FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Mărturia fotbalistului care a îngropat-o pe Dinamo în ultimul derby cu trofeul pe masă: „Săvulescu și Borcea au venit la mine după meci”

Ștefan Bărboianu a marcat un autogol în finala Cupei României și a trimis trofeul în Ghencea
Ștefan Bărboianu a marcat un autogol în finala Cupei României și a trimis trofeul în Ghencea

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2020 11:37

Fostul dinamovist Ștefan Bărboianu (32 de ani) a fost în această dimineață la GSP Live, unde a explicat în detaliu ce s-a petrecut la ultimul meci care s-a jucat cu trofeul pe masă, dintre Steaua și Dinamo, când și-a dat un autogol. 

În 2011, Bărboianu a îngropat-o pe Dinamo după ce și-a dat un autogol spectaculos în finala Cupei României. Meciul a fost pierdut de dinamoviști cu 1-2 și, imediat după fluierul final, Gabriel Torje a izbucnit în lacrimi. Prezent la GSP Live, fundașul dreapta a rememorat acea partidă. 

„Înaintea acelei finale aveam impresia că am lumea la picioare. Avusesem un prim contact cu Derby de România, câștigasem 1-0 în Ghencea. Atunci mi-am dat seama ce înseamnă un astfel de meci. Mă simțeam atât de puternic, că niciun jucător nu mă poate depăși, aveam toate atuurile. Dimineața aveam palmele transpirate și abia așteptam să joc. Simțeam că suntem mai buni decât Steaua. Și domnul Borcea ne-a spus că e ferm convins că vom câștiga. Totul a decurs bine până la acea fază blestemată, chiar jucasem bine”. 

Faza celebră s-a petrecut în startul celei de-a doua reprize, la scorul de 1-1. Până atunci reușiseră să înscrie Nicolae Dică și Gabriel Torje, iar în poartă „câinilor” se afla Cristi Bălgrădean. 

„Dacă mă pui de 100 de ori, nu o să mai dau așa, i-am zis lui Pufi «Băi, nici tu nu erai antrenat bine. Nu ai împins bine în picioare să o scoți». Știam că are o viteză foarte bună Romeo Surdu, scopul meu a fost să degajez mingea ca să o dau în aut. Înainte să dau, Romeo a prins-o puțin pe vârfuri, a fost o fracțiune de secundă. Nu am mai avut control, am lovit-o dintr-o singură atingere, și așa s-a dus. Ca să vedeți cum e soarta și viața. Aveam lumea la picioare până în acel moment”. 

VIDEO Bărboianu explică cum a reușit să marcheze acel autogol celebru, din finala Cupei României, pierdută cu Steaua

Tot la GSP Live, Ștefan Bărboianu a povestit ce s-a întâmplat după sfârșitul partidei. 

„Aveam imagini în cap cu ce va fi pe capul meu după meci. Când am văzut că mai sunt 20 de minute am spus că nu mai am nimic de pierdut și mă rugam să egalăm. Când a scăpat Torje și au dat suporterii noștri cu o torță, eram «Hai piticule, te rog eu, dă-i o pasă de gol!». Îmi aduc aminte că au venit după meci Dragoș Săvulescu și Cristi Borcea și m-au luat în brațe. Absolut toată lumea m-a luat în brațe, dacă oamenii din jurul meu nu mă ajutau, cred că nu ajungeam astăzi să mai joc fotbal. A fost un moment foarte greu”.  

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Cum s-a încercat coruperea dinamoviștilor la Derby » Dănciulescu: „Borcea știa că am fost sunat, probabil ne ascultau telefoanele”

Amintire dură a stelistului căruia Moți i-a apărut un penalty de Liga Campionilor: “Gâlcă mi-a adus tricoul plin de scuipatul fanilor și l-a aruncat în mijlocul vestiarului”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
creeperno
creeperno  •  12 Mai 2020, 22:50

Asta se potrivea bine in ,,Groapa"

1737160896507567
Sorin Dumitrescu  •  12 Mai 2020, 20:09

Autogol cu steaua, 2 faulturi in careu cu steaua, asta a fost omul din interior al stelei. *** mortii tai Barboiene!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iar_am_primit_cartonas
iar_am_primit_cartonas  •  12 Mai 2020, 17:10
Postat de Adrian Nicolae pe 12 Mai 2020, 15:47

Ai dreptate, păcat ca nu jucați,voi, fcsb,decât 2 meciuri pe an...se mai strangeau niste ani si cifre de cand fcsb nu a mai învins pe rinisti... e loserul...Si au si bani .. cică..

Lasă-l bre, că e prost făcut...Grămadă !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează