FOTBAL  »  Superliga  »  STADIONUL RAPID

SPECIAL GSP MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 4 » Stadionul Rapid: arena care a renăscut odată cu echipa

Articol de , - Publicat marti, 21 iunie 2022 11:38 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 13:25

Gazeta Sporturilor continuă proiectul „Matchday experience”, o serie de reportaje speciale pe arenele Ligii 1, cu focus pe experiența suporterului în zi de meci. Azi e rândul stadionului Rapid-Giulești, care a primit nota 8.

Episodul 4: Rapidul, proaspăt mutat în casă nouă, deține azi una dintre cele mai moderne arene din Liga 1, fanii fideli având acum parte de cele mai bune condiții atunci când vin să-i susțină pe vișinii.

Topul arenelor prezentate până acum:

1. Sepsi8,5
2. Rapid8
3. CFR Cluj6,7
4. Dinamo3,18

Ce note merită facilitățile stadionului lui

Rapid a trecut în ultimii ani printr-un carusel de emoții și transformări. Faliment, proiect nou, Liga a 4-a, demolarea bătrânului stadion din Giulești, totul până la prezentul lin, cu planuri mărețe. Rapidul a revenit acasă, într-un stadion nou, proaspăt inaugurat, cu condiții de 5*, o experiență deosebită pentru orice fan al formației lui Adrian Mutu. 

Nu-i mare, circa 14.000 de locuri, însă are parte de tot ceea ce este mai nou la nivel de scaune, nocturnă, materiale folosite în construcție.

VIDEO Matchday experience » EPISODUL 4: Stadionul Rapid-Giulești

1. Confort - Nota 9

  • Accesibilitate: Construit în locul vechiului stadion, exact pe amprenta legendarei arene, lângă Opera Comică, stadionul este ușor accesibil suporterilor. Aproape de stația de metrou Crângași, undeva la 1 kilometru, maximum 15 minute de mers pe jos, dar și foarte aproape de alte multe mijloace de transport în comun, tramvai și autobuz. Din acest punct de vedere, fanii Rapidului nu au motive de nemulțumire - NOTA 10 
  • Locurile de parcare reprezintă o problemă. Arena deține 184 de locuri de parcare, mult prea puține pentru cele 14.000 de locuri. De asemenea, pentru invitați și presă mai este folosită parcarea de la Sala Rapid, din vecinătatea Arenei. Pentru suporteri este însă o adevărată aventură găsirea unui loc de parcare. - NOTA 5 
  • Confortul spectatorilor în tribune este la cel mai înalt nivel. Scaune noi, confortabile, o zonă VIP cu fotolii vișinii, suporterii giuleștenilor au parte de cele mai bune condiții în noua casă - NOTA 10 
  • Stadionul inaugurat anul acesta are acoperite toate locurile. Există însă o problemă. Fiind foarte înalt acoperișul, locurile din primele rânduri nu sunt protejate suficient de bine atunci când plouă, lucru testat la partida Dinamo Kiev - Sporting din Youth League - NOTA 9 
  • Neavând pistă de atletism, tribunele sunt foarte aproape de suprafața de joc, iar spectatorii au o vizibilitate excelentă din orice colț al stadionului. Fără stâlpi de susținere, fără alte lucruri ce pot obtura vizibilitatea. În plus, atmosfera din Giulești are mult de câștigat datorită noii construcții - NOTA 10 
  • Igiena este la un nivel foarte bun. Stadionul dispune de 46 de grupuri sanitare, mai mult de 10 de fiecare parte a arenei. De asemenea, scaunele sunt curate, îngrijite, ce-i drept arena este încă nouă și aproape la fiecare meci a fost ocupată în întregime - NOTA 10
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 4 » Stadionul Rapid: arena care a renăscut odată cu echipa
La zona VIP, fotoliile își așteaptă oaspeții, foto: Cristi Preda / GSP

2. Ticketing - Nota 9

  • Fanii Rapidului pot procura bilete atât de la casa de bilete a Arenei, cât și online, din rețeaua entertix.ro. 
  • Prețul biletelor variază în funcție de adversar. În medie, cel mai ieftin costă 25 de lei, în timp ce prețul maxim, la VIP, ajunge la 200 de lei. Există însă și pachete pentru familie, adică un adult și un minor, pentru care biletele costă 40 de lei. 
  • Mai mult, pentru că va juca sigur toate meciurile în Giulești, din sezonul viitor suporterii își pot cumpăra abonamente. Iar prețurile pleacă de la 345 de lei la peluză, 500 sau 600 de lei la tribună și până la 4.500 de lei la VIP. 
  • Biletele sunt simple, fără vreun design aparte. Sunt cele clasice, tipărite în rețeaua entertix.ro. De asemenea, de multe ori fanii vin cu biletele printate acasă, în cazul celor cumpărate online
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 4 » Stadionul Rapid: arena care a renăscut odată cu echipa
Din orice punct al tribunelor, terenul se vede perfect, foto: Raed Krishan / GSP

3. Program de meci - nota 9

  • Tradiție în Giulești, Rapidul tipărește la fiecare partidă revista clubului, un program de meci pe care îl distribuie în tribune. Pe lângă un poster la mijloc, fanii găsesc câteva detalii despre adversar, dar și un interviu, plus o pagină de istorie a clubului ce anul viitor împlinește 100 de ani.
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 4 » Stadionul Rapid: arena care a renăscut odată cu echipa
Rapid este printre puținele cluburi care mai scot program de meci, foto: GSP

4. Magazinul clubului - nota 9

  • Proaspăt mutată, Rapid n-a apucat să-și organizeze magazinul oficial așa cum ar trebui. Vinde deja la stadion, la intrarea spre tribuna oficială, produse cu însemnele clubului giuleștean. Acum într-un cadru organizat pe brânci, probabil că în viitorul apropiat va fi amenajat la cel mai înalt nivel. 
  • Prețurile sunt accesibile, dat fiind faptul că sponsorul tehnic al clubului este Nike. Un tricou de joc este 190 de lei, un șort 80 de lei, kitul complet este 420 de lei. Bluza de antrenament costă 220 de lei, în timp ce pe o minge dați 150 de lei. 
  • De asemenea, sunt și produse mai mici, o cană la 28 de lei, un steag de 30 de lei, în timp ce un breloc costă 35 de lei.

5. Interacțiunea cu fanii - nota 3

  • Fanii își văd favoriții doar în zona autocarelor la finalul meciului. Cei care vor autografe de la fotbaliști sau să facă poze cu aceștia stau la pândă în zona vestiarelor.
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 4 » Stadionul Rapid: arena care a renăscut odată cu echipa
Vestiarul unde se dezechipează Săpunaru și compania, foto: Cristi Preda / GSP

6, Mâncare - Nota 9

  • În stadion există mai multe zone food-court. Suporterii au o gamă destul de largă de unde pot alege: popcorn, biscuiți, prăjituri, sandviciuri și cipsuri. Prețurile diferite, de la 15 lei o pungă de popcorn, 7 lei o pungă de cipsuri și 10 lei un sandvici.
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 4 » Stadionul Rapid: arena care a renăscut odată cu echipa
Zona de food este una generoasă, foto: Raed Krishan / GSP

7. Băuturi - Nota 8

  • Nici la capitolul răcoritoare suporterii Rapidului nu se pot plânge. Fanii au de unde alege, de la apă la sucuri acidulate și bere fără alcool. Prețurile sunt cam la fel, în jur de 10 lei.
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 4 » Stadionul Rapid: arena care a renăscut odată cu echipa
Toaletele arată impecabil, foto: Cristi Preda / GSP

Concluzia? Stadion nou-nouț, notă excelentă: 8 

În urma analizării celor 7 criterii, a rezultat o notă finală de 8,00, cu care stadionul din Giulești intră în topul arenelor din România

Citește AICI toate episoadele proiectului „Matchday experience”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
ucluj2011
ucluj2011  •  21 Iunie 2022, 22:23
Postat de cris4co pe 21 Iunie 2022, 19:01

O nota de 8 Onorabila...sigur ca unele detalii vor fi puse la punct in timp.Totusi trebuie sa recunoastem ca sunt si alte Stadioane chiar peste Giulesti...In fine Eu as fi multumit de Noul Giulesti daca as stii ca e OK sa tremure asa cand Suporterii sar si danseaza!!!

Nu există stadion nou în România pe care nu am fost și trebuie să-ți spun că nicăieri nu te simți mai bine ca în Giulești și aici nu mă refer la atmosfera unică a Giuleștiului ci la stadionul în sine pe care te simți ca într-o mare familie!!! SUPERB!!! Singurul lucru , sper ca pe viitor să se rezolve cu șinele alea 3 de tren și să se reconstruiască Tribuna a-2-a la nivelul restului stadionului. Atunci chiar ar artăta bestial , PLUS că s-ar mări capacitatea stadionului cu aprox. 4.500 de locuri (după cum au spus chiar cei care au proiectat stadionul).

fcsarbitri
fcsarbitri  •  21 Iunie 2022, 19:02
Postat de elgabri pe 21 Iunie 2022, 16:19

Cu pungute cu lichid galben ;))

voi ati scapat de asa zisele pungute galbene pt.minim un an,doar sa va mai intalniti in cupa dar si aia se joaca in alta parte deoarece echipele slab cotate sunt alese ca gazda,asta in caz ca ajungeti in faza unde va puteti intalni cu echipele din liga 1.

cris4co
cris4co  •  21 Iunie 2022, 19:01

O nota de 8 Onorabila...sigur ca unele detalii vor fi puse la punct in timp.Totusi trebuie sa recunoastem ca sunt si alte Stadioane chiar peste Giulesti...In fine Eu as fi multumit de Noul Giulesti daca as stii ca e OK sa tremure asa cand Suporterii sar si danseaza!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează