ai un tricou era un lux. Era mare tricoul, îmi venea până la glezne.

Am fost fericit că am fost ales primul dintre sutele de copii care au fost la selecție. Tata era cel mai fericit, s-a lăudat în tot cartierul. Era un tricou cu Fane Petcu. Să ai un tricou cu Steaua era un lux! Știu că nu aveam cum să-l port, dar a fost cel mai mare vis, să am un tricou cu Steaua. De acolo a început nebunia, am crescut în baza aia de la Steaua, de dimineața până seara. Cu ochii închiși aș ști să mă plimb prin toată baza. 

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

Poveste fabuloasă din vestiarul Parmei lui Mutu și Adriano: „A venit obosit... Mister a intrat și l-a găsit întins pe masă”

„Ce le răspunzi fotbaliștilor tineri care te întreabă cine e Adrian Mutu?” » Cum a răspuns „Briliantul” în direct: mărturie despre greșeli și performanțe

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
creeperno999
creeperno999  •  16 Aprilie 2020, 22:31

militieni erau si la steaua

hhannibal
hhannibal  •  16 Aprilie 2020, 16:11
Postat de Claudiu Ceclan pe 16 Aprilie 2020, 15:20

Impresionant pana la lacrimi la 14 ani era peste Mesi si dupa 20 de ani sa aflat de blat sa vinaDNA *** pt Aliuta ....baliverne unii in pandemie o iau razna

Cand e vorba de militieni, nimic nu-i de mirare...stim ce le poate/putea pielea!

10217238628100189
Claudiu Ceclan  •  16 Aprilie 2020, 15:20

Impresionant pana la lacrimi la 14 ani era peste Mesi si dupa 20 de ani sa aflat de blat sa vinaDNA *** pt Aliuta ....baliverne unii in pandemie o iau razna

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează