FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV Ce-a răspuns ex-dinamovistul Montini la întrebarea «Ce-ai face dacă ți-ar propune FCSB un contract?»

Mattia Montini, 28 de ani, s-a despărțit vara aceasta de Dinamo și încă este liber de contract
Mattia Montini, 28 de ani, s-a despărțit vara aceasta de Dinamo și încă este liber de contract

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2020 14:48 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 15:02

Mattia Montini, 28 de ani, s-a despărțit vara aceasta de Dinamo și încă este liber de contract. 

Nu s-a aruncat pe primele oferte ce i-au sosit în cale, relaxându-se într-o vacanță, alături de logodnica sa, Valentina, așteptând propunerea care să-i atragă atenția în mod deosebit. Într-un dialog pentru GSP.RO, atacantul italian a dezvăluit că ar fi putut reveni deja în Liga 1, dar că așteaptă să se lupte pentru play-off. Mattia a răspuns și la întrebarea ce-ar face dacă ar fi ofertat acum de FCSB, având în vedere problemele de efectiv pe care le are trupa lui Gigi Becali.

- Mattia, cum o mai duci?

- Este o perioadă extraordinară. În sensul că toate cluburile nu se mai aruncă la a achiziționa imediat jucători, dorind să-și țină bugetul de salarii cât mai jos. De aceea nici eu nu m-am aruncat să semnez imediat. Mai sunt două săptămâni, foarte importante, până se încheie perioada de mercato, acum se fac ultimele mutări. Nu vreau să aștept după 5 octombrie, deși pot semna și după, o să rezolv ceva în zilele ce urmează.

- Ce oferte ai avut?

- Am primit ceva din liga a doua și a treia din Italia, dar inima-mi spune să nu mă întorc acum acasă. Mai am timp, după 30 de ani. Am timp destul după. Aș vrea o experiență în străinătate, poate chiar în România. S-a mai ivit o oportunitate din prima ligă din Scoția, dar salariul și proiectul nu erau așa cum mă așteptam.

"Mă simt bine după coronavirus"

- Ai primit ceva din Liga 1?

- Ți-am zis, nu accept orice. Da, am primit o ofertă din partea unui club de prima divizie, mulțumesc, cineva m-a sunat să-mi facă o ofertă, apoi nu m-a mai sunat! Pentru mine, cel mai important e acum proiectul, adică să merg la un club care se luptă pentru ceva, altceva în afara evitării retrogradării. România are o vizibilitate în Europa, bună, vreau să joc în play-off, nu acolo, jos.

- Ce-ai face dacă ți-ar propune FCSB un contract? Că tot au căutat și caută cei de acolo jucători, având în vedere infectările cu coronavirus.

- FCSB? Nu știu! Prefer să nu răspund, vreau să văd dacă FCSB m-ar suna și apoi să văd ce-aș face. Ceea ce e clar este că Dinamo nu m-a sunat până acum. Am o mare recunoștință pentru suporteri, acolo în sufletul meu este o parte pentru ei. Hmm, dacă Dinamo nu mă vrea, iar FCSB m-ar dori... Voi decide cea mai bună variantă pentru mine!

- Cu băieții de la Dinamo ai mai păstrat legătura?

- Am relație bună cu Fabbrini, cu Popescu, el a plecat în Scoția, cu Sorescu, uneori, ne sunăm.

- Ai avut coronavirus, cum te simți acum?

- Mă simt foarte bine, serios. Am revenit în Italia în a doua săptămână din august, mă antrenez personal cu un fitness trainer. Coronavirusul nu a avut efecte negative asupra mea, absolut deloc, oricum eu am avut simptome minime.

"Dinamo poate construi un viitor mare"

- Ce părere ai de noul management al clubului?

- Cred că mister Cosmin Contra este o garanție a succesului, are experiență internațională. Din ceea ce am citit la voi în presă, noii jucători sunt foarte puternici pentru liga internă. Să vedem cum se vor adapta. Dar au potențial foarte bun. Au cheltuit mulți bani pe salarii, sigur noii fotbaliști vor pune Dinamo pe o treaptă superioară, ca să ajungă în play-off și să se lupte pentru Europa.

- Pot dinamoviștii să viseze la titlu?

- Am început campionatul trecut din postura de căpitan al lui Dinamo și mi-aduc aminte că am spus la prima conferință, înaintea partidei cu Viitorul: "Niciodată nu vom vorbi despre play-out la Dinamo, doar despre play-off". Și-am încheiat ediția pe penultimul loc. Campionatul românesc e ciudat, așa că nu mai zic lucruri mari. Cred că noile transferuri arată că Dinamo vrea să construiască un mare viitor. Atât se poate spune acum.

"București este un oraș de top, te simți ca într-o capitală europeană, va fi o plăcere să revin și ca turist. România și românii mi-au lăsat o frumoasă impresie, mult peste ceea ce așteptam"

"Situația la nivel global s-a schimbat în bine. Oamenii s-au obișnuit să lupte cu coronavirusul, să se păzească, nu va mai fi oprit mapamondul din cauza acestui virus. La început, a fost un dezastru, dar acum lucrurile merg înainte"

Mattia Montini

550de mii de euro este cota italianului, conform transfermarkt

17goluri în 47 de meciuri a adunat Montini pentru Dinamo

VIDEO Contra: „Sper ca prin victoria cu Gaz Metan să ne descătușăm, mai avem mult de muncă”

DINAMO. Povestea lui Alexander Gonzalez, fundașul cu lipici la gol » Totul a pornit de la o minge în față: „Nu voi uita niciodată”

Dinamo nu renunță la transferuri: insistă pentru fostul jucător de la Manchester City! Ce salariu cere + ce alte echipe îl vor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
creeperno
creeperno  •  24 Septembrie 2020, 22:36

Mai bine mergi la cluj

100000583129623
Stefan Constantin  •  24 Septembrie 2020, 19:32
Postat de Mihai Buzea pe 24 Septembrie 2020, 18:28

Bai tampilor. A-ti câștigat si voi un meci,a-ti luat toți pensionari si tot cu becali în gura? Nu a-ti mai jucat de 50 de ani în europa,dar grija voastră este becali. Sunteti in liga cum sunteti,dar voi aveti grija lui becali. Jenant!

Nu, cumetre, stai liniștit...ne ***,doar că e un alt articol stupid cu veșnica intrebare"nu-i asa că vrei la fcsb? "Cât despre noi, stai liniștit,nu am avut un patron investitor până acum, ci un *** 0e nume negoita...si vezi că" A-ți", se folosește la persoana I singular,nu la plural! Hai pa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

514091889218839
Mihai Buzea  •  24 Septembrie 2020, 18:28
Postat de Stefan Constantin pe 24 Septembrie 2020, 17:32

Articol marca"jupâne jiji,uite ce am scris! "Sunteți penibili cu articole de genul...

Bai tampilor. A-ti câștigat si voi un meci,a-ti luat toți pensionari si tot cu becali în gura? Nu a-ti mai jucat de 50 de ani în europa,dar grija voastră este becali. Sunteti in liga cum sunteti,dar voi aveti grija lui becali. Jenant!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează