FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Mărturisiri din vremea Cooperativei » Cum a scăpat golgeterul Bistriței: „Aveam un carnet în care-mi notam tot, datorită lui am reușit să plec. Nea Jean m-a pus să-l rup!”

Jean Pădureanu, cel mai longeviv președinte de club din România
Jean Pădureanu, cel mai longeviv președinte de club din România

Articol de - Publicat miercuri, 13 mai 2020 11:46

Ilie Lazăr (54 de ani) - al doilea cel mai bun marcator din istoria Gloriei Bistrița - a fost în această dimineață la GSP Live, unde a vorbit despre cariera sa din anii ‘90, relația cu Jean Pădureanu și cum l-a convins pe acesta să-i dea drumul în Ungaria. 

Ilie Lazăr a evoluat la Gloria Bistrița între 1992 și 1998, unde a reușit să înscrie 54 de goluri, devenind al doilea cel mai bun marcator din istoria echipei. Cu toate acestea, atacantul este nemulțumit de modul în care a fost tratat și a povestit la GSP Live cum un carnețel l-a ajutat să plece la Gyor, în Ungaria.

„Mă feresc să spun lucrurile pe care ei nu le recunosc acum și pe care eu le-am trecut la un moment dat într-un carnet. Datorită acelui caiet-desfășurător, nea Jean m-a lăsat până la urmă să plec în Ungaria. Nu voiam să mai rămân la Bistrița. Notam tot ce mișcă, tot ce exista în viața mea într-o zi. Am scris și lucruri neplăcute care acuzau colegii, sistemul, pe nea Jean”. 

Ce s-a întâmplat cu carnetul: „Acum nu îl mai am pentru că l-am aruncat, așa i-am dat cuvântul lui nea Jean. Nu puteam decât să vin cu o mică amenințare ca să fiu lăsat să plec. Inițial am zis că l-am aruncat, dar el așa simț avea că după ce am semnat contractul m-a chemat înapoi și m-a rugat iar să îl arunc. Chestia asta m-a sensibilizat și chiar l-am rupt după”. 

VIDEO Lazăr povestește despre carnetul cu care a reușit să plece de la Bistrița

Ilie Lazăr a explicat la GSP Live și care au fost motivele din cauza cărora și-a dorit să o părăsească pe Gloria Bistrița. A fost plătit doar în primii doi ani, iar în al treilea an a primit bani cu țârâita.

„Am avut niște supărări. La un moment dat nici nu m-a plătit. L-am iertat, am vorbit cu el înainte de a muri. Dar nu m-a tratat cum aș fi vrut eu, nu voiam nimic exagerat. Aveam un contract de vai de capul nostru, nu ca acum. Și munceam, făceam sacrificii. Iar el a uitat să mă plătească. Mai mult, i-am dat și bani împrumut. Eram maseurul lui, frizerul, cărătorul lui de genți. Avea mare încredere în mine. Ba eram supărat pe el, ba îmi trecea”.

EXCLUSIV VIDEO Mărturisiri din vremea Cooperativei » Cum a scăpat golgeterul Bistriței: „Aveam un carnet în care-mi notam tot, datorită lui am reușit să plec. Nea Jean m-a pus să-l rup!”

Lazăr: „A venit un jucător mare din București și ne-a propus ceva într-o cameră”

În continuare, fostul atacant al Gloriei a povestit la GSP Live un episod scris în acel carnet. Momentul povestit s-a petrecut înaintea unui meci dintre Bistrița și o echipă din București.

„A venit un jucător mare din București și ne-a propus ceva într-o cameră. A făcut greșeala să mă cheme și pe mine, era un jucător mare. Ne-a zis că trebuie să înțelegem că suntem o echipă mică, că trebuie să ne lăsăm bătuți, că ei reprezintă țara și fotbalul. M-am ridicat și am zis o mică înjurătură «Vezi poate te zbor pe geam, cum adică vii cu atitudini de genul ăsta? Eu sunt sluga ta? Te-am bătut și o să te bat și acum»”.

„Eu mă pregăteam să dau goluri în echipa mea, sigur că aveam și surprize, unde din păcate, vedeam că se întâmplă ceva. Vedeam faze de genul: colegul meu putea să îmi paseze, dar a mai făcut un dribling. Mai era o tactică unde aveam 2-3 adversari pe mine. Eram supărat de multe ori că nu îmi pasează colegii. Eram supărat pe aceste lucruri și nu le agream deloc, nea Jean știa asta. Tot a crezut că o să trec și eu cu vederea. Trebuie să subliniez că Bistrița nu era mai coruptă ca alții” -Ilie Lazăr, fost golgheter al Gloriei Bistrița

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Ștefan Bărboianu, 4 povești haioase din carieră » Ce i-a făcut Mititelu în benzinărie după ce a semnat cu Dinamo + cum a luat Pulhac un fotbalist la palme

Mărturia fotbalistului care a îngropat-o pe Dinamo în ultimul derby cu trofeul pe masă: „Săvulescu și Borcea au venit la mine după meci”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
firaldo
firaldo  •  16 Mai 2020, 13:57

Toti,dar absolut toti spun acelasi lucru in interviuri,ca ei nu au facut,ca altii faceau,ca ei nu stiau,ca ei erau corecti,nimeni nu spune sa faci dezvaluiri,dar macar taci,toti stiu cine era Gloria Bistrita in perioada aia,nu erau drepturi tv asa mari ca acum,Bistrita a existat si a supravietuit datorita acestor mici aranjamente,nea Jean a facut orice sa isi salveze echipa,iar tu daca acum spui,altii faceau...nu eu...il jignesti pe el...si pe toti colegii tai,taci si lasa asa cum era,nu face tu pe corectul,ptr ca pici in ridicol.

1cesare
1cesare  •  15 Mai 2020, 14:14
Postat de catalin.palcu pe 14 Mai 2020, 15:12

E usor acum. Anii 90 erau complet diferiti fata de acum, nu aveai siteuri, forumuri, social media. Justitia nu era interesata de cazurile de coruptie, federatia si liga nici atat. Ii publica un ziar confesiunile si dadea si vreun interviu pe la TVR si cu asta basta. Toti musamalizau apoi iar asta nu mai juca fotbal veac in Romania.

... Ştiu, omule ... dar măcar să tacă ... şi acum!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  14 Mai 2020, 15:12
Postat de 1cesare pe 13 Mai 2020, 17:05

... ies precum ciupercile după ploaie ... acum! ... ai tăcut atunci! ... acum vax albina! ai fost parte din sistemul mafiot!

E usor acum. Anii 90 erau complet diferiti fata de acum, nu aveai siteuri, forumuri, social media. Justitia nu era interesata de cazurile de coruptie, federatia si liga nici atat. Ii publica un ziar confesiunile si dadea si vreun interviu pe la TVR si cu asta basta. Toti musamalizau apoi iar asta nu mai juca fotbal veac in Romania.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează