FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mattia Montini la FCSB? Vârful se poate alătura listei de dinamoviști pe care a pus ochii Gigi Becali: „Să nu asculți ce o să spună despre tine!”

Mattia Monitni // FOTO: Cristi Preda
Mattia Monitni // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 06 februarie 2019 12:29

Atacantul italia Mattia Montini, 26 de ani, s-ar putea alătura unei liste impresionante de golgeteri ai lui Dinamo care au intrat pe radarul lui Gigi Becali, patronul FCSB: Gnohere, Nemec, Salomao, Nistor.

Mattia Montini a impresionat din nou și a condus Dinamo spre victorie prin doppietta din meciul cu Poli Iași (3-0). Italianul care a semnat cu "câinii" la mijlocul lunii noiembrie 2018 a ajuns la un nivel impresionant al eficacității: 6 goluri în 6 meciuri! Aceasta chiar dacă nu a fost integralist în nicio partidă.

Fotbalistul de 26 de ani, crescut la AS Roma, i-a cucerit deja pe suporterii din Ștefan cel Mare, care însă se tem că evoluția lui bună ar putea să atragă privirile rivalilor de la FCSB! "Bravo, Mattia, vezi să nu asculți la ce o să spună Gigi Becali despre tine, că sigur va pune ochii pe tine!", i-au strigat spectatorii de la tribuna a II-a în drumul spre vestiare.

Sub contract cu Dinamo până în iunie 2020, peninsularul n-a înțeles ce i s-a spus, a aplaudat și a mers la vestiare. Chiar dacă Mattia nu rezistă 90 de minute pe teren, încă, Rednic vrea să înceapă titular tot cu el. Thanasis Papazoglou se reface după răceală, Popa de-abia a marcat al doilea gol în 19 meciuri, iar Christovao e suspendat.

Ironia lansată de suporterii "câinilor" are acoperire în intențiile pe care patronul FCSB, Gigi Becali, le-a avut în ultimii ani. Pe Gnohere a reușit să-l transfere pentru o sumă modică, apoi a vrut să-i ia pe Nemec, pe Nistor și pe Salomao, direct de la Dinamo, doar că nu a reușit să-i convingă să facă pasul. 

4.000 €este salariul lui Montini la Dinamo, marea majoritate a contractelor la FCSB fiind de peste 10.000 de euro lunar

1 gol la 66 de minute a marcat Montini, în medie, în tricoul lui Dinamo

250.000 €a plătit Becali pentru Gnohere în ianuarie 2017. Francezul a înscris 41 de goluri în 83 de meciuri pentru FCSB

"Sunt fericit, în primul rând pentru victorie. Era primul meci după cantonament şi era important să începem bine. Am fost agresivi, asta ne-a cerut antrenorul. Am jucat ultraofensiv, am făcut presing şi ne-am răpus duşmanul" Mattia Montini, atacant Dinamo

"Mattia a venit în teste. Știe ce vrea, s-a văzut, are atitudine, ambiție. Dacă va fi totul în regulă, din vară, și salariile, și primele vor fi mai mari" Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"Montini nu e vârf autentic, ar avea nevoie de un număr 9 lângă el, care să se bată, să țină de minge. Randamentul lui poate fi mult mai mare, are o mare calitate, e foarte ambițios. Trebuie felicitat pentru eficacitate" Mircea Rednic, antrenor Dinamo

Christovao, abia din aprilie

S-a lămurit situația lui Christovao, dar Rednic i-a luat apărarea atacantului, care i-a păcălit pe roș-albi, spunând că "eram tâmpit dacă nu-l semnam, chiar și așa". Fotbalistul olandezo-angolez a primit 10 etape de suspendare după un fault dur asupra unui adversar în Polonia, a recunoscut și antrenorul după meciul cu Iașiul. Inițial, jucătorul și reprezentanții lui au spus că sancțiunea i-a fost redusă la jumătate.

"Christovao mai are șapte etape de suspendare, o să-l așteptăm, o să fie pregătit până intră. Până atunci, contractul lui e redus la jumătate, are 2.000 de euro", a comentat Rednic. În afara celor patru runde ce mai sunt de disputat din sezonul regulat, Christovao mai pierde trei din play-out sau din play-off. 

Citește și: 

EXCLUSIV Alexandru David, interviu nemilos pentru GSP: „M-am hotărât oficial să fac asta cu toți cei care atacă Dinamo!” » Nu-i iartă pe Marica și Gigi Becali: „Nu mai dorm noaptea de frica lui”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  06 Februarie 2019, 21:47
Postat de alexandru.popescu pe 06 Februarie 2019, 14:52

Nea Gigi cumpara minamo la orice ora si desfiinteaza clubul, daca vrea.

Numai asta a facut pana acum:a distrus echipe si cu a lui nu a reusit mare lucru,nici macar amaratul asta de campionat nu mai e in stare sa-i ia!Dar a reusit sa-i indobitoceasca pe foarte multi care sunt aidoma lui si a lui mm!

1745flo
1745flo  •  06 Februarie 2019, 20:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dan_1970
dan_1970  •  06 Februarie 2019, 20:30

Uitati-va la Gnohere. Si-au batut joc de el, rezerva ca sa joace ALIberbecu' apoi ca il vand in arabia, turcia, real, barca, samd. Doar sa o faulteze pe Dinamo, cu ajutorul lui Apostol si Vranceanu. Acum alte fake news. Adica vrajeala de impachetat peste ale fcstarbiscuiti. HAI DINAMO!!!!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează